v.v. Ropta Boys sinds 1965

Sietze Verbeek wint 2e Ropta Boys darttoernooi

Oosternijkerk – Afgelopen zaterdag 22 maart 2014 werd het 2e Ropta Boys dart toernooi gehouden. Na de succesvolle editie van vorig jaar werd er door menigeen al weer uitgekeken naar dit toernooi. Net als vorig jaar was er ook dit jaar weer een blinde loting, wat er in resulteerde dat er een heuse “poule des doods” was gevormd, waarin 3 eredivisie spelers zaten.

De 20 deelnemers werden verdeeld in 4 poules van 5, waarin de beste 3 doorgingen naar de winnaarsronde en de laatste 2 naar de verliezersronde

Om 7 uur werden de eerste pijlen richting de borden gegooid door de eerste van 20 deelnemers en om half 10 was het duidelijk wie zich voor de winnaarsronde hadden geplaatst en wie via de verliezersronde nog mocht proberen een prijsje te pakken.

Na 4 redelijk gemakkelijke overwinningen kwamen in de verliezersronde Gert van der Meulen en Rudi Torensma in de 1e halve finale tegen over elkaar te staan en Warner de Vries en Henk van Dekken in de 2e halve finale. Rudi wist zijn wedstrijd met 3-2 te winnen en Henk versloeg Warner met 3-1.

Na een tussenronde en de kwart-finale kwamen in de winnaarsronde de volgende halve finales aan bod: Sietze Verbeek – Marcel Timmerman en Jelle Weidenaar – Nanne Jan Post. Zowel Sietze als Nanne Jan wisten hun wedstrijd overtuigend met 3-0 te winnen.

In de finale van de verliezers ronde werden de eerste beide legs verdeeld, 1-1. Hierna nam Rudi het heft in handen en hij liep uit naar een 3-1 voorsprong. Henk weigerde echter om met een nederlaag afscheid te nemen en wist uitstekend terug te komen tot 3-3. In de allesbeslissende leg speelde de ervaring uiteindelijk de beslissende rol en door ook in deze leg als eerste uit te gooien ging de winst met 4-3 naar Henk van Dekken.

In de finale van de winnaars ronde bleek Nanne Jan de vorm van de kwart finale en de halve finale niet vol te kunnen houden. Bovendien speelde Sietze uitstekend en zo kwam Nanne Jan er niet aan te pas. Na een 2-0 voorsprong voor Sietze wist Nanne Jan toch een leg te pakken en de eer te redden. De laatste beide legs gingen echter weer naar Sietze die daardoor terecht de finale wist te winnen met 4-1 en zo de tweede editie van het Ropta Boys dart toernooi op zijn naam schreef.

Voor de finalisten van zowel de verliezers- als de winnaarsronde was er vervolgens nog een klein prijsje en de naam van Sietze Verbeek wordt op het “winnaars-bord” van het Ropta Boys dart toernooi bijgeschreven.

De andere deelnemers en mogelijk alle mensen die hun naam ook vereeuwigd willen hebben kunnen nu alvast gaan oefenen, want volgend jaar zal er zeker een 3e toernooi gehouden worden.

 

KB