v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys zet tien man Drogeham opzij

Op de eerste lentedag van het jaar stond wedstrijd nummer 18 alweer op het programma voor Ropta Boys. Drogeham kwam op bezoek en stond vooraf aan de wedstrijd 1 punt onder Ropta Boys met een wedstrijd minder gespeeld. Een belangrijk duel dus voor beide ploegen die door winst kan zorgen voor meer afstand van de onderdste regionen. Net na half drie floot Dreves voor de start van de wedstrijd.

De eerste tien minuten zag het publiek een sterk opererend Ropta Boys. Er werd voluit naar voren gevoetbald. Na zes minuten werd er al gescoord. Een goede aanval belandde uiteindelijk bij Simon Dijkstra die de keeper wist te verschalken en het publiek deed opveren(1-0). Deze heerlijke openingsfase werd geen goed vervolg gegeven door Ropta Boys. De ploeg maakte het zichzelf moeilijk door vaak de verkeerde keuze te maken en dat gaf Drogeham de kans om gevaarlijk te worden. Achterin had men soms moeite om de bal weg te werken en daardoor kwam Drogeham meerdere keren tot schoten. Het was nog niet gevaarlijk geworden maar Lieuwe Verhaag moest toch scherp blijven. Ook werden er meerdere keren vrije trappen weggegeven rond het zestien meter gebied. Halverwege de eerste helft kwam Ropta Boys er wat beter uit en kwamen er weer kansen. Simon Dijkstra kreeg nu enkele goede kansen maar schoot de ballen over.Het onrustige spel ging verder. In de veertigste minuut floot Dreves voor een overtreding van een Drogeham speler. De spits van Drogeham had daarop commentaar op Dreves en zag daarop de gele prent. Toen besloot diezelfde speler om sarcastisch te klappen. Ook hier was Dreves niet van gediend en dit resulteerde in de tweede gele kaart voor deze speler. Net voor rust moest Drogeham dus met tien man verder. In de laatste vijf minuten gebeurde er verder weinig spectaculairs.

Tweede helft

Na de rust was het niet te zien dat Drogeham met tien man speelde. Dat was deels de verdienste van de tien van Drogeham en deels Ropta Boys dat heel moeilijk ging voetballen. Net zoals in de eerste helft kon de ploeg maar moeilijk vanuit de eigen verdediging een fatsoenlijke aanval opzetten. Er kwamen zeker kansen voor Ropta Boys. Willem Wijma was iets dichter bij een doelpunt dan vorige week. Deze keer wist hij de paal te raken. Corners waren er ook maar ook daar kwamen geen doelpunten uit. Pas in de 60e minuut wist Ropta Boys een doelpunt te maken. Geert Linthof wist met een mooie steekpass Gerard Peter Weidenaar alleen voor de keeper te zetten. In eerste instantie schopte hij de bal tegen de keeper aan maar hij wist de bal alsnog mee te krijgen en voor een leeg goal faalde Gerard niet(2-0). Met deze stand was Ropta Boys in de wetenschap dat de punten binnen waren en dat zorgde voor rust in het spel. Er werd beter en seceurder gespeeld. Drogeham kon het enkel nog proberen met countervoetbal maar dat loste de verdediging van Ropta Boys op. Ondanks de vele kansen voor Ropta Boys kwam er maar niet een doelpunt bij. Pas in de 83e minuut kwam numero drie op het bord. Gerard Peter Weidenaar speelde Jorrit Weidenaar in de punt aan. Hij kon zich voorbij zijn verdediger worstelen en een op een met de keeper faalde hij niet(3-0). Nog net voor het einde was er een zeer grote kans voor Willem Meinema, ook hij stond oog in oog met de keeper maar die keek blijkbaar zo intimiderend Willem aan dat hij besloot de bal naast te schoppen. Na 90 minuten floot Dreves voor het einde en kon er pas echt genoten worden van het prachtige weer.

Ropta Boys had het moeilijk, voornamelijk met het eigen spel maar wist wel verdiend te winnen. Uiteindelijk had Ropta Boys in de eerste helft vaker moeten scoren dan had het veel eerder de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar dat moet dan volgende week even gebeuren. Dan wordt er om half drie uit tegen VCR gespeeld. Tijd om die blamage van de thuiswedstrijd weg te spelen.