ROPTA BOYS VERLIEST ONGELUKKIG VAN RIJPERKERK.

Oosternijkerk – Voor beide ploegen stond er afgelopen zaterdagmiddag veel op het spel.  Ropta Boys had de punten hardnodig om weg te blijven van de degradatie plaatsen en Rijperkerk had de punten nodig om zich te verzekeren van nacompetitie voetbal. Uiteindelijk gingen de bezoekers na 94 minuten voetbal ietwat gelukkig met de volledige buit er vandoor. Een penalty besliste deze gelijk opgaande wedstrijd in de 74e minuut na een ongelukkige handsbal van Hendrik Willem van der Vorst. Gezien het wedstrijdbeeld had een gelijkspel niet misstaan, maar in de voetballerij gaat het om doelpunten en niet om gelijkwaardigheid qua spel.

1e helft.

Ropta Boys begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 3e en 10e minuut mogelijkheden om te scoren. Uit een corner schoot Christiaan Wijnsma hoog over en even later was een voorzet van Erik de Vries net te hoog om in te koppen door TjidsgerBraaksma. Ondanks het goede begin creëerde Rijperkerk in de 11e minuut een levensgrote mogelijkheid om te scoren. Een speler van Rijperkerk kwam oog in oog met keeper Johannes de Groot en laatstgenoemde kwam in tweede instantie als winnaar uit de bus. Een minuut later leek er en goede mogelijkheid te ontstaan voor Ropta Boys, maar Hendrik Willem van der Vorst pikt de bal rand 16 meter op, terwijl Geert Linthof klaar stond om in te schieten. Door dit misverstand was het weg kans. Daarna brak een periode aan waarin niet veel gebeurde. De eerste mogelijkheid deed zich pas weer voor in de 27e minuut. Een voorzet vanaf de linkerkant van Erik de Vries bereikte de geheel vrijstaande Geert Linthof bij de tweede paal. Geert besloot de bal in één keer te nemen, maar raakte de bal half, waardoor de Rijperkerk doelman zijn inzet gemakkelijk kon oprapen.  In de 32e minuut leek Ropta Boys met een mooie aanval de Rijperkerk verdediging uit te spelen. Een snel uitgevoerde aanval van Geert Linthof op Tjidsger Braaksma die meteen doorspeelde naar de geheel vrijstaande Erik de Vries. Maar een ultieme voetbeweging van een Rijperkerk verdedigerbleek de hak van deze speler een vrije doortocht te verhinderen. Tegenover deze mogelijkheid kreeg Rijperkerk opnieuw een 100% kans. In de 35e minuut kon de linksvoor alleen richting Ropta Boys doel lopen. Gelukkig voor Ropta Boys was de afronding slecht en schoot hij de bal in kansrijke positie ver naast. De rust werd hierdoor bereikt met 0-0.

2e helft.

Rijperkerk begon scherp aan de tweede helft, met als gevolg dat Ropta Boys meteen onder druk werd gezet. Het werd in de eerste minuten na rust alle hens aan dek voor Ropta Boys. In de 46e minuut redde Johannes de Groot fraai op een kopbal. Een minuut later begint laatste man Kees Kool te klooien en verspeelt de bal. Gelukkig voor hem en Ropta Boys schiet de speler van Rijperkerk de bal in kansrijke positie hoog over. In “bytsje spanning moat kinne” roept de aanvoerder van Ropta Boys, maar hij komt goed weg. De druk hield aan voor Rijperkerk en druk werd uiteindelijk omgezet in een doelpunt. In de 53e minuut mocht Rijperkerk aanleggen uit een vrije trap van ongeveer 20 meter. Deze vrije trap van Guido Bloemsmaleek houdbaar, maar keeper Johannes de Groot verkeek zich op de vlak voor hem stuitende bal die zo via zijn vingertoppen in het doel verdween. (0-1) Na dit doelpunt kreeg Ropta Boys langzamerhand weer grip op de wedstrijd. De druk van Rijperkerk nam af en in de 57e minuut kon Hendrik Willem van der Vorst uithalen na goed voorbereidend werk van Rudi Torensma. Maar de schuiver van Hendrik Willem ging net naast. In de 58e minuut kopte Martin Kool uit een voorzet van Geert Linthof over. Ropta Boys bleef geloven in een beter resultaat. In de 66e minuut had Geert Linthof moeten scoren uit een goede pass van Erik de Vries, maar hij lepelde de bal onder druk van de Rijperkerk keeper over. Ondanks deze misser kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. In de 68eminuut werd een voorzet van Geert Linthof zeer attent door Tjidsger Braaksma bij de eerste paal binnengetikt voor de 1-1. Maar van deze gelijkmaker kon Ropta Boys helaas niet lang genieten. In de 74e minuut werd een vrije trap uit de Ropta Boys doelmond gehaald. De bal belandde voor de voeten van een Rijperkerk speler die zijn inzet tegen de hand van Hendrik Willem van der Vorst schoot. Een zeer ongelukkig moment. Scheidsrechter Spinder was resoluut en wees naar de stip. Rijperkerk speler Jeroen IJselmuiden benutte dit buitenkansje feilloos. (1-2) Na deze gelijkmaker kwam er nog een offensief van Ropta Boys. Men kreeg zelfs nog enkele goede mogelijkheden en kansen op de gelijkmaker, maar het  mocht niet baten. In de 94e minuut kreeg Ropta Boys geen loon naar werken. Een inzet van de ingevallen Simon Dijkstra belandde op de lat, waardoor Ropta Boys met lege handen achterbleef na het laatste fluitsignaal.

Conclusie:  Ropta Boys heeft de mogelijkheid niet gegrepen om een stap te maken richting handhaving in de 3e klasse B. Met nog drie wedstrijden te gaan breekt er een spannende periode aan. Alles is nog mogelijk, maar één ding is zeker, er zullen ergens nog punten moeten worden gesprokkeld voor lijfsbehoud. Volgende week moet Ropta Boys aantreden in en tegen Veenhuizen. Eindstand: 1-2.