v.v. Ropta Boys sinds 1965

Verslag Friese Boys 2 – Ropta Boys 2

Kollumerzwaag – Na een zaterdag zonder voetbal stond afgelopen zaterdag de wedstrijd Friese Boys 2-uit op het programma. Onder zonnige weersomstandigheden en op een zwaar veld werd er om half 1 afgetrapt.

Ropta Boys 2 heeft momenteel een overvolle lijst van afwezigen. Jan Y Braaksma, Wietze de Jong, Geert Willem Weidenaar, Peter Braaksma, (geblesseerd) Livius Kooistra, Tseard Bekker, Wouter Castelein (andere verplichtingen) waren afwezig, Theunis Talstra (die terugkomt van een blessure) nam vandaag de taak van grensrechter op zich, waarvoor dank.
Van het derde deed Jelle de Jong een helft mee (waarvoor dank) en vanuit de B’s speelden Jan Tijtsma, Jacob Torensma en Keimpe Jens Seepma een verdienstelijke wedstrijd. Vooral Jan Tijtsma zou in de tweede helft een hoofdrol opeisen.
Friese Boys 2, met aan het roer Kees Ros (VCR, Noordbergum) begon furieus. Er werd vroeg druk gezet en men won bijna alle duels over het hele veld. Ook de combinaties liepen soepel en het duurde dan ook niet lang dat we tegen een achterstand aankeken. In de 10e minuut werd Rinze Visser kansloos gelaten door een schot van dichtbij. Daar voor had Friese Boys al enkele goeie kansen gecreëerd.

We kunnen eigenlijk wel zeggen dat we er eigenlijk niet aan te pas kwamen de eerste helft en dat de tegenstander het bij 3-0 liet mag eigenlijk een wonder heten. Onze goalie wist de schade te beperken en ook de Friese Boys voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. Vanaf onze kant (jong team of niet) werd Friese Boys geen strobreed in de weg gelegd.

De tweede helft begon hoopvol voor ons. Jan Tijtsma nam de spitspositie over van Mustafa Omer, Marcel Faber kwam rechtback voor de geblesseerde Erwin Beeksma. Daarnaast kwam Jacob Torensma voor Jelle de Jong. Er was afgesproken de tweede helft alle schroom van ons af te gooien, het balletje te laten gaan en als team te gaan voetballen. Dit pakte redelijk goed uit. Direct na rust was het hét toptalent uit de B’s, Jan Tijtsma, die zijn directe tegenstander (niet de laatste keer deze middag) zijn hielen liet zien. Hij schoot de bal feilloos in de verre hoek. (3-1) Vervolgens bleek dat Friese Boys goed raad wist met de ruimte die wij weggaven in onze zoektocht naar de aansluitingstreffer. Drie keer goed profiteren van foutjes en de ruimtes betekende het slot op de wedstrijd. (6-1) Jan Tijtsma wist nog wel een keer het net te vinden na weer een goede loopactie en Zjene van Dam maakte uit een scrimmage nog het derde en laatste doelpunt van Ropta Boys deze middag maar kon helaas niet tekenen voor het slotakkoord. Dat lag bij ploeg uit Kollumerzwaag dat de eindstand op 7-3 bepaalde.

De conclusie van deze middag is dat Ropta Boys 2 zoekende is. De potentie om goed mee te draaien in de derde klas zit zeer zeker in deze ploeg maar de balans en ervaring mist. De komende weken zullen zich echter genoeg kansen aanbieden om ons te herpakken.