v.v. Ropta Boys sinds 1965

Verslag Ropta Boys 2 – Wykels Hallum 2

Het herfstzonnetje scheen volop afgelopen Zaterdag en Ropta Boys 2 trad aan tegen de koploper, Wykels Hallum 2.
Wykels 2 is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de reserve 2e klasse maar is inmiddels weer volop koers om te promoveren. Slechts Dokkum 2 (1-1) is er tot nu toe in geslaagd om punten afhandig te maken van de Hallumers.
Ook wij leken prima op weg om de Wykels pijn te doen.
Het elftal werd versterkt met Yorrick, Hillebrand en Simon. Defensief stond het goed de eerste helft en ook aanvallend werden er legio kansen gecreëerd. Het begin was nog iets afwachtend, daarna gingen beide ploegen los.
Ropta Boys 2 speelde opportunistisch en hier hadden de Wykels moeite mee.
Men verkeek zich keer op keer op onze aanvallen, die we brutaal opzochten. Met name Simon was een plaaggeest voor de Wykelsverdediging.
Het was Simon die al na 5 minuten aan de basis stond van het openingsdoelpunt. Een vrije trap van Jan Bekker werd goed teruggekopt op Jimke, die de bal binnen wist te schieten. (1-0, ‘5.)
En er kwamen meer kansen. Een ziedend afstandschot van Simon die ternauwernood door de keeper kon worden overgetikt, een 100% kans voor de goedspelende Jimke na goed breedleggen van Simon.
Ook Wykels kreeg kansen, er gaat altijd dreiging van deze ploeg uit, al stonden we goed te verdedigen en was Hillebrand belangrijk met enkele goede saves. Vooral “good old” Andrè Polet bij de gasten was gevaarlijk.
Maar het was Ropta Boys die de score vergrootte. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging én de keeper, waarna Mustafa enkele minuten voor rust de stand (terecht) op 2-0 zette.
Tweede Helft: Ropta Boys 0 – André Polet 3
De tweede helft was amper begonnen en Ropta Boys 2 had zichzelf moéten belonen. Een voorzet op maat van Mustafa op Simon, een schijnbaar 100% goal. Simon deed eigenlijk alles goed. De bal werd goed en hard naar beneden geknikt, maar de keeper, die in de eerste helft nog een onzekere indruk maakte, hield de Wykels met een ultieme redding in de wedstrijd. Een gouden redding zo bleek later.
Hierna maakte Wykels te snel de aansluitingstreffer, waarna er vertwijfeling in het spel van Ropta Boys sloop. Nog meer dan in de eerste helft was het opnieuw André Polet die nu keer op keer gevaarlijk werd met zn’ snelheid. Uiteindelijk werd hij de “Nemesis” van Ropta Boys 2 door 2 goals voor zijn rekening te nemen en de andere goal voor te bereiden.
Bij Ropta Boys zette men alle zeilen bij om nog een punt uit het vuur te slepen, maar dit mocht helaas niet meer baten.
Toch complimenten aan de ploeg: iedereen heeft keihard geknokt om een goed resultaat te behalen tegen de koploper. (wat ook nog bijna is gelukt)
Om maar weer met een cliché af te sluiten: als we op déze manier blijven doorgaan, dan komen de ……. vanzelf.
Eindstand: 2-3