v.v. Ropta Boys sinds 1965

VEENHUIZEN – ROPTA BOYS

Help! Een noodkreet wanneer er gevaar dreigt. Je voelt je niet op je gemak. Een schreeuw naar hulp, ook al sta je er alleen voor. Het gevoel wanneer je een lege koelkast aantreft wanneer je zin hebt in een koud pilsje. De innerlijke stemming wanneer je een vegetarische stuk vlees aantreft op je bord. Pure paniek, je voelt je instabiel, en hebt behoefte aan assistentie.

Het is ook de titel van een van de grootste hits van the Beatles. De One Direction van de jaren 60 werd afgelopen zaterdag zo’n 58 jaar geleden ontdekt in de beruchte Cavern Club in Liverpool. In een gure tent, met louter en alleen Guiness op de tap zongen de snuiters hun liedjes, niet wetende dat precies 22 jaren later op precies deze datum de Nederlandse grootheid Freddy Heineken werd ontvoerd. Het blijkt dat 9 november een iconische datum is.
Als je de geschiedenisboeken erop natrekt zie je dat het ook de geboortedag van Bridget Maasland is, ze nieuwe lover van André Hazes junior, wiens vader weer dol was op het bier welke door Freddy Heineken werd gebrouwen. De cirkel wordt weer rond op 9 november.

Dan moet je na de succesvolle maand oktober, en het nikszeggende gelijkspel in Waskemeer, een wereldreis maken naar Veenhuizen. Het dorpje dat tot ver in de 20 eeuw bestempeld kon worden als het Oost-Duitsland van Nederland. Een stukje niemandsland, afgesloten van de buitenwereld. Het was de verzamelplek voor gevangenen. Men werd geplaatst in het hoge Noorden, de plek waar niks is te beleven. Hermetisch afgesloten, alleen toegankelijk voor de mensen die er werkten of werden opgevangen. Het is maar goed dat Veenhuizen nadien open werd gesteld voor het volk, anders waren er enkele geelgroene spelers niet meer huiswaarts gekeerd.

Op de dag dat de Berlijnse Muur werd gesloopt, mochten de geelgroene boys de mannen uit Veenhuizen zien te neer te halen, al dan niet op een fysieke manier. Wederom een moment om verder punten te sprokkelen in de jungle van de 3e klasse B.
Na een aftastend begin, komt de geelgroene brigade op voorsprong door een eigen doelpunt van Mark Rozema. Via deze weg, bedankt! Niet dat Ropta Boys lang kon genieten van de voorsprong, maar het voelde goed. Net voor het halfuur was Erik bijna verantwoordelijk voor een verdubbeling van de voorsprong, echter werd zijn schot geblokt waardoor het leren speeltuig rakelings net naast de goal hobbelde. Hierna volgt een zondagsschot van een de blauwwitten, welke keeper de Groot kansloos liet. De bal plofte onhoudbaar achter de verbouwereerde doelman. Met een 1 – 1 gingen beide ploegen de rust in, nadat vakkundig 3 vierkante meter Duitse muur werd omgebeukt met stoer mannen gereedschap als hamers, sikkels en drilboren.

Na rust starten de gastheren sterk, en wist wederom Erik gevaar te stichten. Echter was Rudi het eindstation van de aanval, en dat betekend over het algemeen geen doelpunt. Vandaag was dit niet anders, want zijn kopbal ging traditiegetrouw (net) over. Vlak hierna werd een schot van Geert geblokt, voordat deze meer gevaar kon opleveren. Rond de 70e minuut schrok de notulist wakker, nadat hij was weggedommeld door het geluid van regendruppen op het dak van de dugout. Al schrikkend, met het kwijl uit de mondhoek, wist hij nog net een grote kans van Veenhuizen te aanschouwen. Gelukkig voor de boys, net over. De wedstrijd kabbelt vervolgens door, waar Ropta Boys sterker is, en het eigenlijk wachten is tot de 1 – 2. Echter is het de thuisploeg die vlak voor tijd op voorsprong komt. Een zwakke bal van Lintie, door het midden, levert een grote kans op. In eerste instantie weet de pupil van Klaas te redden, echter word de rebound binnen geschoten. Hierna vallen Dr. Dre en Rutger in, zij weten helaas niet de achterstand om te buigen.

Komende zaterdag wacht om 15:00 de thuiswedstrijd tegen de Protters uit Rijperkerk. Tot dan!