v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys zet directe belager VenV68 verder op achterstand

Op een zeer koud maar zonnig sportpark traden twee naaste concurrenten tegen elkaar aan. Met maar twee punten tussen beide ploegen was er voor beide niks anders dan de winst te behalen om aansluiting te krijgen bij de subtop van de vierde klasse B.

Ropta Boys speelde een prima eerste helft waarin na zeven minuten de voorsprong werd gepakt. Rutger Torensma werd bediend vanaf de midden en speelde zichzelf knap vrij om vanaf de achterlijn een perfecte voorzet te geven op Jan Bandstra die met een lijp balletje achter het standbeen langs de keeper van V en V 68 verschalkte. Een mooie opsteker voor de ploeg van Elmendorp en Kool. Ropta Boys had het veldoverwicht en V en V 68 speelde geen geweldige eerste helft. Toch was er pas na een half uur weer een kans van Ropta Boys. Rechtsback Sybrant Veenstra kwam met een lange rush naar voren en gaf een prima bal voor op Andre Turkstra, maar zijn bal ging net aan de verkeerde kant van de paal langs en de verdubbeling bleef uit. Een grote kans waarin Ropta Boys afstand had moeten nemen en het zich zelf onnodig moeilijk maakte. Een minuut later een mooie vrije trap van Torensma die door de keeper uit de hoek werd getikt waarna het eerste grote gevaar van V en V 68 kwam. De spits wist de vrije doorgang te vinden richting keeper Postmus doordat Ropta Boys buitenspel niet goed uitspeelde. Gelukkig voor Ropta Boys kwam Postmus goed uit en wist hij de bal weg te werken en zijn doel schoon te houden. Kort daarna weer een hele grote kans voor Ropta Boys waarbij Turkstra net de goal mistte na een mooie voorzet van Hidde Torensma. Met een minieme voorsprong gingen beide ploegen rustten.

In de tweede helft was V en V 68 veel beter dan de eerste helft en voetbalden Ropta Boys enigszins weg in de eerste vijftien minuten. Ropta Boys had nog wel de eerste kans via Rutger Torensma, maar de keeper was alert op zijn schot. V en V 68 drong steeds meer aan het was een foutje van de laatste man van Ropta Boys die de bal terug zou koppen naar de keeper waar een speler tussen kwam. Op deze inzet bracht de lat redding voor Ropta Boys en bleef de voorsprong staan. Aan beide kanten kwamen kansen en schoten richting doel maar de bal ging naast of over de goal zonder tot scoren te komen. Ropta Boys kon wel weer onder V en V 68 uit voetballen en beide ploegen werden gelijkwaardig waarbij niet uit te sluiten was wie er eventueel nog zou scoren. Vijf minuten voor tijd had Ropta Boys de genadeklap kunnen geven via een prachtige voorzet van Rutger Torensma maar de inglijdende Tjidsger Braaksma kon zijn voet net niet goed genoeg tegen de bal krijgen om binnen te tikken en de bal ging net voor langs om via de achterlijn het veld te verlaten. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Ropta Boys nog een vrije trap, het was aanvoerder Geert Linthof die de bal richting de goal schoot waar wederom Braaksma aan kwam glijden. Iedereen hield zijn oog op Braaksma die net niet bij de bal kon, maar daardoor vergat iedereen de bal en deze stuitte bij iedereen langs in de goal en zo was de wedstrijd dan toch gespeeld. De leidsman besloot ook niet veel langer meer door te laten spelen en de vreugde was groot bij de groen/gelen.

Ropta Boys blijft hierdoor op de achtste plaats staan, maar heeft maar vier punten minder dan de nummer twee op de ranglijst. Naar boven kijkende zit alles ontzettend dicht bij elkaar en kunnen nog vele wisselingen plaats vinden. Volgende week komt hekkensluiter Wtoc op bezoek op sportpark de Fiver. De wedstrijd start om 15.00 uur

Klik voor alle foto’s op onderstaande link:

https://myalbum.com/embed/YXpdypiiMpd3/