Tweede driepunter voor Ropta Boys een feit

Opende – Na de laatste paar weken kwamen langzaam aan de puzzelstukjes op zijn plaats. De meeste spelers kwamen terug van blessures en schorsingen. Alleen deze week waren een paar stukjes weer verloren gegaan. Tjidsger Braaksma was op oefening, Birhanu Rispens had buikgriep en Geert Linthof is nog een paar weken zoet met zijn enkel blessure. De tweede selectie had een vrije middag en zo gingen de spelers Oane Wijma en Jan Bekker mee. Ook gingen de spelers Meindert Meindersma en Rudi Torensma van de A-Junioren ‘die al een wedstrijd in de benen hadden’ mee.

Eerste helft

Na de eerste fluit signaal lag de bal voor Ropta Boys al bijna in de goal. Erwin komt op links goed door en levert een goede voorzet af op Edwin de Vries, het was makkelijker om te scoren dan te missen, maar Edwin schoot de bal 3 meter voor de doellijn over. Hierna golfde het spel op en neer met weinig grote kansen. Dus beide ploegen probeerden het via afstandschoten. Zo was Erwin Braaksma dichtbij een goal, de bal landde op het dak van de goal. En keeper Lieuwe Anne Verhaag handelde een paar keer adequaat op kansjes van Opende en zo gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Tweede helft

Het duurde even voor ik de eerste kans op papier mocht noteren. Na 13minuten was het zover, de eerste kans was voor Opende, na een goede steekpass kwam een speler alleen op de keeper af en Keeper Lieuwe Anne Verhaag kwam goed uit en won de 1 op 1 situatie.  Hierna kreeg Ropta Boys een grote kans. Gerard Peter Weidenaar kwam op links goed door en gaf een goede voorzet op Marcel Timmermans en helaas ging zijn schot net over. Jan Bekker en Meindert Meindersma stonden klaar om in te vallen en kwamen er in voor Erwin Braaksma en Marcel Timmermans. Dit bleken gouden wissels te zijn. Voor ik de 0-1 mag noteren mocht Ropta Boys van geluk spreken dat het geen penalty tegen kreeg of het was ‘gewoon’ goed verdedigen van Yorrick Elzinga. Yorrick gaf de speler een klein duwtje in de wel bekende 16-meter gebied maar de speler van Opende ging wel heel gemakkelijk neer en daarom ging de scheidsrechter ook niet met het Opende publiek mee. De goud wissels, Meindert Meindersma en Jan Bekker, eerst genoemde kwam met een goede actie door op links en gaf een strakke pass op Jan Bekker, Jan Bekker kapt en schiet de bal beheerst in de goal, 0-1. Ropta-Boys kon de voorsprong goed vasthouden met zo nu en dan penibele situaties rond goal van Ropta Boys. De wedstrijd kreeg vreemd genoeg 10 minuten blessure tijd en hier wilde Opende goed gebruik van maken en drukte de laatste minuten nog eens flink aan. Keeper Lieuwe Anne Verhaag pakte een paar goede ballen met in de laatste minuut een fantastische redding waarmee hij de 3 punten voor Ropta Boys veilig stelde.