v.v. Ropta Boys sinds 1965

‘T VLAGGENSKIP VERGEET DE TREKKER OVER TE HALEN.

Zonder twijfel was hij afgelopen zaterdag man of te match. Hij was de positieve uitzondering in een verder troosteloze wedstrijd. Waar hij wel het verschil wist te maken door twee maal te scoren, wisten zijn mede senioren het net niet of nauwelijks te vinden. De strafschop werd koelbloedig binnen geschoten, waar de grote broers uit het 1e elftal dit niet wisten te doen, zo valt te lezen in het verslag van collega verslaggever Jan Torensma.

De magistrale 2e goal was pure schoonheid, een lust voor het oog. Jan Dixie, oud protegé van ’t Vlaggenskip schitterde gedurende de 3e helft van het moegestreden team van adonissen van fuhrer Aant. Gedurende zo’n nazit is er vaak een vast patroon te vinden in de gespreksonderwerpen. Pakweg het gros uit kort, maar bondig zijn kritiek op de gespeelde wedstrijd. Dit gespreksonderwerp verdwijnt dan snel naar de achtergrond, en wordt vervangen van onbevangen, rauwe, zwarte en veelal vieze humor. Een term welke zaterdagmiddag veelal werd gehoord was het begrip kontsex. Een bijzonder verschijnsel, welke binnen verschillende culturen, geloven en mensenmassa’s wordt beoefend. In het algemeen heerst er een taboe op deze vorm van samenzijn. Men ziet de kont als een uitgang, welke dus in sommige gevallen ook als ingang wordt gebruikt. Voornamelijk de jongere spelers associëren het fenomeen met oude vieze mannetjes. Gedurende deze week werden ook de nodige nieuwsstukken toegezonden over vermeend anus verkeer tussen willekeurige personen van diverse leeftijden. Een ding is zeker, in onze wereld gaat men over lijken om het uiteindelijke doel te behalen.

Ten alles willen scoren, ook al spartelt de tegenstander af en toe wat tegen. Het heilige en meest belangrijke gebied penetreren, de grens opzoeken en waar nodig deze overschrijden.
Brutaal zijn, en je tegenstander straffen. Dat had zaterdag ook moeten gebeuren, gezien het aantal mogelijkheden om te scoren. Viod lag met de broek op de enkels klaar, maar de thuisploeg vergat of wist niet of het moest door drukken. Kans op kans, misser op misser. De zestien meter werd kapot gespeeld door het vele directe en indirecte verkeer. Paal, lat, vangnet, achterlijn en keeper waren een sta in de weg. Het leek of de gasten de beschikking over een beschermengel hadden. Miraculeus werd de bal keer op keer tegen gehouden.
Af en toe was het genieten, maar de webcamkijkers oftewel onze volgers willen meer dan genieten. Zij wilden spektakel, waar voor hun geld. Geen nep gebeuren, maar echte vernedering. Vernederend was het, voornamelijk voor de niet-wetende groengele spelers op het grasveld. Aanval na aanval, maar het doel werd keer op keer gemist.

De kijkers haakten halverwege af, alhoewel ze in eerste instantie in grote getalen waren gekomen. Hordes mensen die een obscure afstraffing wilden aanschouwen, maar met schaamrood op de kaken verdwenen zij na een andere omgeving om toch aan hun trekken te komen. Een heilige voetbalwet is dat wanneer jezelf niet scoort, de tegenstander ook de nodige mogelijkheden moet krijgen. Maar ook zij wisten het kleine gaatje niet vinden, en wisten zodoende ook niet tot een vreugde uitbarsting te komen.

Na de wedstrijd waren het veelal slappe plassers onder de douche. De voorwaartsen fungeerden vandaag als extra verdedigers voor de tegenstander, waar zij toch op het veld stonden om te scoren. Dr. Dre liet diverse kansen onbenut, das Phantom was echt onzichtbaar en was alleen te horen toen hij gefrustreerd afgaf op een arme, zielige en geschrokken medespeler. Van schrik vertrok zijn vrouw en haar vriendin en verlieten de grenzen van het strijdtoneel. De middenvelders bivakkeerden in een niemandsland, en de achterhoede deed wat het moest doen, namelijk de 0 houden.

Er had zich een veelal eenzijdige wedstrijd voltrokken, waar de score op 0 – 0 bleef steken.
Achteraf gezien bleek wel dat wij het meest succesvolle seniorenteam van deze speelronde waren, gezien de afgetekende verliesbeurten van het 1e en 3e elftal. Positief was de fijne afdronk van de goudgele rakkers van Hertog Jan, die tot ons schrik sinds afgelopen maandag in prijs zijn verhoogd. Een flesjes goudgeel nectar kost straks een dikke 2 euro, en dat voor een schamele 15 minuten plezier.

Morgen wacht Blauw-Wit thuis. Een wedstrijd welke rood omcirkelt staat, gezien de vernederende, kille, tranentrekkende verliesbeurt eerder in Leeuwarden. Uitgerekend op de verjaardag van das Phantom wonnen de Stadjes met 9 – 0. Dit gaat zaterdag zeker niet gebeuren, en de spreekwoordelijke messen zullen geslepen zijn.

Oant moarn, 13:30 zal het spektakel losbarsten.