v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys wint opnieuw van AVC 2

De afgelopen weken kon je er niet omheen, het nieuws rondom de politieke partijen. Een promotie campagne om het kiesrecht aan te moedigen, en zoals we nu weten heeft dit wel effect gehad. Effect had ook de drie punten die afgelopen zaterdag over de streep werden getrokken, want de voorsprong op de Westereen werd vergroot naar vier punten. Op voorhand was de technische staf hier nog niet zo zeker van, want in Sexbierum mistte uberfuhrer Boskamp maarliefst vijf basisspelers ten opzichte van de wedstrijd tegen Leovardia. Des te knapper is het dan ook, dat je in een van de slechtste wedstrijden van dit seizoen de drie punten meeneemt naar het thuisbasis gelegen onder de rook van Nijewier.

 IMG_8271

18 maart was niet alleen de dag dat het vlaggenschip zijn 15e wedstrijd van het seizoen speelde, nee het was veel meer dan dat. Leider Joran vierde zijn 3e tienjarig jubileum op deze prachtige aardbol en vierde dit geheel op zijn eigen wijze. Joran is namelijk verzot op verjaardagen. Op zijn zestiende huurde hij destijds ‘de Fjildwachter’ later bekend als ‘De Dange’ af om een immens fuif te organiseren voor familie, vrienden en bekenden. Bij het bereiken van zijn 18e levensjaar werd MTV ingevlogen voor een speciale editie van ‘My Sweet Eightteen’, waar destijds de vonken vanaf vlogen. Verdere details mogen niet verspreid worden op het worldwideweb, maar geloof me: project X in Haren was niks in vergelijking met dit festijn. Nu meneer inmiddels een beetje gesetteld is, moest hij afgelopen zaterdag verstek laten gaan van baas des huizes. Gelukkig voor deze vrouw is onze Joran een stuk aangenamer in de omgang dan de welbekende moordenaar die wegrot in een van de gevangenissen in Zuid-Amerika. 18 maart was niet alleen de dag van onze Joran, ook Adam Levine stond deze dag in het middelpunt van de belangstelling. Je kent hem wellicht ook van de hits: ‘She will be loved’, ‘Animals’ en ‘Makes me wonder’. Drie hits met een prachtige titel, die de harten van menig tieneridool laten smelten. Drie nummers die ons ook herinneren aan afgelopen week. Marianne ‘Animals’ Thieme liet spreekwoordelijk de honden even uit naar haar kleine overwinning op de vleesvretende maatschappij en nuttigde diverse vegetarische gerechten als beloning.  De PVDA vroeg zich alleen maar af wat er is misgegaan  en keek met grote jaloezie naar de PVV die weer een aantal zetels wist te winnen. Nu ben ik persoonlijk niet zo’n PVV fan, want moet Nederland geleid worden door een man die qua kapsel niks onderdoet voor Samson (van Gertjuh)? De PVV vraagt zich steeds meer af of er binnen het politieke circus wel iemand is die van hen houdt. Waar wij als team van houden is inmiddels geen publiekelijk geheim meer, maar ook deze week was het weer een drijfveer om tot een goed resultaat te komen.

