v.v. Ropta Boys sinds 1965

‘T VLAGGENSKIP DREIGT WEER TE ZINKEN.

Het was weer een waardeloze weekend. Troosteloos en teleurstellend, ondanks het prachtige voorjaarsweer. Het is toch knap hoe wij slecht voetbal af en toe nog slechter kunnen maken. Waar de gasten met het mes tussen de tanden speelden, hadden de geelgroene spelers een gebroken tandenstoker half hangend in de mondhoek te hangen. Er heerste angst tegen de grote en felle mannen ut de Westereen. Zij vlogen in de duels, de thuisploeg haakte af. Af en toe over de schreef, wat de senior scheidsrechter dan weer niet zag omdat hij sporadisch uit zijn middencirkel stapte.
 
Achteraf bleek dat het overgrote deel in rauw was na het plotselinge faillissement van de Intertoys. Zo had Pieter-Bote nog voor €165 aan waardebonnen liggen, maar kon deze niet verzilveren. Gebroken van verdriet, maar ook omdat het winkelpersoneel zijn leeftijd niet geloofden. Haal eerst maar je ouders op, ondanks dat Pieter-Bote zijn borsthaar liet zien. Als een van de weinige spelers heeft hij een mooi berenvachtje op zijn borst liggen. Een vacht welke warmte geeft in de winter, en in de zomer de nodige verkoeling schenkt. Een verder anoniem persoon vloog na afloop van de wedstrijd nog snel naar Intertoys, maar was te laat, winkel dicht. Stond hij met €38,50 aan waardebonnen in zijn handen. Ik had dus nog graag de dvd verdedigen voor dummy’s willen kopen. Aanvallen sta ik mijn mannetje, maar een uitleg over verdedigen kan ik af en toe wel gebruiken.
 
Mooi om te zien dat een speler zich direct wil door ontwikkelen. Verrekte jammer is het vervolgens dat de eens zo grote speelgoedgigant niet thuis geeft, net zoals ’t Vlaggenskip overigens. Na de wedstrijd telde de scheidsrechter zijn waardebonnen, ontvangen van de uitploeg. €47,50 in totaal, niet slecht voor anderhalf uur fluiten. Hij steekt een filter op, en tuurt rond. Een roodgroene spelers bedankt de leidsman, en vult hierbij aan: wat hasto min floten! Hij lacht, en bedankt hem en stapt op zijn fiets. Richting huis, maar eerst kijken of hij die waardeloze waardebonnen kan lozen.
 
Gelukkig was de derde helft een stuk beter. Genietend in het zonnetje de goudgele rakkers wegtikken. Als wij dit niveau ook een hanteren tijdens de 1e en 2e helft, dan zullen er nog wel wat punten worden verzameld. Het zal dan wel een nietszeggend seizoen worden op prestatiegebied, de ontwikkeling op het gebied van gezelligheid en vertier is daarentegen wel positief.
 
Uiteindelijk stond er een 1-3 eindstand op het scorebord. Na een 0-2 achterstand, kwam de thuisploeg nog terug tot 1-2. Niet veel snel werd geschutter achterin wederom afgestraft, 1-3. Komende zaterdag zijn we vrij, de week erop volgt Friese Boys uit.