Ropta Boys verliest in de slotminuten van Anjum

Een wedstrijd tussen de beide buurdorpen die altijd veel ontlading met zich mee brengt. Vandaag niet anders met veel strijd soms tot op en over het randje. Op dit moment verkeren beide teams in de staart van de ranglijst en dit was dan ook aan de wedstrijd te zien. “Boerenkoolvoetbal” noemde een oud voorzitter van Ropta Boys dit eens en waarschijnlijk komt deze benaming aardig overeen met wat beide teams op de mat lieten zien vandaag.

Ropta Boys had in de eerste vijf minuten al vier keer een overtreding nodig en zat boven op de tegenstander. Toch gebeurde er het eerste half uur weinig en was het rond uit rommelig te noemen van beide kanten. Veel onnodige overtredingen en loze ballen die eindigden in het niets. Voor de neutrale toeschouwer was er weinig spectaculairs te bespeuren. Hidde Torensma kreeg een klein kansje via een lob die ruim naast de goal belande. Na een half uur was het Anjum dat als eerste een echte kans kreeg maar de bal ging over de goal van keeper Frans Postmus. Vijf minuten later was er een kans voor Ropta Boys via Tjidsger Braaksma die de bal mee gaf aan Hendrik Willem v/d Vorst maar hij werd in een moeilijke hoek gedwongen en ook dit schot ging over de goal. Op slag van rust werd Braaksma net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald en mocht Sytze Talsma de vrije trap op zich nemen. Zijn inzet ging aan de verkeerde kant van de paal langs en zo was ook dit buitenkansje verkeken. Met de brilstand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft werd Ropta Boys wat sterker en leek een veldoverwicht te creëren. Een mooie aanval van Ropta Boys via Tjidsger Braaksma en Sytze Talsma kon uitverdedigd worden door Anjum omdat Ropta Boys verzuimde te schieten en net iets te vaak overspeelde voor de goal. Keeper Postmus had even daarvoor een schot van Anjum onschadelijk gemaakt en moest na de kans van Ropta Boys nogmaals uitkomen op een lange bal. Hij was net eerder bij de bal dan de aanvaller van Anjum en zo bleef de stand gelijk wat gezien het wedstrijdbeeld ook volkomen terecht was. V/d Vorst had de grootste kans op een doelpunt maar zijn inzet ging recht op de Anjum keeper af die daar geen problemen mee had. Drie minuten voor het einde ging het dan alsnog mis voor de groen/gelen toen Anjum de bal achter doelman Postmus kreeg. De doelman had de bal vast maar kreeg een flinke beuk waardoor de bal uit zijn handen schoot. Een overtreding waarbij de keeper werd aangevallen in zijn vijfmetergebied maar de leidsman wilde nergens van weten en keurde het doelpunt goed. Een domper voor Ropta Boys die op dat moment de betere ploeg was en wederom werd bestolen van een punt door de arbitrage. De resterende tijd was te kort om door het blok van de Anjum verdediging heen te komen die elke bal weg wisten te rammen en zo de drie punten mee terug namen.

Van beide kanten een zeer matige wedstrijd met weinig kansen. Voor Ropta Boys betekend dit dat ze onderaan de ranglijst blijven staan, maar er staan nog veel wedstrijden op het programma en de verschillen zijn niet onoverbrugbaar groot onderin. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, nu komt NoordBergum op bezoek.