Rutger Torensma goudhaantje van Ropta Boys

De voorlaatste competitiewedstrijd van het vlaggenschip van Ropta Boys werd gespeeld in en tegen Rottevalle. Beide teams hebben nog grote belangen op het programma staan. Ropta Boys strijd tegen rechtstreekse degradatie en moest winnen vandaag. Rottevalle stond vooraf nog op het veilige elfde plekje en kon zich eigenlijk ook geen verlies permiteren. Beide directe tegenstanders stonden vandaag ook tegen over elkaar en ondanks het verlies, trok Rottevalle uiteindelijk aan het langste eind.

Meteen na de aftrap was het Rottevalle dat al opdook voor keeper Frans Postumus, maar de voorzet werd een prooi voor de goalie. Het zou vervolgens een half uur duren voordat Rottevalle weer gevaarlijk werd. Ropta Boys liet voetballend het belang van deze wedstrijd zien. Er was strijd, passie en aanvallend voetbal. Met name Nik v/d Voort speelde een fantastische eerste helft. Waar hij noodgewongen door veel blessure leed al het hele seizoen in de verdediging staat, liet hij vandaag zien dat hij daar niet hoort. Creatieve acties en veelvuldige aanvallen kwamen van zijn voet. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de zesde minuut een doelpunt van Ropta Boys uit zijn inzet kwam. V/d Voort zette goed door en kwam tot de achterlijn om een prima voorzet te geven waar de vrijstaande Rutger Torensma de bal zo in de hoek kon schuiven voor de 0-1. Kort daarna was er weer een grote kans voor Ropta uit een corner die in eerste instantie niet goed leek genomen maar de bal werd terug gelegd en Edwin de Vries gaf een prachtige pass op Tjidsger Braaksma die de bal via de paal in het zijnet trapte. Een corner na een kwartier spelen werd ook maar net naast gekopt door Erik de Vries. Ropta Boys speelde goed en bleef aanvallen. Rottevalle had veel moeite met het spel van de groen/gelen en werd terug gedrongen. Halverwege de eerste helft was het weer Rutger Torensma die de goal vond, al was het wel een hele klungelige goal die door de keeper van Rottevalle verkeerd werd ingeschat. Torensma zou de bal voor geven maar raakte hem verkeerd waardoor de bal bij de eerste paal terecht kwam. Het leek een prooi voor de goalie van Rottevalle maar de voorzet was hard en ging via de keeper en de paal in het net waardoor de 0-2 op het scorebord kwam. Ropta Boys liet de teugels iets vieren en Rottevalle dook op voor de goal van Postmus die met een fraaie duik de bal klemvast had. Een lange uittrap van Postmus werd door Torensma in één keer op de pantoffel genomen en de keeper had de nodige moeite met dit harde schot maar stompte de bal op tijd weg. De trainer van Rottevalle greep in en bracht voor rust al een extra aanvaller in het veld wat meteen voor gevaar zorgde. Rottevalle ging meer naar voren voetballen en Postmus was genoodzaakt redding te brengen op een goed schot. Aan de andere kant was het spits Braaksma die uit een corner de bal net aan de verkeerde kant van de paal kopte. Op slag van rust was er uit een corner van Rottevalle nog gevaar maar ook hier wist Postmus de bal nog net een tik te geven zodat deze op het dak van de goal eindigde.

Meteen na rust werd Torensma weggestuurd bij een lange bal maar hij werd gehindert door een verdediger die hands maakte, de scheidsrechter had hier geen zicht op en er volgde geen bestraffing. Rottevalle ging door met aanvallen en de Ropta goalie bracht meteen weer redding. Ropta Boys werd nu terug gedrongen en onder druk gezet. Pas na vijftien minuten voetballen wist Ropta Boys er uit te komen en de eerste tegenaanval te produceren maar het schot van Erik de Vries ging naast. Een prachtige voorzet van Geert Linthof kwam via een hakje van Gerwin Haaksma bij de Vries, maar zijn mooie bekeken trap ging naast de goal. De jonge Jelmer Castelein gaf de bal mee aan Torensma maar nu was hij te wild en zag zijn schot hoog over de goal gaan. In de drieenzeventigste minuut vond Rottevalle de aansluiting via een prachtige goal die over keeper Postmus werd geschoten die iets te ver voor zijn goal stond. De wedstrijd lag weer open en Rottevalle ging op zoek naar de gelijkmaker maar het was Ropta Boys dat via een assist van keeper Postmus de voorsprong weer op twee bracht. Torensma nam de lange uittrap aan en was met een simpele beweging zijn tegenstander kwijt om de bal droog bij de keeper langs te schuiven. Met deze hattrick op zijn naam mocht hij tien minuten voor het einde onder luid applaus het veld verlaten. Ropta Boys voetbalde de wedstrijd op karakter uit en nam de volle winst mee naar huis.

Helaas zou blijken dat ook directe tegenstander Haulerwijk had gewonnen waardoor het verschil op twee punten blijft staan. Voor Rottevalle was dit goed nieuws want door diezelfde uitslag had Waskemeer verloren en daardoor is Rottevalle verzekert van lijfsbehoud ondanks het verlies van deze middag. Het fenijn zit hem in de staart zo zal blijken, volgende week wordt de belangrijkste wedstrijd van het jaar thuis tegen Minnertsga waar alles zal worden beslist. Word het nacompetitie of toch rechtstreekse degradatie….. We gaan er van uit dat vv Anjum alles in het werk zal stellen om de derby van volgend jaar veilig te stellen door te winnen van Haulerwijk, maar Ropta Boys heeft het volledig in eigen hand door simpel zelf te winnen. Met dezelfde stijd en passie als vandaag moet dat lukken.