Ropta Boys wint in de slotfase van O.D.V

Oosternijkerk – Ropta Boys wint van ODV door een doelpunt in de 87e minuut, terwijl een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Ropta Boys de betere ploeg in de eerste helft en ODV beter in de tweede helft. Maar in voetbal gaat het niet om de verhoudingen. Voetbal gaat nog steeds om het maken van doelpunten en op basis hiervan kwam de ploeg van trainer Wietse van der Veen als winnaar naar voren. Een zware overwinning, maar wel een overwinning die de derde plaats oplevert in de rangschikking achter Veenhuizen en Harkema Opeinde.

1e helft.

Ropta Boys begon stukken beter aan de wedstrijd dan vorige week zaterdag in Rottevalle. Zoals Ropta Boys het eerste half uur acteerde was goed te noemen. Met fris voetbal, met tempo, veel beweging, dreiging, kansen en strijd werd ODV meteen teruggedrongen op eigen helft. In de 3e minuut had spits Ype Kingma de score bijna geopend. Na een perfecte voorzet van Erik de Vries kopt Ype Kingma geplaatst in de verre hoek. Met een ultieme duik tikt de ODV keeper de bal nog corner. Gezien het overwicht in het begin kon een doelpunt niet uitblijven. In de 16e minuut was het raak voor de geelgroene formatie. Een slim passje van Ype Kingma op Erik de Vries leverde een voorzet op die bij de tegenstander kwam, maar deze verwerkte de bal verkeerd. Het gevolg was dat de bal voor de voeten viel van Tjidsger Braaksma. Tjidsger kende geen genade en schoot Ropta Boys op voorsprong. (1-0) Na deze openingsgoal was het jammer dat Ropta Boys niet doordrukte, want het kreeg nog enkele kansen om te scoren. De grootste was voor Ype Kingma die uit een voorzet van links ongehinderd mis trapte. Maar na een half uur spelen scheelde het maar weinig of de gelijkmaker was een feit. Uit een vrije trap belandde een kopbal op de lat en de rebound kon door keeper Johannes de Groot tot corner worden getikt. De tegenaanval leverde een identiek moment op. Uit een corner van Erik de Vries torende Martin Kool boven iedereen uit, maar zijn kopbal spatte ook uitéén op de lat. Tjidsger Braaksma kreeg in de 34e minuut nog een goede mogelijkheid op aangeven van Tim van der Voort, maar zijn schot was hard, maar precies in de handen van de ODV keeper. Ondanks deze kans kwam ODV (Ontspanning Door Voetbal) beter in de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft begon het frisse voetbal van Ropta Boys de eerste haarscheurtjes te vertonen. Ropta Boys kwam nog een paar keer goed weg in de slotfase na twee corners op rij van ODV. Ruststand: 1-0.

2e helft.

De tweede helft begon met een schietkans van Ype Kingma, maar de ODV keeper redde voortreffelijk tot corner. Hier bleef het heel lang bij, want ODV was veel beter dan Ropta Boys in de tweede helft. Ropta Boys bereikte nimmermeer het niveau van het eerste halfuur. Het was in de tweede helft wachten op de tegentreffer van ODV. Een paar keer was ODV dichtbij de gelijkmaker, maar steeds wist Ropta Boys met kunst en vliegwerk en met geluk aan haar zijde de nul vast te houden. Toch gebeurde waar het publiek aan de zijlijn bang voor was, de gelijkmaker. In de 73e minuut wist een ODV speler op de rand zestien meter twee spelers van Ropta Boys uit te spelen en het keurig af te maken. (1-1) Na deze gelijkmaker ontspon zich nog een hectisch kwartiertje voor Ropta Boys. ODV behield de druk, maar Ropta Boys kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit. Op aangeven van Erik de Vries was Geert Linthof heel dichtbij de 2-1, maar zijn inzet ging via een ODV-verdediger net naast. Hierdoor bleef het spannend en kon dubbeltje beide kanten opvallen. Tot grote opluchting van Ropta Boys viel de winnende treffer aan Ropta Boys zijde. Het was Jan Pzn Braaksma die met een puike dieptepass invaller Kars Vrieswijk bereikte. Kars Vrieswijk nam de bal in één keer op de slof, met als gevolg een interceptie van de ODV keeper, maar de rebound viel opnieuw voor de voeten van Tjidsger Braaksma. Hij kon hierdoor vrij simpel zijn tweede en tevens de winnende goal op zijn schrijven voor Ropta Boys. In de slotfase was het nog even hectisch voor het Ropta Boys doel, maar na 94 minuten voetbal wist de goed leidende scheidsrechter onder het kunstlicht de wedstrijd te beëindigen.

Conclusie: Ropta Boys wint op de valreep en doet goede zaken. Door deze moeizame winst blijft Ropta Boys in het spoor van de koplopers. De hoop blijft gevestigd op het eerste halfuur. In dit halfuur liet Ropta Boys zien goed te kunnen voetballen. Dit zal dan een vervolg moeten krijgen over twee weken tegen Friese Boys in Kollumerzwaag. Eindstand: 2-1.