Ropta Boys verliest minimaal van koploper sc Leovardia

Na moeizame weken tegen veel ploegen uit de onderste regionen stond vandaag de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Een goed voetballende tegenstander ligt Ropta Boys over het algemeen beter dan een werkende ploeg, maar statistisch gezien zou punten pakken vandaag moeilijk worden.

Ropta Boys begon niet goed en keek na twee minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Een goed lopende aanval van Leovardia werd meteen goed binnen geschoten en het beeld leek gevormd. Ropta Boys moest zich met name de eerste helft voornamelijk met verdedigen bezig houden. Keeper Frans Postmus moest een paar keer optreden om een verdere achterstand te voorkomen. Hij deed dit prima met zowel de vuisten als de voeten. Ropta Boys kwam maar lastig naar voren, de meeste aanvallen eindigden net over de middellijn omdat de verdediging van Leovardia goed en degelijk stond. Net voor rust kwam er zowaar een kans voor de groen/gele formatie door een voorzet van Hendrik Willem v/d Vorst die niet goed geraakt werd door Rutger Torensma en zo weggewerkt kon worden door de Leovardia defensie. Waarschijnlijk kwam hierdoor het vetrouwen wel terug want na de rust kwam er een strijdend Ropta Boys uit de kleedboxen.

Ook nu was het Leovardia wat het spel maakte maar Ropta Boys zat er veel meer bovenop waardoor de tegenstander veel sneller moest spelen en fouten begon te maken. Leovardia speelde ook niet een geweldige wedstrijd en kon niet altijd goed met de druk van Ropta Boys omgaan. Ropta Boys kwam er vaker uit en voetbalde meer naar voren, tot grote kansen leidde dit niet maar ook Leovardia kreeg geen opgelegde kansen. Er werd nog een waar Haags kwartiertje ingezet door Ropta Boys met volop stijd, zo nu en dan zelfs op het randje. Dit leverde geen doelpunten op maar wel een mooi wedstrijdbeeld voor het aanwezige Ropta Boys publiek. Er kwam meer ruimte voor de Leovardia aanvallers maar zij maakten hier geen gebruik van. De verkregen vrije trappen gingen hoog over het doel van keeper Postmus die zelf ook nog een paar keer handelend op moest treden maar verder kwam Leovardia ook niet en bleef het bij een minimale overwinning van 0-1.

Na de snelle openingsgoal werd gevreest voor een doelpunten festijn. Maar Ropta Boys gaf vandaag goed partij. Er zijn wederom geen punten gehaald wat wel een kwalijke zaak is omdat Ropta Boys inmiddels afgezakt is naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Vanaf nu zal elke week een finale zijn voor lijfsbehoud. Volgende week staat de wedstrijd in en tegen Anjum op het programma.