v.v. Ropta Boys sinds 1965

V en V ’68 2 profiteert van onthutsend zwak Ropta Boys 2

Garijp – Na de teleurstelling van vorige week, namelijk afgelasting van de wedstrijd thuis tegen BCV 3, reisde Ropta Boys 2 vol goede moed af naar het prachtige sportcomplex in Garyp, de thuishaven van V en V ’68. Er blies een straffe wind schuin over het hobbelige veld, iets wat het spelniveau deze middag niet ten goede kwam. Er waren zoals bijna elke Zaterdag weer enkele afwezigen. Gelukkig waren Jan Ernst Meinsma (3e) , Doeke Wilman (B1) en Jacob Mooibroek (B2) weer bereid om ons uit de brand te helpen. Er werd afgesproken dat we nu eens scherp zouden beginnen. Het tegendeel werd helaas weer werkelijkheid en na twee minuten keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Een strakke voorzet werd houdbaar richting goal gekopt, maar helaas moest Johannes om onduidelijke redenen de bal loslaten. De attente en ietwat verbaasde V en V spits zei dankjewel? en tikte dankbaar binnen. V en V was in de beginfase wel scherp en schoot na grabbelwerk van Johannes weer op de lat. Pas na een kwartier werd Ropta Boys wakker. De van een zware blessure teruggekeerde Wietze de Jong speelde Mustafa vrij. Zijn inzet werd al geteld door de gehele Ropta Boys ploeg, maar de bal verdween enkele millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Iets later was het Wietze zelf die door kon, maar van dichtbij deze 100% kans overschoot. V en V was inmiddels al begonnen met tijdrekken. Vooral de keeper deed een aardige duit in het zakje. Ook de spelers zelf konden er wat van, door na elk fluitsignaal van de scheids de bal nog even weg te trappen, iets wat blijkbaar niemand opviel.
De rust werd bereikt met een 1-0 stand.
Tweede Helft
De tweede helft begon Ropta Boys eigenlijk zoals het ook de eerste helft begon: slaperig, achter de feiten aanlopend. Gelukkig was het in de tweede helft van kortere duur. Ropta Boys speelde een stuk beter dan in de eerste helft en we creĆ«erden dan ook kansen. Helaas mist Ropta Boys 2 een echte spits, een afmaker. De kansen die werden gecreĆ«erd waren helaas niet aan ons besteed. Wietze schoot rakelings langs de kruising, Jimke miste zelfs een 100% kans door voor open doel in de grond te trappen. VenV profiteerde nogmaals twee keer van het grabbelwerk van Johannes. Eigenlijk heeft men nog twee keer gescoord, maar het was voor onze grens niet te zien of de bal de lijn was gepasseerd dus deze “goals” werden afgekeurd.
Ropta Boys ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het zat er gewoonweg niet in vandaag. Ook kregen we de zoveelste domper dit seizoen nog te verwerken. Geert Willem viel uit met een hamstringblessure en lijkt lange tijd uit de running.
Al het tijdrekken ten spijt blies scheidsrechter Bosma na 90 minuten voor het einde en Ropta Boys droop af.
Volgende week wacht het Friese Boys 2 van Kees Ros, een tegenstander van formaat in res. 3 D. Meestal laten we dan onze andere kant zien, namelijk dat we de “grotere” tegenstanders flink pijn kunnen doen. Als we maar willen.
Opstelling: Johannes, Jan Y, Andries, Jan Ernst, Patrick; Jimke, Jacob, Geert Willem; (70′ Jenne Ljibbe) Livius, Mustafa, Wietze (’60 Doeke)
Overige uitslagen:
Dokkum 2 – Rijperkerk 2: 1-0
Friese Boys 2 – Be Quick 3: 2-1
Zwaagwesteinde 3 – Kollum 3: 3-2
Wykels Hallum 2 – VIOD 2: 9-0