v.v. Ropta Boys sinds 1965

The losingstreak continues…

Niet eens zo heel lang geleden was het één en al weelde bij het vlaggenschip. De resultaten spraken voor zich, blessures waren er amper en met goed voetbal werden de tegenstanders afgetroefd. Hoe anders is het nu? Al twee wedstrijden zijn achter elkaar verloren gegaan. In deze twee wedstrijden werd er niet gescoord en werden maarliefst 4 goals geïncasseerd. De blessures nemen toe, zo is Walther P5 zijn enkel weer aan smots, heeft Mini-Bean last van zijn bovenbeen en is Joran zijn carrière is zo goed als zeker ten einde.  Komt daarbij dat na de winterstop er afscheid van Binkey zal worden genomen. Conclusie, we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Sommige spelers ervaren dit als kinky, zoals bijvoorbeeld Penny, maar het is van belang dat wij weer een succesje gaan boeken. Zaterdag had dit moeten gebeuren tegen BCV 3, een ploeg die de afgelopen jaren regelmatig tegenstander van ons is geweest. Gesteund door twee ingevlogen spelers, te weten Willem en Schöne had er gestunt moeten worden op veld 7, alias de ijsbaan.  Helaas, zat een stunt er vandaag niet in.

 

Zoals eerder vermeld werd er op veld 7 gevoetbald, dit veld lag ter hoogte van Veenwouden-Zuid en had ook dienst kunnen doen als ijsbaan. Met name de spelers van Ropta hadden last van de gladde ondergrond. Het overstappen in de bochten viel vies tegen en dit zorgde keer op keer dat er een speler met zijn snufferd in het gras lag. Nadat de razende verslaggever samen met kompaan Joran was gearriveerd, stond onze ploeg al met 1-0 achter. Gelukkig hebben wij dit niet kunnen meemaken, omdat het sportcomplex in Bergum alles behalve krukvriendelijk is. Na anderhalve kilometer gekrukt te hebben, konden we dan eindelijk de wedstrijd aanschouwen. BCV, een team met volgroeide en potige voetballers die in het verleden allemaal strontvervelend zijn geweest (veel schoppen onder de kont zorgt voor grote jongens).  Als speler van 1:70 kom je niet in aanmerking voor dit team. Met een gemiddelde lengte van 1:80 (van top tot teen en niet te verwarren met geslachtsdelen) werden de duels niet geschuwd en lieten de mannen blijken dat zij fysiek veel verder zijn dan de jongetjes van Boskamp.  Halverwege de 1e helft viel de 2-0, na klungelig verdedigen strafte de linksvoor dit af met een kiezelhard schot in de linkerwinkelhaak. Een 1e helft die van Ropta Boys kant zeer slecht was en dit zorgde voor morrende supporters. Boskamp greep al in de 1e helft in en slachtofferde de Beffer en Mooihaar en bracht Willem en De Likker binnen de beruchte krijtlijnen. Het spel werd wel iets beter, maar de eindpass ontbrak bijna altijd en de achterhoede van BCV hield trouw stand. Met een 2-0 ruststand blies de leidsman op zijn fluit en brommelde: Pauze! Dit werd aangevuld met het feit dat de scheidsrechter beide teams niet ging ophalen nadat de thee was opgedronken, en teams maar op eigen houtje weer richting Veenwouden-Zuid moesten lopen.

 

De 2e helft was ook niet goed, wat uiteindelijk resulteerde in een 4-0 eindstand. Er vielen wel enkele kansjes te noteren, maar het vizier van o.a. Mini-Douche stond niet op scherp. Door een aantal aanvallende wissels in te brengen en overal op het veld 1-1 te spelen, liep de score nog op tot een geflatteerde 4-0. Had de 2-1 nog gevallen, dan had de wedstrijd nog anders kunnen lopen om maar een mooi cliché te noemen. Fuck clichés, dit is niet gebeurd. Al met al een terechte overwinning voor de Bergumers. Complimenten voor de umpire deze wedstrijd, dit mag ook wel eens gezegd worden. De afgelopen weken waren de scheidsrechters niet altijd even consequent, maar deze veteraan floot een goede pot. Met name de woordenwisseling tussen hem en een middenvelder van het thuisteam zorgde voor een mooie conversatie die eindigde met de woorden: net seure, maar voetbalje. De man in het zwart liet niet met zich sollen. En zo werd de losing-streak gecontinueerd en lijkt het al een eeuwigheid geleden dat er tenminste eens werd gescoord. Quizvraag van vandaag is dan ook: wie is de laatste scorende speler van het 2e elftal? Antwoorden kunnen worden ingeleverd via postbus 23.

 

Met enige treurnis volgt nu het doucheklassement. Deze week weinig feedback van de boys van het 2e. Er klonken na de wedstrijd al wel enige kritiekpuntjes met betrekking tot de kleedboxen. Achteraf gezien lijkt het mee te vallen. De douches waren redelijk op temperatuur, al klaagden sommige spelers wel over koud water. Bijzonder was de plafondconstructie. Er was namelijk sprake van een dubbel plafond, welke niet volledig was afgewerkt. Toch een minpunt. Het urinoir was achterhaald en met name de gastoevoer en elektriciteitsleidingen die boven je hoofd zweefden waren niet aangenaam.  De gevoelstemperatuur in de kleedbox was fijn, de kachels stonden roodgloeiend. Echter was er geen stroomtoevoer, wat betekende dat de mannen van Boskamp zich niet konden oppompen met de beats die ze gewend zijn. Wellicht een stukje mentale oorlogsvoering van de Bergumers? Ach uiteindelijk werden de catacomben met een 5,7 beoordeeld. Toch hoger dan de gastheren hadden verwacht. Het levert hen een keurige 2e plek op achter het tot nu ongenaakbare BroeksterBoys.

 

Tussenstand doucheklassement:

1. Broekster Boys   6,1

2. BCV   5,7

3. Fryske Boys  5,5

4. WTOC   4,7

5. V&V 68

Overige uitslagen:

Dokkum 2 – Harkemase Boys 3: 2-0 (Dokkum periodekampioen, gefeliciteerd)

V en V ’68 2 – Be Quick 3: 0-0

VIOD 2 – Friese Boys 2: 3-5

Rijperkerk 2 – WTOC 2: 2-2