TOEKOMSTIG ROPTA BOYS SPEELT KNAP GELIJK TEGEN VIOD.

Driesum – Ondanks het slechte weer liet de trouwe aanhang van Ropta Boys de ploeg niet in de steek. Het tegenover gestelde was zeker ook het geval. Vooral in de tweede helft liet de piepjonge Ropta Boys ploeg zien dat er veel talent en toekomst zit in Ropta Boys 1. Wanneer de jeugd blijft en de kans krijgt, zoals afgelopen zaterdag onder trainer Groen, dan ziet de toekomst van Ropta Boys er rooskleurig uit. Na een mindere eerste helft volgde een veel betere tweede helft met ontzettend veel jeugdige inbreng.

Zwakke 1e helft.

In de eerste helft speelde Ropta Boys veel te afwachtend en zonder enig initiatief. Op alle fronten kwam de ploeg steeds een paar stappen tekort. Het was eigenlijk een wonder dat VIOD niet wist te profiteren van het steeds aarzelend ingrijpen van Ropta Boys. Vooral de achterhoede van Ropta Boys liet ontzettend veel steken vallen in de eerste helft. Ondanks het betere spel en het overwicht van VIOD kwam Ropta Boys via een wonderschoon doelpunt aan de leiding. Na een dik kwartier spelen wist Arend Castelein de bal in de loop mee te geven aan Willem Meinema. Willem speelde in één keer door naar Geert Linthof, die alleen voor de keeper de bal beheerst binnen schoot. (0-1) Een mooie counter goal met één keer raken. Dit was eigenlijk het enige hoogtepunt van Ropta Boys in de eerste helft. Voor de rest was het tegenhouden en alle hens aan dek. Ropta Boys hield de voorsprong nog vrij lang vast. Puur, omdat VIOD heel veel kansen om zeep wist te helpen. De grootste kansen waren niet besteedt aan de 3e klasser VIOD. Gezien het overwicht moest de gelijkmaker wel vallen in de resterende tijd. Een kwartier voor rust was het zover. Over rechts werd een voorzet nog geblokt door Yorrick Elzinga, maar rebound werd hard en onhoudbaar binnen geschoten. (1-1) Na deze gelijkmaker wist VIOD door te drukken en in blessuretijd liet de Ropta Boys achterhoede zich voor de zoveelste keer verassen. De super snelle nummer 11 van VIOD kende oog in oog met keeper Hillebrand Tanja geen mededogen en scoorde beheerst de 2-1. Ropta Boys deed haar best, maar speelde niet goed in de eerste helft.

Veel betere 2e helft.

Trainer Groen durfde het aan om in de tweede helft, naast de vele jongeren in het team, nog vier zeer jonge spelers te laten debuteren in Ropta Boys 1. Dit bleek een gouden greep, want met de jonge invallers Jan Tijtsma, Jimke Haaksma en de gebroeders Tim en Nik van der Voort werd er een goede tweede helft gespeeld. Alleen Arend Castelein, Gerard Peter Weidenaar en Jan Meindert Castelein vielen qua leeftijd uit de toon bij dit toekomstige Ropta Boys 1. Maar met deze drie ervaren spelers was Ropta Boys in de tweede helft gelijkwaardig, misschien wel de betere, van tegenstander VIOD. Het spel ging gelijk op en er ontstonden aan weerszijden kansen. Het werd voor de toeschouwers een mooie open tweede helft. Voor Ropta Boys waren er kansen voor Jan Bekker en twee keer voor Geert Linthof. Ook VIOD kreeg kansen, maar keeper Johannes de Groot was attent en wist een paar keer redding te brengen. Een kwartier voor het einde had Ropta Boys het geluk enigszins aan haar zijde. Een poeier van een VIOD speler ketste via de lat over. Toch wist Ropta Boys zichzelf te belonen in deze goede tweede helft. Het was Jan Tijtsma die in strafschopgebied een VIOD speler passeerde en daarna door de tweede speler van VIOD onderuit werd gegleden. Het gevolg was een terecht gegeven strafschop door scheidsrechter Swart uit Ferwerd. Om even aan te tonen hoeveel vertrouwen en durf de jeugd heeft, was het de 1e jaars B-junior Jan Tijtsma zelf die de strafschop, met een schijnbeweging in de aanloop, beheerst binnen schoot voor 2-2. Dit was tevens de eindstand van deze oefenwedstrijd. Deze oefenwedstrijd bleek vooral nuttig, omdat deze middag werd aangetoond dat de v.v. Ropta Boys veel talenten huisvest voor in de toekomst. In de toekomst zal uitwijzen of deze talenten tot volle wasdom komen in Ropta Boys 1. Eindstand: 2-2.