ROPTA BOYS TEGEN F.C. LEO GESTAAKT DOOR BLESSURE SCHEIDSRECHTER.

Easternijtsjerk – Het leek afgelopen zaterdagmiddag in alle opzichten een prachtige wedstrijd te worden tussen Ropta Boys en F.C. LEO. Veel thuispubliek en veel publiek uit Leens waren op deze mooie zaterdagmiddag afgekomen voor de topper tussen de nummers 1 en 3 van de ranglijst. Bij eventuele winst op Ropta Boys zou F.C. LEO de eerste periode titel voor zich opeisen.  Onder trommel geroffel van F.C. LEO supporters blies scheidsrechter Jongsma om half drie de wedstrijd in gang. Helaas moest scheidsrechter E. Jongsma na 41 minuten voetbal de wedstrijd onderbreken doordat hij zich verstapte en een knie blessure opliep. Ondanks de behandeling in de EHBO kamer was scheidsrechter Jongsma niet meer in staat om de wedstrijd te hervatten. Waardoor de wedstrijd werd gestaakt.

Gelijkopgaande 1e helft.

Ropta Boys begon weifelend aan deze wedstrijd met als gevolg dat F.C. LEO twee dotten van kansen wist te creeren in de eerste 10 minuten. In de 6e minuut had de topscoorder van de 4e klasse B Rowan Rozema de score kunnen openen. Uit een voorzet van rechts belandde de bal bij Rozema op de punt van het 16 meter gebied. Met een stuit schoot hij de bal keihard binnen, maar gelukkig voor Ropta Boys recht op keeper Hillebrand Tanja af. In de 10e minuut werd de achterhoede van Ropta Boys verrast en kwam F.C. LEO speler Marco Rietema alleen op doelman Hillebrand Tanja af. Gelukkig voor Ropta Boys schiet deze speler slecht in en de bal verdwijnt ver naast het doel. Na deze 10 minuten ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd met kansen aan beide zijden. Voor Ropta Boys was Meindert Meindersma dicht bij de openingstreffer. Maar zijn inzet werd door de F.C. LEO keeper met de voet tegengehouden.  De grootste kans was in de 30e minuut voor Willem Meinema. Een mooie aanval via Geert Linthof naar Meindert Meindersma op links. Meindert omspeelde zijn tegenstander en gaf een puntgave voorzet op Willem Meinema. Jammer voor Ropta Boys kopt Willem Meinema van dichtbij naast het doel. Het bleef op en neer golven met mogelijkheden aan weerszijden. Uiteindelijk wist F.C. LEO in de 34e minuut de score te openen. Een verre ingooi van een F.C. LEO verdediger werd zwak verwerkt door de Ropta Boys verdediging. De afvallende bal kwam voor de voeten van Rick Koster. Deze speler aarzelde niet en knalde bal onhoudbaar achter keeper Hillebrand Tanja voor de 0-1. Na deze goal bleef de wedstrijd open en was het opnieuw Willem Meinema die in de 40e minuut Ropta Boys op gelijke hoogte had kunnen koppen. Een corner van Geert Linthof kon Willem Meinema opnieuw vrij inkoppen, maar deed dit te zacht en te onnauwkeurig, waardoor de keeper gemakkelijk kon ingrijpen. Na deze kans was de wedstrijd plotsklap gebeurd, want scheidsrechter Jongsma verstapte zich en hoorde iets knappen in zijn knie en moest hierdoor noodgedwongen de wedstrijd staken in de 41e minuut. Jammer, voor de scheidsrechter, spelers en het vele publiek op deze bijna voorjaarsachtige zaterdagmiddag in december. Langs deze weg wensen wij scheidsrechter Jongsma sterkte, beterschap en een goed herstel. Voorlopige tussenstand 0-1.