Ropta Boys verliest geflatteerd van Leovardia

Oosternijkerk 3 oktober 2020

Ropta Boys – Leovardia

Door de opstomende Covid-19 in Nederland werd er vandaag gevoetbald zonder publiek. Voor Ropta Boys had het deze publiek loze middag weinig effect op het voetbal. Er werden met name de eerste helft veel verdedigende fouten gemaakt en ook de snelle omschakeling van Leovardia was lastig. Toch creëerden ze wel een aantal kansen, maar wisten deze niet effectief te benutten.

In de eerste helft was het Ropta Boys wat als eerste gevaarlijk werd. Jacob Mooibroek wist zich prachtig vrij te spelen in het strafschopgebied, maar zag zijn inzet helaas over de goal gaan. Ook de inzet van Edwin de Vries na een mooie crosspass van Geert Linthof belande op het dak van de goal. Aan de andere kant was het Leovardia die een voorzet naast de goal van keeper de Groot kopte. Na een kwartier kreeg Ropta Boys een vrije trap, deze prachtige trap van Erik de Vries werd gekeerd door de keeper en in tweede instantie door een verdediger net voor de lijn weg gewerkt. Leovardia schakelde snel en een minuut later werd hun inzet in eerste instantie nog gered door Jacob Mooibroek, helaas ging de rebound er wel in. Leovardia bleef gevaarlijk door voornamelijk fouten van de Ropta Boys verdediging. Hierdoor konden de snelle voorhoede spelers regelmatig door stomen richting de goal van de Groot. Tien minuten voor rust kreeg de ploeg uit Leeuwarden een corner waarbij keeper Johannes de Groot de bal weg stompte, maar de bal voor de voeten van de spits van Leovardia zag belanden. Deze aarzelde niet en schoot de 0 – 2 binnen. Net voor rust was er nog een grote kans voor Leovardia, maar de linker aanvaller was te gehaast en schoot over.

Tweede helft

Na de rust een aanzienlijk beter Ropta Boys. Er werd meer gecombineerd en ook verdedigend werden er minder fouten gemaakt. 20 Minuten na rust kreeg Ropta een vrije trap na een overtreding op Jacob Mooibroek. De bal werd perfect voor gegeven door Tim v/d Voort op Jacob Mooibroek, op zijn schot bracht de keeper in eerste instantie redding maar de goed doorgelopen Andre Turkstra kon de bal net voor de keeper weg in de goal tikken. De spanning werd even terug gebracht maar in dezelfde minuut was het Leovardia dat na een bekeken aanval de bal al weer achter de Ropta Boys goalie had liggen en zo het verschil weer terug bracht naar twee doelpunten. Ropta Boys wist geen rendement uit de standaard situaties te halen, een vrije trap werd in de muur geschoten, waarna Turkstra de bal na een voorzet net naast kopte. Halverwege de tweede helft werd er een overtreding gemaakt op laatste man Kees Kool, maar de scheidsrechter liet doorvoetballen. Deze situatie werd slecht uitgespeeld door Leovardia en eindigde in de handen van keeper de Groot. In de laatste fase van de wedstrijd kwam er nog een prachtige pass van Edwin de Vries op Erik de Vries, deze wist een goede voorzet te geven op Geert Linthof, maar deze zag zijn inzet hoog over de goal gaan. Ropta Boys moest meer risico nemen naar voren waardoor er achterin meer ruimte kwam, hier wist Leovardia nog twee maal gebruik van te maken om de eindstand enigszins geflatteerd op 1 – 5 te brengen.

Ropta Boys werd vandaag afgestraft op persoonlijke fouten, en als je zelf niet scoort, valt het doelpunt zoals zo vaak aan de andere kant. Leovardia voetbalde goed en is dit jaar waarschijnlijk weer één van de titelkandidaten in de derde klasse B. Volgende week moeten de groen/gelen op bezoek bij Veenhuizen die de tweede plek op de ranglijst bekleden, nog zonder puntverlies.