Ropta Boys stelt zwaar teleur tegen De Lauwers

Oosternijkerk – De zeer harde wind drukte logischer wijs een stempel op de wedstrijd tussen Ropta Boys en de Lauwers. Met deze stempel kon De Lauwers het beste uit de voeten, want Ropta Boys liet het zaterdagmiddag afweten op de momenten dat men er moest staan. Het was deze middag jammer dat niet iedereen kon brengen wat rechtsback Willem Wijma wel kon brengen. Namelijk strijd, passie en en dosis doorzettingsvermogen met de wil om te willen winnen. Ropta Boys liet zich zaterdagmiddag te gemakkelijk de punten afpakken tegen de Lauwers.

Redelijke 1e helft.

Met twee uit overwinningen op zak begon Ropta Boys met wind tegen behoorlijk goed aan de wedstrijd. Bij balbezit probeerde men te voetballen over de grond, want door de lucht was zinloos door de harde wind. Dit lukte behoorlijk. De Lauwers moest in de beginfase duidelijk winnen aan het feit dat de ballen wind mee veel snelheid kregen, waardoor Ropta Boys niet in gevaar kwam. Ropta Boys begon heel sterk en kwam na 10 minuten op voorsprong. Een dieptepass van Edwin de Vries viel tussen de keeper en verdediger van de Lauwers in. Door een misverstand tussen deze beide was het de attente Marcel Timmerman die als derde persoon de bal tussen beide weg tikte om daarna simpel in het lege doel te schieten. (1-0) Een droomstart voor Ropta Boys. Na dit doelpunt ging Ropta Boys goed door en kreeg nog een paar kansje, maar deze werden op tijd tot corner geneutraliseerd door verdedigers van de Lauwers. Ondanks windvoordeel had de Lauwers natuurlijk een veldoverwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. Dit gebeurde pas in de 35e minuut. Een schot vanaf de rechterkant werd door de Ropta Boys keeper Lieuwe Jan Verhaag losgelaten. De rebound leverde een scrum op waaruit Ropta Boys als winnaar tevoorschijn kwam. In deze slotfase kwam Ropta Boys een klein beetje onder druk te staan. In de 40e minuut werd een keihard genomen vrije trap door Andries Weidenaar uit de doelmond gekopt. De bal was zo hard dat Andries Weidenaar even moest bijkomen om verder te gaan. Zo leek Ropta Boys de rust te halen met een 0-1 voorsprong. Leek, want een vrije trap gegeven in de uiterste linkerhoek van het veld werd in blessuretijd wonderschoon door Wouter Broers in de verre bovenhoek gekruld. Gedragen door de wind viel de bal snoeihard binnen voor de gelijkmaker. (1-1)

Slechte 2e helft.

In de tweede helft zagen de trouwe supporters een slecht opererend Ropta Boys. Met de wind in de rug wist de ploeg eigenlijk geen raad. Er werd slordig en slecht ingespeeld. De voorhoede was niet attent en niet slim genoeg om iets te forceren in de tweede helft. De wil om die belangrijke punten te pakken straalde er niet vanaf, terwijl Ropta Boys enigszins onverwacht wel de mogelijkheid kreeg om de wedstrijd naar haar de hand te zetten. Want in de 55e minuut werd een verre ingooi van Willem Wijma met de hand beroerd door en speler van de Lauwers in het zestien meter gebied. Scheidsrechter Dijkstra wees gedecideerd naar de stip. De bedoeling was dat Gerard Peter Weidenaar deze buitenkans zou benutten. Helaas voor Ropta Boys liet hij dit na, want zijn inzet werd uit de hoek geplukt door de Lauwers keeper. Na deze misser ging het eigenlijk helemaal mis bij Ropta Boys. De Lauwers putte moed uit deze misser en begon gewoonweg veel beter te voetballen. De Lauwers kregen zelfs een paar goede mogelijkheden om te scoren. Maar uitblinker Willem Wijma van Ropta Boys voorkwam in de 65e minuut een doelpunt voor de Lauwers om op het juiste moment zijn voet te zetten voor een inzet op het Ropta Boys doel. Deze waarschuwingen ten spijt.  Een kwartier voor het einde werd er door de defensie van Ropta Boys niet adequaat verdedigd met als gevolg een klutsbal die voor de voeten van Sietse Jager valt. Zijn inzet werd flegmatiek door de benen van de uitlopende Ropta Boys keeper binnen geschoten. (1-2) Dit doelpunt kwam Ropta Boys in het laatste kwartier niet meer te boven. Het waren de gasten die in de slotfase een paar keer de mogelijkheid hadden om Ropta Boys nog meer pijn te doen. Het wanhoop offensief, tenminste wat daarvan terecht kwam, leverde niets op. Na twee goede overwinningen op Leovardia en GSVV stelde Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag danig teleur door eigenlijk onnodig punten te verspelen. Duur puntverlies. Hopelijk beseft Ropta Boys dat er volgende week in en tegen Ternaard uit een ander vaatje moet worden getapt om uit de gevarenzone te blijven. Eindstand: 1-2.