ROPTA BOYS STUNT NOGMAALS EN SPEELT GELIJK TEGEN KOPLOPER LEOVARDIA.

Oosternijkerk – De hamvraag van afgelopen zaterdagmiddag was: Kon Ropta Boys het kunststukje van vorige week bij koploper Kollum herhalen om zo de bezoekende en nieuwe koploper S.V. Leovardia een pootje te lichten. De aanwezige Ropta Boys supporters waren gespannen, maar kregen opnieuw een mooie en spannende wedstrijd voorgeschoteld met als resultaat een gelijkspel als einduitslag. Met deze remise kon Ropta Boys goed leven, want in de eerste helft waren de bezoekers uit Leeuwarden heer en meester. De tweede helft was gelijkwaardig, waardoor Ropta Boys iets na vijven met een mooi punt en een kleine stunt de best voetballende ploeg van de 3e klasse B bedwong.
1e helft.
Never change a winning team was de gedachte van vele supporters na de geweldige overwinning op Kollum. Maar trainer Yko de Boer dacht daar schijnbaar anders over en ging weer terug naar zijn vertrouwde opstelling. Aanvoerder Kees Kool werd als centrale middenvelder teruggehaald naar de laatste man positie. Het gewaarschuwde S.V. Leovardia probeerde Ropta Boys meteen op de knieën te krijgen door snel, goed en fanatiek aanvalsspel. Het was meteen alle hens aan dek voor Ropta Boys. Keeper Johannes de Groot moest in de 4e en 10e minuut handelend optreden om een vroege achterstand te voorkomen. Doordat de handelingssnelheid hoger lag bij Leovardia dan bij de Ropta Boys moest er hard worden gewerkt . Ropta Boys kwam eigenlijk in de gehele eerste helft niet echt onder de druk uit. Ondanks het overwicht van Leovardia wist men geen gat te vinden tegen het hecht en compact spelend Ropta Boys. Net als vorige week liet men de tegenstander niet voetballen. Het verschil met vorige week was dat Ropta Boys in de counter nu niet gevaarlijk werd voor het Leovardia doel. Bij Leovardia lukte veel, maar de afwerking was er gelukkig voor Ropta Boys net niet. Veel moest komen van de linksbuiten en spits Kian Visser van Leovardia. Maar de rasechte Ropta Boys verdediger Martin Kool gaf de topscorer Kian Visser geen centimeter ruimte. In de 35e minuut creëerde Kian Visser zijn eigen ruimte, maar het harde schot was recht op keeper Johannes de Groot af. Verder waren er nog enkele hachelijke en gevaarlijke momenten, maar ook nu stond Ropta Boys als een huis te verdedigen met Johannes de Groot als betrouwbare sluitpost. Ropta Boys was tweemaal redelijk dichtbij een treffer. In 28e minuut werd een als voorzet bedoelde bal van Rudi Torensma met moeite door de Leovardia keeper tot corner getikt. De tweede mogelijkheid was er in de 38e minuut uit een corner van Geert Linthof. Uit deze corner schampte Tjidsger Braaksma de bal onvoldoende met het hoofd, waardoor de bal voorlangs ging in plaats van het doel. Met de uiteindelijke ruststand van 0-0 mocht Ropta Boys meer tevreden zijn dan de koploper Leovardia.
2e helft.
De verwachting was dat Ropta Boys nog een moeilijke tweede helft tegemoet zou gaan. Maar deze verwachting moest redelijk snel worden bijgesteld. Ropta Boys kwam zeer goed uit de kleedkamer en deed voetballend niet meer onder voor Leovardia. Het werd een open tweede helft met kansen en mogelijkheden aan weerszijden. Het eerste gevaar kwam van Ropta Boys. Een schot van Geert Linthof ging via een speler naast en even later werd een vrije trap op een mooie plek, door dezelfde speler in de muur geschoten. Het werd in de tweede helft een open wedstrijd met de gedachte dat één doelpunt voldoende zou zijn voor de winst. Leovardia was dichtbij deze treffer in de 70e en 78e minuut. De linksvoor speelde zich keurig vrij, maar was te egoïstisch en zag de geheel vrijstaande medespeler Kian Visser voor het doel over het hoofd en schoot zelf voorlangs. De tweede kans ontstond uit een corner die van dichtbij over het doel werd gekopt. Hier kwam Ropta Boys met de schrik vrij. Ropta Boys kreeg mogelijkheden via Simon Dijkstra, Tjidsger Braaksma en Erik de Vries. Simon Dijkstra miste in de 55e minuut de rebound uit een corner. Zijn uiteindelijke volley ging volledig uit de richting van het doel. Erik de Vries zag zijn lange rush in de 62e minuut strandden bij de laatste man van Leovardia. Tjidsger Braaksma dacht in de 79e minuut uit een voorzet de bal binnen te kunnen koppen. Dit lukte net niet, omdat de Leovardia keeper met de vingertoppen de bal in tweede instantie kon pakken. In de 86e minuut kreeg de teveel TV kijkende keeper Johannes de Groot geel voor wel heel overdreven tijdrekken. In de laatste minuut kreeg Leovardia nog een opgelegde mogelijkheid via een toegekende vrije trap op rand 16 meter. Maar deze vrije trap werd uiteindelijk geblokt door Christiaan Wijnsma, waardoor de goed leidende scheidsrechter Harmen van Schepen uit Berlikum affloot met als eindstand 0-0.
Conclusie: Na de winst van vorige week op koploper Kollum wist Ropta Boys andermaal te stunten. Na een moeilijke eerste helft heeft Ropta Boys een goede tweede helft afgeleverd en is het uiteindelijke punt niet gestolen. Met dit verdiend punt mag Ropta Boys een weekje uitrusten. Volgende week is men vrij en een week later komt opnieuw een hoog geplaatste tegenstander, namelijk S.C. Twijzel op bezoek. Eindstand: 0-0.