v.v. Ropta Boys sinds 1965

Uniek trainersduo voor Ropta Boys

Voor het seizoen 2023/2024 heeft Ropta Boys een uniek trainersduo aangetrokken. De gebroeders Martin en Kees Kool uit Dokkum nemen gezamenlijk het trainerschap op zich van het vlaggenschip uit de dorpen Oosternijkerk, Metslawier, Niawier en Nes.

Beide heren hebben een lange voetbalcarrière achter de rug en Martin is al anderhalf jaar assistent trainer bij Ropta Boys. Kees heeft zes jaar in het eerste elftal van Ropta Boys gevoetbald als sluitpost waarvan vier jaar samen met Martin als voorstopper, gezamenlijk een ijzersterk duo wat moeilijk te passeren was. Het was mede aan deze heren te danken dat Ropta Boys in het seizoen 2017/2018 promoveerde naar de 3de klas. Beide carrières starten bij Be Quick in Dokkum waar Martin negen jaar en Kees tien jaar op hoog niveau hebben gevoetbald en de nodige ervaring op hebben gedaan. Kees voetbalt op dit moment nog bij vv Dokkum waar hij aan het einde van het seizoen zijn fysieke voetbalcarrière zal beëindigen om zijn ambitie waar te maken als hoofdtrainer.

Voor Ropta Boys een unieke beleving om een tweeling aan het roer te hebben en voor de beide heren een prachtige kans om het trainerschap te startten bij een mooie dorpsclub waar plezier en verbinding van grootte waarde zijn. Bestuur, Tc, spelers en publiek zijn zeer verheugd met de komst van de gebroeders Kool volgend seizoen.