v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS VERLIEST OPNIEUW VAN S.C. TWIJZEL

Twijzel – Voor de tweede keer deze maand verliest Ropta Boys van S.C. Twijzel. Op 2 maart 2019 werd er met 1-2 verloren in Oosternijkerk en afgelopen zaterdagmiddag stond er opnieuw 2-1 op het scorebord in Twijzel. Beide keren stond Ropta Boys met lege handen in een fase waarin Ropta Boys punten moet pakken om van de onderste plaatsen in de competitie weg te blijven. De Ropta Boys aanhang kreeg afgelopen zaterdagmiddag weinig tot niets voorgeschoteld. Ropta Boys speelde een slechte wedstrijd en had tevens de scheidsrechter niet mee bij de 2-0. Ondanks de scheidsrechtelijke dwaling had Ropta Boys geen schijn van kans tegen een veel beter S.C. Twijzel. Door het laten liggen van veel kansen door S.C. Twijzel en door de uitblinkers Kees Kool en keeper Johannes de Groot bleef de eindstand nog draaglijk voor het falend Ropta Boys.
1e helft.
Ropta Boys begon slecht aan de wedstrijd. Er werd niet gevoetbald aan Ropta Boys zijde. Men kon de bal geen tel in de ploeg houden. Er was in zijn geheel geen sprake van voetbal. Alleen lange ballen en verre uit trappen beheerste het wedstrijdbeeld van Ropta Boys. S.C. Twijzel deed dit veel en veel beter. Deze ploeg probeerde te combineren en snel te spelen. Tevens waren ze overal een stap eerder bij de bal en veel feller in de duels. S.C. Twijzel was vanaf minuut de dreigende ploeg en creëerde kansen. Tot de 30e minuut kon Ropta Boys met enig fortuin een tegentreffer voorkomen. Maar in 30e minuut werd de gehele Ropta Boys ploeg met één keer raken uitgespeeld. Een vloeiende combinatie van achteruit leverde een terechte voorsprong op voor S.C. Twijzel. De combinatie over vier schijven belandde bij de geheel vrijstaande Wiebe Aardema, die simpel de 1-0 binnen schoot. Tot aan deze tegentreffer had Ropta Boys nog niets gepresteerd. Na deze treffer leek de ploeg enigszins wakker geschud. In de slotfase van de eerste helft kwam Ropta Boys nog twee keer tot een mogelijkheid. Een schot van Hendrik Willem van der Vorst ging via een Twijzel speler net naast en omhaal van Tjidsger Braaksma werd een gemakkelijke prooi voor de keeper van S.C. Twijzel. Ondanks het zeer matige optreden van Ropta Boys werd de rust bereikt met een nog overbrugbare tussenstand van 1-0.
2e helft.
In de tweede helft werd er iets beter gevoetbald door Ropta Boys, maar verontrustend was het niet voor S.C. Twijzel. Nog steeds werd er weinig tot niets gecreëerd, terwijl S.C. Twijzel voldoende kansen en mogelijkheden kreeg om Ropta Boys verder op achterstand te zetten. Maar zoals reeds eerder genoemd, stonden laatste man Kees Kool en keeper Johannes de Groot deze middag wel hun mannetje en hielden Ropta Boys in ieder geval nog in de wedstrijd. Ropta Boys kreeg aan het begin van de tweede helft één kans, maar het schot van Rudi Torensma belandde in het zijnet.
S.C. Twijzel kreeg vele kansen maar door reddingen van Johannes de Groot, Kees Kool met de hak en Tim van der Voort op doellijn, bleef het maar bij 1-0. In de 60e minuut had S.C. Twijzel het geluk aan haar zijde. Bij een hoge vallende bal in het zestienmeter gebied zijn er twee spelers, eentje van Twijzel en Tjidsger Braaksma van Ropta Boys, die de bal willen trappen. Beide missen en komen met elkaar in botsing. Niemand denkt aan een penalty, behalve scheidsrechter Westerloo. Hij legt, ondanks de protesten, de bal op de stip. Met enig fortuin, want keeper Johannes de Groot beroerde de bal , schiet Wytze van der Valle de stand naar 2-0. Ook na deze tweede treffer veranderde er niet veel. S.C. Twijzel verslapte niet en kreeg nog voldoende kansen, zelfs 100% kansen, maar men haalde niet definitief de trekker over. Tegen de wedstrijdverhouding in kwam Ropta Boys uit niets terug in de wedstrijd. In de 83e minuut werd een corner van Rudi Torensma bij de tweede paal door Tjidsger Braaksma terug gelegd op Jacob Mooibroek. Ondanks de aanwezigheid van veel Twijzel spelers prikt Jacob de Mooibroek de bal binnen voor de aansluiting. (2-1) Zowaar nog kansen en tijd op een punt in een kansloze wedstrijd voor Ropta Boys. In de slotfase kreeg Ropta Boys via invaller Simon Dijkstra nog tweemaal de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de S.C. Twijzel keeper liet zich niet verrassen. Een gestolen punt zat er gewoonweg niet in deze middag.
Conclusie: Het zal veel en veel beter moeten bij Ropta Boys in de komende wedstrijden. Ondanks de kleine nederlaag was het verschil heel groot tussen S.C. Twijzel en Ropta Boys. Een terechte overwinning voor een ploeg die veel beter speelde dan Ropta Boys. Volgende week zal tegen ONT uit een ander vaatje moeten worden getapt voor de broodnodige punten. Eindstand: 2-1.