ROPTA BOYS VERLIEST STRIJDEND VAN KOPLOPER VIOD.

Oosternijkerk – Afgelopen zaterdagmiddag was Ropta Boys gastheer voor de bezoekende koploper VIOD. Het hondstrouwe Ropta Boys publiek hoopte op een spannende middag met een strijdend Ropta Boys, die misschien voor een verrassing kon zorgen. Ondanks een slecht begin van Ropta Boys bleef de wedstrijd tussen beide ploegen dik 75 minuten boeien. Daarna gaf VIOD de thuisploeg de genadeklap door in de slotfase twee keer te scoren.
Dramatisch begin 1e helft.
Bij elke wedstrijd moet vanaf het eerste fluitsignaal de scherpte er zijn bij de spelers. Vooral in een wedstrijd tegen de koploper. Dit was niet het geval bij Ropta Boys, want de allereerste vrije trap van VIOD leverde in de 2e minuut een doelpunt op. De vrije trap werd scherp voorgegeven en bij de tweede paal te gemakkelijk ingekopt door Nyckle van der Valk. (0-1) Deze domper moest worden verwerkt. VIOD zat door dit snelle doelpunt meteen in de wedstrijd en was in de beginfase de betere ploeg. VIOD kreeg nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Maar de gebroeders Kees en Martin Kool stonden goed en geconcentreerd te verdedigen. Vooral Martin Kool gaf spits Jelmer Visser weinig ruimte om te voetballen. In de 12e minuut kwam Ropta Boys met de schrik vrij. Een VIOD speler kwam alleen voor keeper Johannes de Groot te staan, maar zijn inzet kon met de voet tot corner worden verwerkt. Na ongeveer een kwartier spelen werd het een echte wedstrijd. Ropta Boys begon de schroom vanaf zich af te werpen en begon veel beter te voetballen. In de 22e minuut hadden de bezoekers mazzel. Een vrije trap van ongeveer 30 meter werd door Geert Linthof uitstekend genomen. Helaas voor hem en Ropta Boys verdween de bal via de onderkant lat het veld weer in. In deze fase was er wel het overwicht, maar echte grote mogelijkheden en kansen werden niet gecreëerd door de thuisploeg. Na dik een half uur had een mooie aanval van Ropta Boys beter lot verdiend, maar Jan Bekker wist geen raad met de kans en geeft de bal af op Geert Linthof. Geert schiet bij een VIOD verdediger op. De rebound komt voor de voeten van Tim van der Voort die ook geen doel trof voor de gelijkmaker. VIOD bleef geconcentreerd voetballen en was tevens fysiek sterker in de duels dan Ropta Boys. De ploeg van trainer Anton van Zwol zat er bovenop, waardoor de aanvalsopbouw van Ropta Boys vroeg werd gestoord. Wanneer men de bal ontfutselde was VIOD razend snel in de omschakeling. De snelle zijkanten of spits Jelmer Visser werd gezocht. Maar Martin Kool voorkwam tot tweemaal toe dat VIOD spits Visser kon scoren. Zo leek de rust te worden bereikt met een minieme achterstand voor Ropta Boys. Leek, want nu scoorde VIOD opnieuw op een magistraal moment. In de laatste minuut van de eerste helft wordt een corner weggewerkt, maar de rebound werd opnieuw ingebracht. Keeper Johannes de Groot tikt de bal nog weg, maar precies voor de voeten van de attente Jelmer Visser. Voor hem was het een koud kunstje om de 0-2 te scoren.
Strijdend ten onder in de 2e helft.
Ondanks de achterstand toonde Ropta Boys veerkracht in de tweede helft. De ploeg van trainer Dick Groen toonde durf en hield de druk erop. VIOD werd teruggedrongen en speelde overigens niet onverdienstelijk op de counter in de 2e helft. Ropta Boys wist het overwicht niet echt uit te drukken in grote kansen. Beide spitsen Simon Dijkstra en Tjidsger Braaksma kregen niet de ruimte om de kleine kansen en mogelijkheden te verzilveren. Met de wissels Yorrick Elzinga voor Auke Meinsma en Meindert Meindersma voor Jan Bekker werd de druk opgevoerd. Simon Dijkstra was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn hard schot werd een prooi voor de VIOD keeper. Tjidsger Braaksma probeerde het nog twee keer met een halve omdraai, maar ook hiermee verraste hij de verdediging van VIOD niet onder leiding van Jouke Bosgraaf. Maar een klein kwartier voor het einde kwam toch de aansluiting. Een voorzet van Edwin de Vries werd in een mêlee van spelers uiteindelijk ingetikt door invaller Meindert Meindersma. (1-2) Het Ropta Boys publiek ging er even goed voor staan, maar moest snel concluderen dat VIOD de wedstrijd weer overnam van Ropta Boys. Er werd nog aanvallend gewisseld door Ropta Boys. Spits Zjéne van Dam kwam voor verdediger Leon Dijkstra. Maar het was keeper Johannes de Groot die Ropta Boys met twee zeer fraaie reddingen in de wedstrijd hield. Zo bleef het nog even spannend. Tjidsger Braaksma kreeg nog eenmaal een mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Zijn inzet verdween over het doel. Uiteindelijk was het VIOD die vijf minuten voor het einde aan alle illusies van Ropta Boys een einde maakt. Een goed genomen VIOD corner werd bij de tweede paal raak gekopt door opnieuw Jelmer de Vries (1-3) De dure punten waren binnen voor VIOD en uiteindelijk werd het in blessuretijd nog 1-4 door een fraaie treffer van Bauke Visser.
Conclusie: Ropta Boys heeft ondanks het onoplettend begin zich kranig geweerd tegen het fysiek sterk spelend VIOD. Ropta Boys is in ieder geval strijdend ten onder gegaan en dat is geen schande. De winst was terecht voor VIOD, maar de eindstand geflatteerd. Over twee weken speelt Ropta Boys uit tegen S.C. Twijzel. Eindstand: 1-4.