ROPTA BOYS WINT MOEITELOOS VAN FRIESE BOYS

Oosternijkerk – Na het matige optreden van vorige week moest Ropta Boys in haar eerste thuiswedstrijd van 2018 iets recht zetten. Dit was noodzakelijk om mee te blijven doen in de top van de 4e klasse C. Net als vorige week was de amusementswaarde afgelopen zaterdagmiddag niet hoog. Het verschil was dat Ropta Boys nu wel wist te winnen van het in nood verkerend Friese Boys. Ondanks het matige spel van Ropta Boys is men eigenlijk niet in de problemen geweest tegen Friese Boys. Het manco van scoren blijft de Ropta Boys ploeg wel degelijk achtervolgen, want de twee gescoorde doelpunten waren een kleine afspiegeling van de vele kansen.

1e helft.
Onder leiding van aanvoerder Wietse van der Land begon Friese Boys scherp aan de wedstrijd. Kort en met de nodige overtredingen. De toon was gezet door Wietse van der Land, want natuurlijk moet Friese Boys elke wedstrijd aangrijpen om zich uit de zorgen te voetballen. Slachtoffers waren Edwin de Vries en Martin Kool, maar beide konden verder. In Oosternijkerk kon Friese Boys zich een dik half uur redelijk meten met Ropta Boys. In dit half uur creëerde Ropta Boys voldoende kansen om in de beginfase te scoren. Eerst raakte Dennis van der Wal de bovenkant van de lat. Na een kwartier spelen wist Tim van der Voort twee Friese Boys spelers uit te spelen en daarna legde hij de bal panklaar voor Tjidsger Braaksma. Tjidsger deed te weinig met deze 100% kans en schiet van dichtbij recht in de handen van keeper Johan de Jong. In de 19e minuut pakt Rudi Torensma de bal attent af, maar alleen richting het doel geeft hij volledig verkeerd af en weg is de kans. In de 25e minuut werd een overtreding op Tjidsger Braaksma net buiten het 16 meter gebied bestraft met geel en een vrije trap. Dit buitenkansje voor Erik de Vries ging uiteindelijk rakelings naast. In de 33e minuut was het eindelijk raak. Een prachtige goal. Vanaf rechts wist Erik de Vries met links een prachtige strakke voorzet op maat af te leveren bij de tweede paal. Hier stond Tjidsger Braaksma om de bal alleen nog even binnen te koppen. (1-0) Na dit doelpunt verviel de wedstrijd in armoedig voetbal met ontzettend veel balverlies. Ropta Boys wist niet echt door te drukken en Friese Boys was eigenlijk niet bij machte om het Ropta Boys moeilijk te maken. Er viel voor Ropta Boys nog één hoogstandje te noteren. Het was Dennis van der wal die twee Friese Boys spelers in de luren legde aan de rechterkant. Daarna gaf hij keurig af aan Edwin de Vries. Zijn voorzet werd door Tjidsger Braaksma via een Friese Boys verdediger net naast getikt. De rust werd hierdoor bereikt met een terechte voorsprong van 1-0.
2e helft.
De verwachting was dat Friese Boys na rust er nog vol voor zou gaan. Ropta Boys was hiervoor gewaarschuwd en liet het niet zo ver komen. Een paar kleine speldenprikken deelde Friese Boys uit tot aan de 53e minuut. In deze 53e minuut waren de rollen omgekeerd. Nu was het Tjidsger Braaksma die met een doorkop bal zijn teamgenoot Erik de Vries vrij speelde voor het doel. Erik de Vries bleef kijken en schoot de bal beheerst langs de uitkomende keeper. (2-0) In feite was de wedstrijd gespeeld, want Friese Boys had niet het vermogen om het Ropta Boys in de resterende tijd moeilijk te maken. Maar Ropta Boys verzuimde om in de resterende tijd meer afstand te nemen van Friese Boys. In de 60e minuut kreeg Durk Slager uit een verre inworp van Dennis van der Wal een niet te missen kans. Maar zijn te slap ingeschoten bal kon worden gered door en Friese Boys verdediger. Ook Erik de Vries had zijn doelpunten totaal kunnen en eigenlijk moeten opvoeren. Hij liet nog twee dotten van kansen onbenut. Beide keren stond de Friese Boys keeper op de goede plek. Voor Friese Boys was het een moedeloze middag, want men in de gehele wedstrijd geen grote kansen gecreëerd. In de 81e minuut kon een vrije trap van Wietse van der Land niet binnen worden gekopt, waardoor er geen spanning en druk meer kwam op deze wedstrijd. In de slotfase was invaller Nik van der Voort nog dichtbij een doelpunt, maar zijn schot ging rakelings naast. De eindstand werd hierdoor bepaald op 2-0.
Conclusie: Geen hoogstaand voetbal, maar wel drie belangrijke punten voor Ropta Boys in de strijd om de bovenste plaatsen in de 4e klasse C. Doordat beide ploegen een grote achterstand hebben in gespeelde wedstrijden is de return vastgesteld op komende dinsdagavond 3 april 2018 om 18.30 uur in Kollumerzwaag. Eindstand: 2-0.