v.v. Ropta Boys sinds 1965

Strijdlustig Ropta Boys pakt eerste drie punter

De laatste wedstrijd in en tegen Wykels Hallum stond nog vers in het geheugen, toen werd er in de 85ste minuut gescoord door Ropta en lieten ze de Hallumers langszij komen in de 93ste minuut. Vanmiddag stond de achterhoede met name de tweede helft als een huis.

Ropta Boys begon strijdvaardig aan de wedstrijd, zette meteen aan won veel duels de eerste tien minuten. In 11e minuut gaat het helemaal mis aan Ropta Boys kant, een veel te zachte terugspeel bal richting keeper werd onderschept door Wykels Hallum en keurig breed gelegd waardoor de linker spits hem alleen maar binnen hoefde te tikken om de voorsprong te pakken. Ropta Boys voelde dat er meer in zat vandaag en zette weer aan. Rutger Torensma schoot keihard richting goal, maar zag zijn bal ver naast gaan, het was uitstel want kort daarna was het Lieuwe Sijtsma die na een mooie pass van Rudi Torensma in de achtiende minuut de bal beheerst in de linkerhoek kon leggen en de stand weer in evenwicht bracht. Wykels Hallum creëerde nog een kans door een mooie voorzet die door iedereen gemist werd waardoor Ropta Boys weer uit kon breken. Het spel golfde wat heen en weer met aan beide kanten wat kansjes tot de 38ste minuut toen een mooie lange bal achteruit doorgekopt werd door Andre Turkstra en binnen gelopen door Rutger Torensma die als een echte spits precies op de goede plek stond. In de laatste vijf minuten had Ropta Boys meerder kansen om de score uit te breiden, maar helaas wisten ze deze niet te verzilveren. Grote kansen van Rutger Torensma en Hendrik Willem v/d Vorst die net naast gaan of goed gered worden door de keeper. Ook Wykels Hallum creëerde nog een goede kans maar de rechtsbuiten stond buitenspel en daardoor ging de gelijkmaker niet door.

Na rust bracht Wykels Hallum spits Jurjen Bosch in waardoor ze de eerste 25 minuten veel gevaarlijker werden. Deze sterke spits gaf goede passes en is balvast wat voor meer gevaar zorgde, maar de verdediging van Ropta Boys en met name jongeling Gosse Jan Visser speelden een prima wedsrijd. Visser zat overal tussen en ook de altijd betrouwbare Jacob Mooibroek was moeilijk te passeren. In de 54ste minuut werd een voorzet van Wykels Hallum goed in gekopt en ternauwernood door Johannes de Groot uit de hoek getikt. Een prima redding van de sluitpost van Ropta Boys die ondanks een blessure de hele wedstrijd keepte. In de 59ste minuut is het Lieuwe Sijtsma die de bal op kan pikken en prachtige pass tussen de verdediging van Wykels door geeft op Hendrik Willem v/d Vorst die koelbloedig de bal in de hoek schuift. Na deze goal had Ropta Boys verder uit moeten lopen door zeer grote kansen voor Torensma en de jonge Sybrant Veenstra. Helaas weten ze beide deze kansen niet te verzilveren. Wykels Hallum gooit alles op de lange bal de laatste 10 minuten en bleef de bal naar voren pompen. De verdediging van Ropta Boys hield goed stand en gaf geen grote kansen meer weg.

De eerste competitiepunten zijn binnen gehaald door een zeer strijdlustig Ropta Boys. Er werd fel gevoetbald en veel strijd geleverd. Vandaag ook weer veel jeugdige spelers in de basis en op de bank. Door  2 halve seizoenen vanwege Covid-19 moeten zij er nu ineens staan, waarbij ze normaal de tijd zouden krijgen om rustig op te bouwen richting de 3de klas. Groot respect voor deze jongens voor hun inzet en voetbalkwaliteiten. Trainer Elmendorp kan trots zijn op zijn team vandaag.