Teleurstellend Ropta Boys heeft weinig in te brengen in de derby

Voetbal is een spel van fouten, wie de minste fouten maakt wint luid de quote van Johan Cruijff, dit sloeg vandaag volledig op Ropta Boys. De derby tussen Dokkum en Ropta Boys was met name de eerste helft een prooi voor Dokkum. Ropta Boys liet weinig zien, maakte veel fouten en met de wind mee kwam het maar tot één schotje en een afgezwaaide voorzet die net voorlangs ging. Toch bleef Ropta Boys lang tegen een minieme achterstand aankijken en bleef de hoop op in ieder geval een punt leven.

Dokkum troefde Ropta Boys op alle vlakken af, de groen/witten waren sneller, eerder in de duels en leken er meer in te geloven dan de geel/groenen. In de negende minuut was het Dokkum dat voor het eerst gevaarlijk werd. Een foutieve terugspeelbal aan Ropta Boys zijde werd simpel opgepikt door de voorhoede van Dokkum maar de inzet was te zacht en keeper Postmus kon simpel vangen. Na een kwartier wist Dokkum aan te vallen via de rechterkant die steeds voor gevaar zorgde en een goede voorzet te geven waar uit gescoord werd. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het duurde tot de dertigste minuut toen Ropta Boys voor het eerst een zwak schot richting goal gaf maar deze inzet ging naast de goal via Hendrik Willem v/d Vorst. Het was keeper Frans Postmus die Ropta Boys nog een aantal keren redde en behoede voor een grotere achterstand. Net voor rust was er uit een corner een grote kans voor Ropta Boys maar Andre Turkstra kon zijn hoofd net niet op tijd tegen de bal aankrijgen om te scoren.

Met de wind tegen leek Ropta Boys iets beter te voetballen. De eerste kans was dan ook voor Ropta Boys maar het schot van v/d Vorst ging over de goal. Dokkum creëerde meer en kwam zo nu en dan gevaarlijk voor de goal, toch wist Ropta Boys steeds te voorkomen dat Dokkum de voorsprong uit kon bouwen. Met nog een kwartier op de klok kwam de wedstrijd stil te liggen toen scheidsrechter Adema kramp had in beide kuiten. Na een kleine behandeling kon hij gelukkig verder en werd het spel hervat. Ropta Boys kreeg nog een grote kans toen Jelmer Torensma een prachtige voorzet gaf die Jan Bandstra op de kruising mikte. Vijf minuten voor het eindsignaal kwam Dokkum dan toch op een 2-0 voorsprong toen de bal werd verspeeld en de defensie van Ropta Boys niet snel genoeg was. Dokkum bleef rustig en schoot de beheerst binnen voor de genadeslag.