v.v. Ropta Boys sinds 1965

Verslag Rijperkerk 2 – Ropta Boys 2

Oosternijkerk – Op Zaterdag 2 Mei stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor Ropta Boys 2. Er werd gespeeld in en tegen Rijperkerk 2, de ploeg die vandaag nog ergens voor speelde. Men kon namelijk de laatste periode nog pakken.
Dat er voor Ropta Boys niks meer op het spel stond was te merken vandaag. Weer enkele afwezigen, maar gelukkig waren Sietze, Jan Cha Dol, Winand en Jelle van het derde bereid te helpen.
Tactiek vandaag was om Rijperkerk op te vangen waardoor er ruimte achterin kwam voor de spitsen van vandaag, Mustafa en Tseard, die na lang blessureleed weer eens een basisplek had.
Deze tactiek werkte prima, alleen moesten we daar eerst wel 3-0 voor achterkomen. Na 5 minuten werd een corner binnengekopt, waarbij Rinze werd gehinderd. Bij de tweede goal werd de RB defensie te kijk gezet na een flitsende aanval van Rijperkerk. De 3-0 was een streep vanaf 30 meter, waarschijnlijk heeft Rinze de bal alleen gehoord.
Hierna deed Ropta Boys 2 wat terug. Een aanval uit het boekje: (ons boekje)een aanval van Rijperkerk werd op het middenveld onschadelijk gemaakt en “de boel” lag volledig open achter bij Rijperkerk. Mustafa snelde ervandoor, omspeelde op snelheid een tegenstander en zag Tseard in vrijstaande positie staan. Vanaf 16 meter schoot Tseard beheerst raak. 3-1
Niet lang hierna lag de 4-1 al weer binnen en niet lang daar weer na kopte Zjene uit een vrije trap knap raak. Zo bereikten we de rust met een 4-2 achterstand.
Meteen na rust een 100% kans voor Livius. Helaas ging deze inzet net naast. De eerste 10 minuten na rust kregen we meerdere kansen, omdat Rijperkerk achterin ook de nodige steekjes liet vallen. Ook vandaag was Ropta Boys 2 niet bij machte om potten te breken. Na dat we ons veilig speelden tegen Kollum 3 is hierna de klad er weer in gekomen, erg jammer.
Gelukkig stond er niks meer op het spel.
Inmiddels waren er ook enkele wissels doorgevoerd (Winand voor Erwin, Jenne voor Jelle, Sietze voor Tseard, Jan Cha Dol voor de geblesseerde Zjene)
Rijperkerk ging nog even vrolijk door en tilde ondertussen de stand naar 7-2.
De jongens van RB 2 snakten naar het einde, niet alleen van de wedstrijd maar ook van het seizoen. De laatste tijd werd er al niet meer veel getraind en op wedstrijddagen werd het ook steeds moeilijker om een derdeklassewaardig team op de been te brengen. Dit is vrij teleurstellend. Gelukkig speelden we ons op tijd veilig, V en V ’68 2, Zwaagwesteinde 3 en degradant Kollum 3 achter ons latend. Er werden in totaal 17 punten behaald, al hadden dit er meer kunnen zijn als we ons in sommige wedstrijden onszelf niet te kort hadden gedaan. Dan komt dus toch het gebrek aan scorend vermogen weer boven drijven. Maar het is niet allemaal kommer en kwel hoor. Er werden ook prima wedstrijden gespeeld, waarin de ploeg veerkracht, onverzettelijkheid en vechtlust toonde. Ook volgend seizoen reserve derde klasse dus voor de reserves van Ropta Boys!
Dit gaan we sowieso doen zonder Livius Kooistra en Mustafa Omer. Livius en zijn vriendin zijn in blijde verwachting van een tweeling. Aangezien ze al in Dokkum wonen wil Livius “dichter bij huis” gaan spelen. Hij verhuist naar Be Quick, waar veel van zn’ vrienden spelen. Veel succes Livius!
Dan Mustafa. Hij gaat verhuizen naar Leeuwarden en neemt met pijn in zn’ hart afscheid van Ropta Boys. Ook zullen wij deze onnavolgbare, onvoorspelbare rasvoetballer gaan missen!
Ook Klaas doet na drie seizoenen een stapje opzij en neemt afscheid als trainer.
Zijn taken worden volgend seizoen overgenomen door beginnend hoofdtrainer Hillebrand Tanja. Ropta Boys 2 verwelkomt Hillebrand met open armen!
Tot slot: iedereen die Ropta Boys 2 (op welke manier dan ook) heeft gesteund en een warm hart heeft toegedragen dit seizoen, namens de technische staf en de spelersgroep: BEDANKT!!
overige uitslagen:
BCV 3 – Be Quick 3: 2-0
VIOD 2 – Kollum 3: 7-2
Wykels Hallum 2 – Friese Boys 2: 3-1
Dokkum 2 – V en V’68 2: 2-0