ROPTA BOYS WINT MET TWEE FRAAIE TREFFERS EENVOUDIG VAN SUAMEER

Suameer – Na de slechte wedstrijd van vorige week had Ropta Boys als ploeg iets recht te zetten. Dit lukte gedeeltelijk, want de uiteindelijke overwinning was terecht, maar de uitvoering kan nog veel beter. Twee prachtige doelpunten in de eerste helft waren voldoende. In de tweede helft vergat Ropta Boys om de wedstrijd te beslissen en miste veel te veel kansen en mogelijkheden.

1e helft met doelpunten.
Ropta Boys had in de eerste helft de harde wind tegen en begon zeer timide en zwak aan deze wedstrijd, tegen een strijdend Suameer. In de beginfase mocht Ropta Boys een paar keer de handen dicht knijpen dat Suameer niet wist te scoren. Enkele gevaarlijke corners en een harde vrije trap die centimeters naast het doel verdween, behoedde Ropta Boys voor een snelle achterstand. Langzamerhand kreeg Ropta Boys de wedstrijd beter in handen en creëerde het zelf ook enkele mogelijkheden. In de 12e minuut was daar de eerste mogelijkheid voor Ropta Boys Een aanval opgezet door Jan Bekker die de bal met de juiste snelheid de diepte instuurde voor Auke Meinsma. De voorzet van Auke Meinsma werd door Geert Linthof kansrijk in het zijnet geschoten. Na een kwartier werd het een wedstrijd met in eerste instantie het geluk aan de zijde van Ropta Boys. Bij het wegwerken van de bal stuitte deze tegen de hand van Auke Meinsma in het strafschopgebied. Scheidsrechter de Groot zag het niet of had een andere mening, waardoor Ropta Boys goed weg kwam. Na een dik kwartier moest spits Simon Dijkstra noodgedwongen worden gewisseld vanwege rugklachten. Zijn vervanger Zjéne van Dam had een paar minuten nodig om de score te openen. Na dik 20 minuten voetbal werd een voorzet van Edwin de Vries niet goed weggewerkt door de Suameer verdediging. De rebound werd opnieuw ingebracht door Meindert Meindersma richting Zjéne van Dam. Met de rug richting het Suameer doel wist hij de stuitende bal met een halve omhaal via de onderkant lat in het doel te werken. (0-1) Een schitterend doelpunt en een mooie opsteker. Meteen na deze treffer kreeg Suameer een opgelegde kans om weer langszij te komen. Een voorzet op maat werd van dichtbij niet binnengekopt, maar geschampt. Na een half uur verdubbelde Ropta Boys de voorsprong. In eerste instantie werd een vrije trap van Ropta Boys door de Suameer keeper tot corner getikt. Deze corner leidde 0-2 in, want de scherp aangesneden corner werd heel knap bij de eerste paal door Martin Kool binnengekopt in verste hoek. Een knappe en mooie goal. (0-2) Met deze stand wist Ropta Boys de rust te halen zonder in de problemen te komen. Ruststand: 0-2.

2e helft met heel veel missers.
Suameer kwam in de tweede helft als een speer uit de kleedkamer. De ploeg was fel en zat heel kort op de bal. Suameer probeerde snel na rust te scoren om zo Ropta Boys in verlegenheid te brengen. Suameer kreeg opnieuw in paar mogelijkheden, maar laatste man Kees Kool had de zaakjes achterin goed voor elkaar en wist met een perfecte sliding zelf de gelijkmaker te voorkomen. Ropta Boys speelde met windvoordeel op de counter en kreeg veel mogelijkheden, maar het overzicht en de koelbloedigheid was er niet om Suameer op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Zowel Zjéne van Dam en Meindert Meindersma hadden de wedstrijd eerder kunnen beslissen. In de 62e minuut stuurde Auke Meinsma zijn ploeggenoot Zjéne van Dam de diepte in en zijn voorzet was perfect op Meindert Meindersma. Meindert deed alles beheerst en lobde de bal mooi over de uitlopende keeper heen, maar trof de paal. In de tegen aanval speelde een Ropta Boys speler te zacht terug waardoor Suameer speler Liekele Paulusma oog in oog met keeper Johannes de Groot de bal tegen de paal schoot. De rebound leek alsnog een prooi voor Liekele Paulusma, maar opnieuw bleek Kees Kool de redder in nood. Zijn ultieme sliding voorkwam de aansluitingstreffer van Suameer. Na deze twee kansen aan weerszijden kabbelde de wedstrijd richting het einde. Invaller Tjidsger Braaksma had de 0-3 op zijn schoen maar faalde voor open doel. Een intelligente steekpass van Auke Meinsma stelde Tjidsger Braaksma in staat om alleen richting doel te rennen. Hij omspeelt de keeper en schoot daarna de bal te gehaast voor het doel langs in plaats van in het doel. Ondanks de vele missers aan Ropta Boys zijde kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Conclusie: Na de zeperd van vorige week tegen ASC heeft Ropta Boys zich hersteld door een verdiende overwinning in en tegen Suameer. Door deze overwinning stijgt Ropta Boys weer naar de 5e plek op de ranglijst. Volgende week moet Ropta Boys op bezoek bij één van de titelkandidaten WTOC onder leiding van oud-Ropta Boys trainer Oane Westra en ex-Ropta Boys speler Arend Castelein. Eindstand: 0-2.