v.v. Ropta Boys sinds 1965

VIOD 2 – Ropta Boys 2

VIOD-DRIEZUM 2 – ROPTABOYS 2

 

Hamsteren, alles in de tent voor vijftig procent, jaaraanbiedingen. Zomaar een aantal uitspattingen die regelmatig op de beeldbuis of op een ander medium te horen dan wel te zien zijn. De ene supermarktketen kan het inlegkruisje van Libresse nog goedkoper aanbieden dan de ander. Heerlijk hoe de grote jongens elkaar kapot concurreren. Je kunt je aankopen van maandag tot en met zondag scoren, en mocht je echt lui zijn dan is het ook mogelijk dat je je boodschappen vanuit je luie stoel bestelt en deze een half uurtje later in huis hebt.  Allemaal luxe, zelf in het gereformeerde Dokkum is het al mogelijk om op deze manier aan je boodschappen te komen. Nu zal er vast gedacht worden: what the fuck hebben winkels met een voetbalverslag te maken? Goede gedachte uiteraard, maar laat mij het uitleggen.

 

Al jarenlang is RoptaBoys een bolwerk die in de gehele regio bekend en bewierookt wordt. Een club die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en tot de afgelopen jaren regelmatig meespeelde om promotie. Daarnaast is er een gigantische supportersschare die iedere wedstrijd hondstrouw achter zijn idolen aankuiert. Van Beetgum tot aan Frieschepalen, de groengele 12e man is een fenomeen. Profclubs als Telstar of Excelsior kijken toch met enige jaloezie naar de band tussen supporters en spelers. Inmiddels zijn ook de regionale supermarktketens zich hiervan bewust. De Poiesz biedt ons al jaren de mogelijkheid om deel te nemen aan de jeugd sponsor actie, een mooi initiatief waarbij veel geld wordt opgebracht voor de club. Hierdoor kunnen de bierprijzen in de kantine laag blijven en kunnen de afgedankte ballen van het 1e elftal doorgemoffeld worden naar de lagere seniorenteams. Naast eerder genoemde winkelketen, gaan ook de Coop en Attent de concurrentiestrijd aan. Bij beide winkels is het mogelijk om je RoptaBoys helden te sparen. Ons blauwwitte buren doen ook mee aan deze actie, maar je moet er toch niet aan denken om stickers van deze mannen te gaan sparen……Het sparen van je helden is een begrip, iedere man of vrouw heeft in het verleden wel Pannini kaartjes gespaard met daarop helden als Jürgen Klinssman of Marco van Basten. Over Marco gesproken, deze knakker heeft in het verleden nog in de belangstelling gestaan van de groengele boys. Na een intensieve scoutingronde moest hij het toentertijd jammerlijk afleggen tegen alltime topscoorder van RoptaBoys (volgens voetbalnoord, excuses wanneer er ander gevreesde spitsen worden gepasseerd), namelijk Arnold Nutma. Het kanon, das Phantom, zomaar een aantal koosnaampjes van de gevreesde spits.

 

Nu we toch bij spitsen zijn gekomen, afgelopen zaterdag kreeg het team van Boskamp te maken met een lepe, vervelende spits. Je kunt hem in het rijtje van Filippo Inzaghi en James Vardy scharen. Een goaltjesdief pur sang, altijd op de juiste plek staan en lastig te bespelen. Nog even terugkomend op scharen, dit is wat anders dan twee vrouwen met elkaar kunnen doen, maar dit terzijde.

12 maart had het vlaggenschip met zo’n uitermater vervelende kutspits te maken, de spits die uiteindelijk ervoor zorgde dat we met lege handen naar de Fiver vertrokken. De dag begon nog zo mooi, zonneschijn, temperatuur rond de acht graden. Als man wordt je uitermate vrolijk van dit weer, de rokjes verschijnen weer in het straatbeeld, shirtjes met diepe decolletés doen weer hun herintrede. Aaaaaah, prachtig. De natuur kan op die momenten zo mooi zijn. Het is alsof je in een gigantische volière loopt met allerlei mooie en exotische vogels, de een nog mooier dan de ander. Uiteraard zijn er ook lelijke vogeltjes, maar deze kunnen niet op tegen al het mooie wat de natuur ons dan te bieden heeft. In Driezum viel het echter wat tegen met de mooie vogeltjes, wat toch wel enigszins haaks staat op de bewering dat er alleen maar mooie vogels in de Walden wonen.

