ROPTA BOYS SPEELDE MET TWEE GEZICHTEN TEGEN KAMPIOEN LEOVARDIA.

Ljouwert – Afgelopen zaterdagmiddag was het de bedoeling van Ropta Boys om het kampioensfeest van Leovardia te verstoren. Dit behoorde tot de mogelijkheden, omdat Ropta Boys thuis heeft laten zien dat de Leeuwarders zijn te verslaan. In Oosternijkerk werd knap en terecht gewonnen met 1-0. Afgelopen zaterdagmiddag liet Ropta Boys de thuisploeg aardig zweten in de eerste helft, maar in de tweede helft was het heel snel gebeurd en liep Leovardia snel uit naar een grote voorsprong en een terecht kampioenschap.

1e helft.
Na het vuurwerk vooraf en een minuut klappen ter nagedachtenis aan een overleden lid van Leovardia werd de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter van Ekelenburg. Ropta Boys begon uitstekend aan deze wedstrijd. Men was de bovenliggende partij met veel dreiging van de zijkanten via Erik de Vries vanaf links en Willem Meinema vanaf rechts. Ropta Boys had alles goed onder controle en heerste op het middenveld. Ondanks het overwicht creëerde het geen uitgespeelde kansen. Het dichtst bij een openingstreffer was Willem Meinema. Hij speelde zich vrij aan de rechterkant en schoot de bal net voorlangs. Ondanks dat Ropta Boys de bovenliggende partij was komt de thuisploeg wel heel knullig aan de 0-1 voorsprong. Hij was de rots in de branding dit seizoen, maar na dik twintig minuten spelen ging het volledig mis. Het gaat hierom keeper Johannes de Groot. Een terugspeelbal van Jan Pzn Braaksma komt bij keeper Johannes de Groot. Hij gaat hiermee aan de wandel en zal dan de bal wegschieten, maar schiet van dichtbij tegen een speler van Leovardia aan met als gevolg een cadeautje voor de thuisclub. (1-0) Even was de Ropta Boys keeper van slag en gaf nogmaals een bal aan de tegenstander, omdat hij meende dat de scheidsrechter voor buitenspel had gefloten. Dit was niet het geval, waardoor de Leovardia speler alleen op Johannes de Groot af kwam. Nu wist hij zijn fout zelf te herstellen door de inzet met de voet keren. In deze fase was Leovardia even gevaarlijk, met name door indraaiende corners. Eentje kwam zelfs tweemaal op de lat. Eerst tikte keeper Johannes de Groot de bal tegen de lat en de rebound werd ingekopt en kwam opnieuw op de lat. Aan de andere kant was het een corner van Erik de Vries die de buitenkant van de paal raakte. Ondanks dat Ropta Boys het betere spel had in de eerste helft waren de betere kansen voor Leovardia. In de slotfase van de eerste helft kon keeper Johannes de Groot een van richting veranderd schot met moeite pakken. Ondanks de knullige achterstand kon Ropta Boys na 45 minuten terug kijken op een goed gespeelde eerste helft.

2e helft.
Met goede moed werd begonnen aan de tweede helft door Ropta Boys. Maar dit duurde niet lang, want de tweede helft was nog maar net begonnen of Leovardia scoort via, de topschutter van de 4e klasse B Vic Roozendaal, de 2-0 door een bekeken lob over keeper Johannes de Groot. Na dit doelpunt had Geert Linthof de spanning nog terug kunnen brengen, maar alleen richting de Leovardia keeper red deze zijn inzet met de voet. Binnen het kwartier na rust was de wedstrijd gespeeld, omdat scheidsrechter van Ekelenburg een handsbal zag van Jan Pzn Braaksma in het strafschop gebied. Opnieuw was het Vic Roozendaal die zijn productie kon opschroeven door keeper Johannes de Groot kansloos te laten. (3-0) Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld. Het kampioenschap was binnen voor Leovardia en vanaf de 3-0 lag Ropta Boys de tegenstander geen strobreed meer in de weg. Leovardia liep gemakkelijk en simpel uit naar een uiteindelijke 5-0 overwinning. Dit mede doordat Ropta Boys de laatste 10 minuten met 10 man speelde wegens het uitvallen van Nik van der Voort met een enkelblessure. Trainer Groen had zijn drie wissels verbruikt, waardoor deze wedstrijd voor Ropta Boys sterk begon, maar uiteindelijk als een nachtkaars uit ging. Na iets meer dan 90 minuten vond scheidrechter van Ekelenburg het welletjes en barste het feest los op het sportpark van S.V. Leovardia. Een verdiend kampioenschap waarmee Ropta Boys tegenstander Leovardia van harte mee wil feliciteren. Tevens wenst Ropta Boys hun veel succes in de 3e klasse van de KNVB, volgend seizoen. Voor Ropta Boys rest volgende week nog de laatste thuiswedstrijd tegen ASC’75 om het seizoen waardig af te sluiten. Eindstand: 5-0.