v.v. Ropta Boys sinds 1965

Tumultueuze wedstrijd tussen Ropta Boys en VenV 68 eindigt in remise

De belangen van punten halen worden steeds groter voor Ropta Boys. Vandaag kwam naaste concurrent VenV’68 op bezoek op sportpark de Fiver. Deze ploeg heeft de punten net zo nodig om in de veilige zone te komen als Ropta Boys. Het werd een wedstrijd waar in een hoop gebeurde maar het vertoonde spel was niet hoogstaand. VenV’68 kwam zelfs met tien man te staan waar Ropta Boys van leek te profiteren in de slotminuten maar niets bleek minder waar na negentig minuten.

In de eerste helft waren er nog wel een paar mooie aanvallen aan beide kanten te bespeuren. De openingskans was voor de gastploeg die hier geen gebruik van maakte en de bal naast schoot. Na zeven minuten een grote kans voor Ropta Boys via Erik de Vries die de bal op het hoofd legde van Rutger Torensma maar zijn inzet verdween net over de goal. Het waren standaardsituaties die steeds gevaar opleverde voor de Ropta Boys goal en keeper Frans Postmus moest bij een vrije trap handelend optreden door de bal uit de hoek te halen. Een mooie voorzet van Hidde Torensma werd door Erik de Vries maar net naast gekopt. De volgende aanval die door Hendrik Willem v/d Vorst het strafschopgebied in geslingerd werd kwam wederom bij Erik de Vries en nu wist hij goed voor zijn tegenstander te komen om de bal al liggend op de grond in de hoek te schieten voor de openingsgoal na twintig minuten spelen. Een hachelijk moment voor Ropta Boys toen Rudi Torensma de bal hoog terug speelde naar keeper Postmus die de bal net voor de lijn weg kon werken. Het was wel tekenend voor deze wedstrijd die bol stond van eigenaardigheden waar de leidsman een groot aandeel in had. Ropta Boys mocht niet klagen over de beslissingen van de scheidsrechter na enkele overtredingen. Er kwamen nog wat kansen voor Ropta Boys via Torensma en aanvoerder Geert Linthof maar de bal werd steeds te hoog overgeschoten. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een miniem verschil.

Meteen na rust weer een kansje voor Ropta Boys, deze keer via Jan Bandstra, maar nu kon de keeper van VenV’68 de bal net genoeg toucheren waardoor de bal voorlangs ging. Keeper Postmus redde een paar keer op gevaarlijke kansen voor VenV’68 met name uit wederom gevaarlijke vrije trappen. Na tien minuten spelen in de tweede helft ontspoorde de wedstrijd volledig en zag de leidsman zich genoodzaakt om een rode kaart uit te delen aan een VenV’68 speler wegens taalgebruik richting de scheidsrechter. Het was Linthof die in buitenspel positie aangespeeld werd waarvoor de grensrechter het vlagsignaal gaf. De scheidsrechter besloot dit te negeren en liet doorspelen waardoor de spelers van VenV’68 in protest gingen. Er werd een gele kaart uitgedeeld waarna er iets werd geroepen en de rode kaart werd gepresenteerd. De discussie ging door en de leidsman toonde nogmaals de rode kaart waarna de speler het veld verliet. Na dit tumult werd de vrije trap voor buitenspel alsnog gegeven waar niemand iets van snapte. Voor Ropta Boys een man meer situatie maar het was VenV’68 dat in de negenenzestigste minuut de gelijkmaker scoorde uit een corner die door een volledig vrij staande speler zo binnen geschoten kon worden. Het was VenV’68 dat met tien man gevaarlijker was dan Ropta Boys die deze situatie zeer slecht uitspeelden. Het was dat VenV’68 niet goed omging met de kansen die ze kregen. Trainer Elmendorp bracht een extra spits in en ging met vier man in de voorhoede spelen. Dit resulteerde in de zo gewenste voorsprong voor Ropta Boys in de negenentachtigste minuut. Jan Bandstra omspeelde de keeper maar een verdediger van VenV’68 wist de bal net voor de lijn weg te werken. Andre Turkstra was er als de kippen bij om de bal alsnog in de touwen te jagen. Zo leek Ropta Boys toch de winst te pakken ware het niet dat VenV’68 via een vrije trap in de laatste minuut alsnog langszij kwam. Het was keeper Postmus die niet goed opgesteld stond waardoor de bal langs de muur in rechterhoek geschoten kon worden. De scheidsrechter liet het hier ook bij en floot vrijwel meteen voor het einde van de wedstrijd.

Een blamage voor Ropta Boys die hier dure punten laat liggen. Vooral na het zien van de ander uitslagen hadden ze vandaag prima zaken kunnen doen in de strijd om die felbegeerde veilige plekken onderin. Ropta Boys had deze situatie veel beter uit moeten spelen en de punten thuis moeten houden, beide ploegen schieten hier niks mee op met nog vijf wedstrijden te spelen. Ropta Boys feliciteert Opende dat vandaag het dik verdiende kampioenschap binnen haalde in een rechtstreekse confrontatie met de nummer twee van de ranglijst. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de rode lantarendrager op het programma. In Oudwoude moeten de drie nodige punten behaald worden om op de plek voor rechtstreeks lijfsbehoud te blijven staan.

Klik op onderstaande link voor de foto’s:

https://myalbum.com/embed/Q3GydUBggSKZ/