Ropta Boys steeds verder in degradatiezorgen

Dinsdagavond werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag ingehaald omdat de scheidsrechter zaterdag geblesseerd was en daardoor de wedstrijd tegen Rottevalle niet kon leiden. Rottevalle moest onverrichte zake terug naar huis en Ropta Boys speelde onderling maar een potje voetbal onder werkelijk prachtige weersomstandigheden. Dit was dinsdagavond wel anders toen de regen in grote getale naar beneden kwam.

Ropta Boys speelde in een vernieuwde opstelling en met name de eerste helft speelden ze prima. Achterin was het Jelmer Torensma die met zijn snelheid menig gaatje dicht liep en samen met Gosse Jan Visser een stabiel duo leek. Geert Linthof en Rudi Torensma konden zo een linie doorschuiven en zo kwam er meer druk en ervarenheid naar voren. Rottevalle was wel de betere ploeg en kwam na negen minuten op voorsprong toen een voorzet van rechts door iedereen van Ropta Boys werd gemist waardoor de vrij staande man van Rottevalle de bal simpel binnen kon schieten bij de tweede paal. Ropta Boys was niet aangeslagen en voetbalde prima door op zoek naar kansen. De gelijkmaker lag zelfs voor het binnenschieten ware het niet dat Rudi Torensma en Hendrik Willem v/d Vorst elkaar in de weg liepen en vergaten de bal in de goal te schieten. Met een minimaal verschil werd er gerust en waren er tot dusver nog geen grote zorgen.

De tweede helft was nog maar amper begonnen toen Rottevalle de bal rond liet gaan en een hard schot van afstand achter de Ropta Boys goalie schoot. Een domper waar Ropta Boys moeilijk boven op leek te komen. De tweede helft was het Rottevalle dat de dienst uitmaakte en Ropta Boys creëerde maar één kansje dat net naast gekopt werd door Rudi Torensma. Tien minuten voor het einde was het Rottevalle dat de genadeslag gaf door de 0-3 binnen te schieten en de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Ropta Boys komt nu serieus in de degradatiezorgen en kan zich zaterdag bij verlies onder de definitieve degradatiestreep voetballen mocht Anjum de punten mee nemen uit Driesum. Het worden nog loodzware wedstrijden de komende weken voor de equipe van de gebroeders Kool. Toch waren er deze wedstrijd in deze vernieuwde opstelling best veel lichtpuntjes te vinden en is er misschien wel een nieuwe basis gelegd voor de wedstrijden die nog gaan komen.