 

Rond de klok van 11:00 verzamelden de spelers zich op sportpark “Treffers Heech”. Een ietwat uitgedunde selectie deze week. Geen aanvullingen vanuit het 1e elftal, de ChickMagnet was afwezig i.v.m. andere verplichtingen en verder een zo goed als fit vlaggenschip. Onder leiding van scheidsrechter van der Veen, die met retro trainingsjack opkwam,  werd de wedstrijd in gang gebracht. Na een tsunami-achtig begin van Viod, namen de Boys de regie van de wedstrijd over. Na zo’n vijftien minuten voetballen belande een lange bal van Willem bij Klazovic die de bal in twee instanties achter de keeper van de tegenstander wist te werken, 0-1. Goed om te zien dat het stoppen met roken ervoor zorgt dat Klazovic nu ook echt kan sprinten tijdens wedstrijden. Vier dagen gestopt en dan al tot zulke daden komen, dit beloofd nog iets voor de rest van het seizoen. De eerste minuten na de 0-1 zijn door JaapSwiep niet bewust meegemaakt. Op het moment dat Klazovic de 0-1 liet aantekenen sprong de veteraan op van geluk. Helaas was hij vergeten dat hij in de dug-out zat, wat resulteerde in hoop gevloek. De reus van het 2e elftal liet de dug-out in twee splijten. Daarnaast schijnt ook nog een 2e persoon gewond te zijn geraakt bij deze wilde actie, verdere informatie hierover ontbreekt tot op heden.

Na de 0-1 begon de Driezumse mannen met lange ballen om zodoende meters te pakken. Hoe toepasselijk is het dan ook dat zij vooruitgang als doel hebben. Blind de bal naar voren spelen en dan gokken op de Inzaghi van Wouterswoude en omgeving. Een concept dat in eerste instantie niet zijn vruchten afwierp, kansen genoeg maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant werd er ook voldoende gevaar gesticht. Tot tweemaal toe werd een speler onreglementair gestopt in het strafschopgebied, maar beide keren vond de leidsman het niks. Discutabel, omdat de spitsen in kansrijke positie naar de grond gewerkt werden en er geen bal gespeeld werd. Bijzonder was met name het sluitstuk van de 1e helft. Een messcherpe counter via de open linkerkant werd tot ontzetting van alle spelers en supporters met een groengeel hart in de kiem gesmoord door de scheidsrechter. ‘It is tiid, sjuch mar op mien klokje’, aldus de wedstrijdleider. Al met al een degelijke eerste helft, waarin Boskamp zijn manschappen het nalieten om de score verder uit te breiden. Naast eerder genoemde momenten waren er ook voldoende andere mogelijkheden die met iets meer vernuft tot goals gepromoveerd hadden kunnen worden.

 

De start van de 2e helft was vanuit RoptaBoys perspectief dramatisch, binnen 10 minuten bogen de blauwwitten de achterstand om tot een 2-1 voorsprong. Tweemaal werd er aan de linkerkant van VIOD goed gecombineerd, tweemaal stond Inzaghi op de juiste positie. De irritatie binnen het vlaggenschip nam toe, er werd over en weer veel gemekkerd. Het deed mij weer denken aan the good old days in het 1e elftal, elkaar ouderwets de wedstrijd uitpraten. Daarnaast is mekkeren natuurlijk ook iets wat bij het voorjaar hoort, want de schaapjes poepen de lammetjes er op dit moment weer met veel liefde uit. Ook Boskamp zag zich genoodzaakt om een aantal wissels door te voeren, Jimkesma en Stoch verlieten de grasmat en werden vervangen door De Blazer en Cissé. Er kwam weer iets meer swung in het team, wat resulteerde in de 2-2. Een strakke corner van Klazovic werd door een VIOD-speler achter zijn eigen keeper gekopt. De gastheren bleven strijden en hier bleef de groengele gladiatoren zichtbaar moeite mee hebben. Op deze momenten zie je toch het verschil tussen mannen en jongetjes. Rond de 70e minuut kwam de bal andermaal bij Inzaghi en weer zorgde hij ervoor dat zijn team op voorsprong kwam. Hierna volgende nog kansen aan beide kanten te noteren, waarbij de grootste kans voor Boskamp was. De grote trainer zag zich genoodzaakt om zich in de spits te posteren. Na een afgemeten voorzet van MiniBean twijfelde de look-a-like van van Beukering of hij moest koppen of schieten. Johnny koos voor de eerste opties, en zijn kopbal scheerde over de goal. Na dik 90 minuten voetballen vloot de leidsman voor het laatst op zijn fluitje en viel er weer een nederlaag voor het vlaggenschip te noteren.

