v.v. Ropta Boys sinds 1965

Voetballoze Zaterdag

Het was zaterdag alweer de 297ste dag van het jaar. Een zaterdag die eigenlijk geen normale zaterdag was. Een voetballoze zaterdag, het valt te vergelijken met een frikadel speciaal zonder uitjes en curry. Het is iets heel anders dan wat je in gedachten hebt, maar toch moet je het accepteren. Soms moet je de realiteit aanvaarden zoals die is. De zaterdagochtend flow was deze zaterdag niet aanwezig. Het was al ingecalculeerd, toch voelt het k*t. Daarna verschijnt er toch een smile op mij gezicht, want ja 24 oktober is voor de liefhebbers van voetbal een fantastische dag.

 

24 oktober is de datum waarop in het verleden diverse gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Zo trok de Sovjet Unie in 1956 Hongarije in op deze datum en werd in 1991 bijvoorbeeld de Colombiaanse voetbalclub Alianza Petrolera opgericht. Een fantastische voetbalclub, met hartstochtelijke supporters en een stadion waarop menig voetbalteam jaloers is. Toch blijft 24 oktober mij altijd bij om het feit dat onze Rotterdamse vrienden op deze dag, volgens mij was het in 2010, genadeloos werden vernederd door de Philips Sportvereniging. Er staat mij iets bij van 10-0. Het was de laatste keer dat een club uit de traditionele top drie een nederlaag met dubbele cijfers leed.  Een gebeurtenis die ook bij Walther P5 nog vers in het geheugen staat. Beter dan bijvoorbeeld de datum waarop zijn clubje voor het laatst kampioen is geworden. Meneer had vol vertrouwen antwoord C (1997) aangevinkt, maar de statistieken gaven aan dat het toch echt 1999 was. Schrale troost, het was wel voor het millennium, echter leverde hem dit geen punten op.

Het was één van de vele vragen die de vedettes van het 2e elftal afgelopen donderdagavond kregen voorgeschoteld. Deze keer werden we niet afgebeuld door de Magath van het Noorden, maar was het tijd voor ontspanning en alcohol. Rond de klok van 20:00 werd er gestart met de quiz, onder de bezielende leiding van quizmasters Mini-Bean en Joran. Anderhalf uur later bleek dat Klazovic met de eerste prijs aan de haal ging. Met een score van 47 punten hield hij de Beffer en de Likker achter zich. Een mooie beloning voor Klazovic. Via deze weg nogmaals gefeliciteerd namens het feestcomité.

 

De kritische analytici en supporters die onze groengele club rijk is, zullen zich inmiddels wel doodergeren. Wat menen de heren van het 2e elftal wel niet? Kapsones zijn het, de heren nemen het maar van, maar ze hebben nog niks bereikt. Terecht hoor, daarom hebben we dinsdag ook nog even geoefend tegen Buitenpost 2. Buitenpost 2? Ja Buitenpost 2. Het was de bedoeling dat ploeg van Floyd met het 3e elftal naar Oosternijkerk zou reizen, maar van hogerhand werd besloten dat er enkele heren van het Buitenpostse vlaggenschip moesten voetballen bij het eliteteam van Floyd. Een nuttige oefenwedstrijd, die heeft laten zien dat de ploeg zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Na 75 minuten stond er een score van 1-4 op het scorebord (die half functioneert) weergegeven. Zwak verdedigen en goed aanvalsspel van de gasten zorgden ervoor dat het gezicht van Boskamp op onweer stond. Totdat het Roptanees kwartiertje aanbrak. Net zoals ons groengele vrienden uit de Hofstad, maken wij hier af en toe gebruik van. Binnen no-time werd de score rechtgetrokken en eindigde de wedstrijd in 4-4. De Likker en de Mini Douche waren elk goed voor twee doelpunten, zodat we toch nog enigszins met een goed gevoel van het veld konden huppelen. Een van onze tegenstanders had hier meer moeite mee en lagen minuten lang roerloos op het veld. Hij voelde zich zoals Saoedi-Arabië in 1992, vernederd. Vernederd door zijn ploeggenoten, door de staf maar met name door zichzelf. Want hij zat in het laatste kwartier een aantal keren finaal naast.

 

De neutrale supporter heeft echter kunnen genieten van een leuke pot voetbal. De mentale weerbaarheid van het team zal Boskamp goed doen. Donderdag werden, zoals eerder beschreven, alle problemen verdronken. Een gezellige avond, waarbij voetbal centraal stond. Vragen over Blauwvingers, der Bomber en de alimentatie van Ruud Gullit. Diversiteit ten top, wat uiteindelijk een terechte winnaar opleverde in de persoon van Klazovic. De wandelende voetbalencyclopedie.  Wat zal Femke trots zijn geweest toen hij donderdagnacht de slaapkamer binnen strompelde met in zijn rechterhand een bierpakket, om zijn nek een dikke vette medaille en op de achtergrond de hit van Queen om aan te geven dat hij eerste was geworden. Klazovic was dan ook enige die nog wist dat Wessel Meinsma het aan de stok had met Arjen de Boer in het seizoen 2004/2005. Wat zal hij donderdagnacht dan ook lekker hebben geslapen.

 

En dan nog dit: zaterdag hebben de talenten van het vlaggenschip (Binkey en Mini Douche) zich weer van hun beste kant laten zien door het 1e elftal te ondersteunen. Door een fantastische voorzet van Binkey werd Anco in de gelegenheid gesteld om de 1-2 aan te tekenen. Mooi dat ons opleidingsteam op deze manier door is naar de 2e knock-out fase. Binkey speelde trouwens linksback, wellicht ook een mooie positie voor hem in ons team Boskamp. Deze week zal er weer noeste arbeid worden verricht, om zaterdag te vlammen tegen de mannen uit Garijp. We gaan d’r voor!