v.v. Ropta Boys sinds 1965

Verslag Kollum 3 – Ropta Boys 2

Kollum – Op een koude en donkere Zaterdagmiddag trad Ropta Boys 2 aan op het redelijk bespeelbare B-veld van VV Kollum tegen het plaatselijke derde elftal.
Ik zeg wel Ropta Boys 2, maar eigenlijk was het deze middag Ropta Boys 2, 3, B zoals zo vaak dit seizoen.
Johannes de Groot en Yorrick Elzinga kwamen over van RB1, Sietze Verbeek, Winand Dijkstra en Marcel Timmerman van RB3 en Keimpe Jens Seepma, Tim van de Voort en Jacob Torensma van de B1.
Na een pittige warming up kwam RB2 als beste uit de startblokken. We zaten er bovenop in de beginfase en Kollum 3 kwam niet aan voetballen toe. We hadden toe kunnen slaan in de redelijke eerste helft (van onze kant) maar de eindpass was steeds te slordig.
Toch kwamen we na een klein half uur op voorsprong. Mustafa wurmde zich in de zestien lang 2 verdedigers en frommelde de bal achter de keeper. 0-1 en in principe niks aan de hand, want Kollum 3 was aanvallend vrij machteloos.
Superieur Kollum in de tweede helft
De tweede helft werden we totaal overrompeld door Kollum. Men startte furieus met verse krachten uit het tweede elftal, en er kwam beleving in de ploeg. Men zette vroeg druk en nu kwamen wij niet meer aan voetballen toe.
Op schitterende wijze kwam Kollum dan ook op voorsprong. Een vrije trap van zo’n 20 meter werd met een prachtige curve onderkant lat achter de kansloze Johannes gejast. Kollum rook bloed, (en terecht) maar ze kwamen ietwat gelukkig op voorsprong. Een vrije trap op dezelfde positie werd door de zelfde speler genomen, maar deze keer ging de bal recht op Johannes af. Doordat Johannes nog bezig was met de muur en zelf nog niet goed stond, ging deze bal via Johannes ietwat schlemielig op het scorebord. 2-1
De snelle linksbuiten maakte er later met een subtiele lob nog 3-1 van. Het verzet aan onze kant was toen al gebroken, het zat er gewoon niet in deze middag. Namens het tweede: alle jongens van de andere teams willen we bedanken! Door de lange blessurelijst bij ons eigen team konden we niet een team op de been brengen, dankzij jullie hebben we ondanks de tegenslagen en pech dit seizoen toch nog 8 punten behaald en houden we momenteel Kollum 3, V en V ’68 2 en Zwaagwesteinde 3 achter ons!
Zaterdag de laatste wedstrijd van voor de winterstop: dan komt directe concurrent Zwaagwesteinde 3 op bezoek. Met zn’ allen als 1 team houden we de punten dan in Oosternijkerk!
Overige uitslagen:
Be Quick 3 – VIOD 2: 5-3
BCV 3 – Wykels Hallum 2: 1-2
V en V ’68 2 – Rijperkerk 2: 0-6
Friese Boys 2 – Zwaagwesteinde 3: 4-1