 

Wellicht dat we binnenkort als team eens om tafel moeten gaan. Als je onze situatie vergelijkt met de toestand waarin het 1e elftal een aantal weken geleden zat, zitten we zogezegd in hetzelfde schuitje. Wisselende resultaten, veel onderling gemor en een smalle selectie. Twee uren met elkaar praten heeft voor Dick en zijn bitches ervoor gezorgd dat zij de stijgende lijn weer te pakken hebben. Natuurlijk kun je het ook anders aanpakken. Zo zijn er trainers die de selectie porno laat kijken voor de wedstrijd. Gewoon een uur eerder aanwezig zijn en dan gebroederlijk een aantal pittige sextapes met elkaar aanschouwen. Gelukkig hadden we dit afgelopen zaterdag niet gepland, want helaas mochten we weer plaatsnemen in een kleedbox met aantal minnetjes.

 

Bij aankomst in de kleedkamer bleek direct dat de vloer en dergelijke niet was schoongemaakt,  zo sta je als club direct 1-0 achter in de douche-cup. Vervolgens was het de bedoeling om de boombox aan te zetten, maar het stopcontact was niet voorzien van stroom, 2-0 achter. Van te voren hadden wij toch wel het idee dat de Blauwkes de Harrekieten het moeilijk wilden gaan maken in dit belangrijke klassement, echter bleek dit in de realiteit toch anders. Verder was het trouwens een goede box. Mooie gecoate en warme vloer, voldoende zitplekken en zeer fijne douches. Fijne temperatuur van de waterstroom, mooie spreiding en zeer fijne straal. Complimenten voor de installateurs die de douches hebben geïnstalleerd.  Echter zorgde de royale toevoer van het water toch wat problemen. Binnen no-time had je het gevoel dat je in een warm-koud bad plaatsnam. De enkele put kon de constante toevoer van water niet zo snel verwerken en daarom had je gerust je zwembroek kunnen meenemen om wat baantjes te trekken in het Driezumer zwembad.  Misschien Auke even bellen om de boel te ontstoppen? Al met al werd de box toch nog een met een ruime voldoende beoordeeld, namelijk een 6,6. Met dit resultaat netstelt VIOD zich in de top van het doucheklassement, maar kan het HarkemaseBoys niet evenaren.

 

Tussenstand doucheklassement.

1. Harkemase Boys 7,5

2. VIOD-Driezum  6,6

3. Broekster Boys   6,1

4. BCV   5,7

5. Fryske Boys  5,5

6. WTOC   4,7

7. Be Quick Dokkum 4,5

8. V&V 68   3,8

 

Het doucheklassement begint zo langzamerhand een fenomeen te worden, een klassement waarover gesproken wordt. Je hebt vandaag de dag diverse klassementen binnen het voetbal, maar het doucheklassement is toch iets nieuws. Ons idee is om aan het einde van dit seizoen de winnaar van het klassement te vereren met een bezoek en daarbij een uitermate mooie trofee uit te reiken. Binnen onze mooie club staat is er maar een persoon die het best gelinkt kan worden aan dit klassement, namelijk Jan Douche. De legende uit Metslawier die iedere wedstrijd vocaal aanwezig is met scherpe en gedurfde uitspraken. Binnenkort zal er vanuit het vlaggenschip contact worden opgenomen om deze dappere strijder te verbinden aan deze nu al legendarische klassering.  

 

Volgende week wacht trouwens de confrontatie met V&V’68, de wedstrijd waarop we gebrand zijn om de overwinning in Oosternijkerk te houden. Na de akelige uitwedstrijd moet deze corrupte tegenstander vernederd worden. Gewoon zonder zalf, met aanloop…. Of zoals Neophyte in 2006 zijn keiharde plaat uitbracht, alles kapot.

Overige uitslagen:
Dokkum 2 – Rijperkerk 2: 1-2
V en V ’68 2 – WTOC 2: 1-4
Harkemase Boys 3 – Be Quick 3: 3-0
Friese Boys 2 – Broekster Boys 3: 5-0