v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys strijdend ten onder tegen Wykels Hallum

Elke week is een finale voor de groen/gele formatie van trainers Elmendorp en Kool. Maar elke week is het net niet….. zo ook vandaag. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, lijk het of je er niet meer uitkomt. Bij de wedstrijd in Hallum waren de rollen omgedraait en kampte Wykels Hallum met vele blessure gevallen. Ropta Boys mistte vandaag zes basisspelers door blessures en ziekte en zag zich wederom genoodzaakt om terug te vallen op spelers van het tweede elftal en de jongelingen van de JO17 die ook al een wedstrijd in de benen hadden.

De eerste grote kans was na vijf minuten voor Wykels Hallum die na een slecht genomen corner van Ropta Boys kon counteren richting de goal van Frans Postmus. Maar ook deze jongeling krijgt steeds meer vertrouwen en redde voortreffelijk. Wykels Hallum was de eerste helft de bovenliggende partij en voetbalde veel gemakkelijker dan Ropta Boys. Maar ook zij kregen geen echte opgelegde kansen en liepen zich stuk op de rand van het zestienmeter gebied. Halverwege de eerste helft was er een mooie pass van Rutger Torensma op de mee opgekomen Geert Linthof, maar zijn inzet ging over het doel. Kort daarna was Wykels Hallum gevaarlijk voor de goal, maar ook deze bal verdween over de goal. Zeven minuten voor het rustsignaal wist Wykels Hallum dan toch voor te komen uit een vrije trap die werd toegekend na een vermeende hands bal waar de scheidsrechter zelf geen zich op had en hij afging op het roepen van spelers. De bal werd snoeihard ingeschoten door de muur en eindigde achter keeper Postmus. Ropta Boys kon voor het rustsignaal niets meer uithalen en ook Wykels Hallum werd niet meer gevaarlijk.

De tweede helft was Ropta Boys veel feller en voetbalde stukken beter dan de eerste helft. Het eerste kansje was nog voor de tegenstander maar in de vijftigste minuut was er een behoorlijke kans voor Ropta uit een voorzet die via een Wykels Hallum speler door Andre Turkstra naast werd geschoten. Meteen daarna een vrije trap van Erik de Vries die ook net naast de goal werd gekopt door Tjidsger Braaksma. Zo bleven er kansjes komen voor Ropta Boys, maar het net werd niet gevonden. Halverwege de tweede helft was het Rutger Torensma die de gelijkmaker dacht te maken, maar de grensrechter stak de vlag omhoog en de leidsman nam de beslissing over. Erg jammer aangezien Torensma ruim achter een speler van Wykels Hallum weg kwam en dit doelpunt onterecht werd afgekeurd. Maar ook dit soort beslissingen vallen dan in het nadeel van de ploeg die in de hoek van de klappen zit. Keeper Frans Postmus redde nog twee keer prachtig bij aanvallen Wykels Hallum en hield zijn doel verder schoon. Ropta Boys drong aan en kreeg nog een kans via Gerwin Haaksma, maar de bal stuitte zo hoog door het harde droge veld dat hij de bal nog maar net kon raken en zijn inzet op het dak zag landen van de goal. Ropta Boys ging met een man meer naar voren voetballen, maar levensgrote kansen leverde dit niet meer op en ook Wykels Hallum stelde zich tevreden met dit ene doelpunt en gaf de overwinning niet meer uit handen.

Ropta Boys voetbalde een prima tweede helft en liet zien dat ze stijdlustig zijn om rechtstreekse degradatie te ontwijken. Naaste concurent Haulewijk haalt vandaag een punt en nadert Ropta op één punt op de ranglijst. Het wordt nog een spannend einde in de derde klasse B. Volgende week moeten er punten gepakt worden in en tegen Waskemeer die twee plekjes hoger staat dan Ropta Boys. De thuiswedstrijd op een doordeweekse avond ging kansloos verloren en Ropta Boys heeft wat goed te maken tegen deze tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00! uur.

Klik op de link voor alle foto’s

https://myalbum.com/album/5x7GdLARyCoN