 IMG_8291

In vergelijking met vorige week verloor Boskamp drie vaste zetels in zijn verdediging, een aantal waarop de gemiddelde PVDA afgezant voor zou tekenen. Daarbij ook in een aanvallend opzicht een aantal mutaties,  waardoor onder andere Schone, LytseHille, MF’ke, Jimkesma en de Uberkabouter een basisplaats toebedeeld kregen. Rond de klok van half drie werd de bal in beweging gebracht en werd al snel duidelijk dat het vandaag geen simpele wedstrijd zou worden. Een aantal spelers was zichtbaar onder de indruk de naam van het prachtige dorp waarin zich men bevond. Persoonlijk ben ik ook van mening dat Sexbierum het dorp is met de mooiste plaatsnaam. Ergens ben ik erg nieuwsgierig naar het ontstaan van deze plaatsnaam, en na een kort maar krachtig onderzoek blijkt dat de heilige Sixtus hier verantwoordelijk voor is. Waar de man vroeger een heilige was houdt het zich nu bezig met het ontwikkelen van producten voor een maximaal fysiek welzijn. Wellicht dat de mannen in het blauw-wit hier afgelopen zaterdag vol mee waren gestopt, want de mannen starten vrij fanatiek wat leidde tot een vroege voorsprong. Al binnen 10 minuten keek de equipe van Boskamp tegen een achterstand aan, een verschijnsel dat al een tijdje niet was voorgekomen. Het was wel het moment waarop het vlaggenschip een stapje extra ging zetten. Dit leidde tot enkele kansen, maar scoren was deze middag lastig. Toch zorgde Jimkesma halverwege de 1e helft de gelijkmaker, die zeker niet onverdiend was. Nog voor de rust wees de scheidsrechter naar de elfmeter stip, een penalty voor het vlaggenschip. Koelbloedig wist the Butcher de strafschop te verzilveren waardoor de rust met een 1-2 voorsprong werd opgezocht. Deze score kwam tot stand na een perfecte 1-2 met de keeper van de tegenpartij.

 IMG_8280

Na de rust een onveranderd spelbeeld. RoptaBoys dat de bal heeft en tracht de score uit te breiden, en AVC dat blijft loeren op de counter en daarbij regelmatig gevaarlijk wordt. Met name in de 1e fase van de 2e helft wist de Badslipper zijn team op de been te houden. Goed om te zien dat ook onze sluitpost langzaam maar zeker terugkeert op zijn oude niveau. Met nog een kwartier te spelen werd de wedstrijd door Mooibroekje in het slot gegooid. Een strakke schuiver van zo’n 25 meter was de keeper van AVC te machtig, waardoor het elftal van Boskamp ook zijn 3e wedstrijd na de winterstop in winst weet om te zetten.

 IMG_8285

De 1e uitwedstrijd van 2017 betekende ook weer dat het doucheklassement moet worden bijgehouden. Aangezien de reporter deze middag niet aanwezig was, wordt de beoordeling gedaan door middel van de positieve en negatieve kritiek die de gladiatoren van Boskamp via de beruchte whatssapp groep achterlieten. Een greep uit de recensies: ‘ik ben zeer tevreden over de ruime kleedkamer + eigen toilet. Ook positief was het stopcontact. Groot minpunt was de koude douche, aldus captain Willem’. De Badslipper was ook positief over de grote box, maar was wel kritisch op het aantal zitplaatsen. Daarnaast was ook het vijftal douches in zijn ogen te weinig, toen er ook nog een pisstraal uit kwam trok de sluitpost zijn conclusies. Onze marathonloper, Jimkesma, was erg te spreken over kerkachtige akoestiek in de kleedkamer. De bass en trebble van de hits kwamen goed tot uiting in deze prachtige omgeving. Wat hem wel opviel was wel het gering aantal kledinghaakjes en ook Jimkesma was ontevreden over het koude water. Last but not least Bompa; als enige was hij tevreden over de temperatuur van het douchewater. Achteraf gezien ook logisch, aangezien Bompa al eerder de catacomben had betreden dan de rest van de beoordelaars. Al met al werd de kleedbox van AVC met een 7 beoordeeld, waardoor AVC op een gedeelde 4e plaats terechtkomt.

 

Stand doucheklassement:

1. Zwaagwesteinde 7,8

2. Lions’66  7,7

3. Leovarida  7,5

4. AVC    7,0 

5. Be Quick Dokkum 7,0

6. BCV   5,7

7. Foarut   4,5

8. VIOD Driezum  2,8

 

Overige uitslagen:

 

BCV 3   – Rijperkerk 2  1-0

Leovardia 2   – Blauw Wit ’34 4  0-3

VIOD 2   – Foarut 2  8-1

Lions’66 2  – Be Quick Dokkum 3 2-5

IMG_8268