Verslag Ropta Boys = Be Quick Dokkum 3

Oosternijkerk – Na twee vrije speelronden trad Ropta Boys 2 afgelopen Zaterdag aan tegen nummer 4 van de ranglijst, Be Quick Dokkum 3. Op een prima bespeelbaar veld en ideale (zonnige) weersomstandigheden werd iets later dan 12:15 afgetrapt.
Ropta Boys 2 trad met de volgende elf spelers aan: Johannes de Groot; Jan de Vries (B-junior, debuut in de senioren), Jan Y Braaksma (na lange blessure weer fit), Patrick van der Ploeg, Andries Weidenaar, Theunis Talsta; Leon Dijkstra, Tim van de Voort (B’s), Jimke Haaksma; Zjene van Dam en Mustafa Omer. Marcel Faber, Jacob Douma en Willem Meinema begonnen op de bank.
Be Quick nam direct het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden.
Beide ploegen tastten wat af, met de eerste twintig minuten een rommelig Ropta Boys.
Be Quick liet de bal goed rondgaan, speelde geduldig om op het juiste moment toe te slaan.
Er kwamen enkele kansen voor Be Quick, met name de beweeglijke rechtsbuiten was gevaarlijk en miste op een haar na een puntgave voorzet.
Verder gaf Ropta Boys relatief weinig weg. Ook wij hadden twee goede kansen. Mustafa omspeelde de keeper (die later nog in de spits speelde) maar werd neergehaald. Weg kans, geen kaart. De tweede mogelijkheid was voor Jimke Haaksma, die goed werd vrijgezet voor de keeper. Helaas stuiterde de bal op, waardoor de bedoelde droge schuiver een makkelijke vangbal voor de keeper werd.
Spannende tweede helft.

Aan het begin van de tweede helft twee wissels aan Ropta Boys zijde. Jan de Vries (die zijn eerste wedstrijd op seniorenniveau prima meedraaide) en Zjene van Dam werden gewisseld voor Marcel Faber en Willem Meinema.
Met de snelheid van Willem en de onvoorspelbare Mustafa voorin gokte Ropta Boys de tweede helft op de counter. Dit pakte goed uit, want Be Quick had enige moeite in de omschakeling naar achteruit.
Toch werd het een open wedstrijd, met een jeugdig Ropta Boys dat brutaal de aanval zocht en goed meevoetbalde met deze ervaren tegenstander. Beide ploegen kregen kansen (Johannes hield ons ook in deze wedstrijd op de been) maar de stand bleef 0-0.
Tot de 76e minuut. Toen was het Jimke Haaksma die de 1-0 kon binnenschieten, geheel in vrijstaande positie.
Niet lang daarna besloot de keeper van Be Quick (de gelouterde spits Jan Koopal) zijn keepersshirt te wisselen voor een spelersshirt zodat de rechtsback op doel kwam. Be Quick drong aan en het was in de slotminuten van de wedstrijd dat men bijna langszij kwam via diezelfde Jan Koopal. Een schot ketste af op de lat, en in de rebound kopte Koopal de bal maar net naast, en Ropta Boys kroop door het oog van de naald.
In de tegenaanval belandde een merkwaardige omhaal van Willem nog op de paal. Dit alles speelde zich af in de “dying seconds” van de wedstrijd en na iets meer dan 90 minuten kwam het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Nanne Jan Post, en wist Ropta Boys 2 zichzelf eindelijk eens te belonen, na de zoveelste slijtageslag.
Volgende week wacht nummer laatst Kollum 3. Een team waar Ropta Boys 2 warme herinneringen aan bewaart, omdat we daar twee seizoenen geleden op de voorlaatste ronde kampioen werden. Nu liggen de zaken iets anders. Nu spelen we óók een belangrijk duel, maar nu om de onderste plaatsen op de ranglijst te ontstijgen. Aanvang 14:30, Sportpark Baensein te Kollum.