v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS SLUIT SUCCESVOL 2018 AF MET WINST OP ZWAAGWESTEINDE.

RB - ZW 4 RB - ZW 1 RB-ZW 5 RB - ZW 3 RB - ZW 2

Oosternijkerk – Ropta Boys wist het succesvolste jaar uit haar geschiedenis afgelopen zaterdagmiddag in stijl af te sluiten. In een waar positief voetbal gevecht werd Zwaagwesteinde met 2-1 verslagen. Het werd geen gemakkelijke middag, maar met veel strijd wist Ropta Boys de 2-1 over de streep te trekken. Hierdoor wist Ropta Boys belangrijke punten te pakken en nestelt zich keurig in de middenmoot van de 3e klasse B. Een prachtig resultaat aan het einde van het jaar 2018, nadat de ploeg in juni 2018 wist te promoveren naar de 3e klasse KNVB. Ropta Boys gaat zo met een goed gevoel de korte winterstop in.
1e helft.
Ondanks de vele regen was het veld in Oosternijkerk goed bespeelbaar. Het goed gevulde sportpark “De Fiver” zag het bezoekende Zwaagwesteinde goed van start gaan. Zwaagwesteinde heerste in het eerste half uur. Ropta Boys had veel moeite in het begin met Zwaagwesteinde en kwam goed weg met maar één tegentreffer in het eerste half uur. In de 11e minuut werd het overwicht van Zwaagwesteinde beloond met een ietwat ongelukkig tegen doelpunt voor Ropta Boys. Het was Lieuwe de Roos die aan de rechterkant zijn tegen speler uitkapte en daarna hard uithaalde, met als gevolg dat de bal via de paal in de rebound via de rug van keeper Johannes de Groot in het doel verdween. (0-1) Op dat moment een terechte voorsprong, die een paar minuten later bijna werd verdubbeld na foutief terug spelen van Jacob Mooibroek. Gelukkig zag Kees Kool het gevaar en kon net op tijd ingrijpen door de bal op het juiste moment tot corner te tikken. Voor Ropta Boys restte de counter en daaruit kreeg het paar kleine kansen. In de 16e minuut wist Erik de Vries een voorzet van Tjidsger Braaksma half in te tikken. In de 26e minuut stoomde Edwin de Vries op en gaf de bal af naar rechts op Tjidsger Braaksma. Tjidsger lag de bal terug op Erik de Vries die zijn inzet onbereikbaar voor de doelman van Zwaagwesteinde vlak voorlangs zag gaan. In 29e minuut kreeg Rudi Torensma op aangeven van Hendrik Willem van der Vorst een vrije schietkans, maar zijn schot ging via een verdediger over. Uit toegekende corner werd niet Ropta Boys gevaarlijk, maar Zwaagwesteinde. Uit een super snelle counter aan de linkerkant kwam een speler van Zwaagwesteinde oog in oog te staan met keeper Johannes de Groot. De inzet werd op schitterende wijze via de voeten van keeper de Groot uit het doel gehouden. Ropta Boys kwam goed weg en wist zelfs tegen de verhouding in de gelijkmaker te scoren. Tjidsger Braaksma werd geblokkeerd door Lourens Wagenaar, wat hem geel opleverde ver buiten het 16 meter gebied. De vrije trap lag op ongeveer 25 meter van het doel, maar Anco Dijkstra had maling aan de afstand en knalde de bal diagonaal in de verre hoek binnen. (1-1) Dit schitterende doelpunt gaf Ropta Boys vertrouwen. Want in de 41e minuut werd een solo van Hendrik Willem van der Vorst net naast getikt. Het bleek uitstel, want in de 44e minuut schiet Tjidsger Braaksma zijn ploeg naar een voorsprong. Hij had hier twee pogingen voor nodig. In eerste instantie stuitte hij op de keeper van Zwaagwesteinde, maar in de rebound bleef hij koel. Hij omspeelde de keeper en bleef rustig om de bal langs een Zwaagwesteinde verdediger in het doel te schieten voor de 2-1. Ruststand: 2-1.
2e helft.
De verwachting was dat Zwaagwesteinde in de tweede helft alles op alles zou zetten om de wedstrijd te kantelen. Zoals verwacht werd Ropta Boys in de tweede helft onder druk gezet. Het werd spannend, maar Ropta Boys bleef overeind. De achterhoede bestaande uit de gebroeders Kool, Christiaan Wijnsma en Anco Dijkstra gaven met hulp van alle andere spelers heel weinig weg. De druk was er, maar de allereerste kans na rust was voor Ropta Boys uit de counter. Via veel schijven kwam de bal voor de voeten van Rudi Torensma. Hij had alleen iets teveel tijd nodig, waardoor zijn schot onder druk naast het doel in het zijnet verdween. In de 56e minuut ging een goed genomen vrije trap van Zwaagwesteinde via het hoofd van Kees Kool over het doel. Halverwege de tweede helft dreigde het mis te gaan. Twee geheel onnodige gele kaarten voor Christiaan Wijnsma en Anco Dijkstra beloofde niet veel goeds voor de slotfase. Ondanks deze twee gele kaarten moet wel degelijk worden vermeld dat beide spelers, zowel Christiaan Wijnsma en Anco Dijkstra, bij de uitblinkers behoorden deze middag. Deze constatering is ook goed voor positieve berichten in de Whats-app groep van Ropta Boys 1. De slotfase bleef ontzettend spannend, want Ropta Boys kreeg via de counter kansen op de 3-1 en Zwaagwesteinde was naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Zwaagwesteinde kreeg nog wel een paar halve kansen, maar stuitte deze middag heel vaak op de uitmuntend keepende Johannes de Groot. Het was uiteindelijk in de 95e minuut toen Ropta Boys keeper Johannes de Groot een zeker lijkend doelpunt met een katachtige reflex nog tot corner wist te tikken. Ondanks de druk van Zwaagwesteinde wist men het verzet niet te breken, waardoor Ropta Boys voor de tweede maal op rij een driepunter wist te scoren.
Conclusie: Een moeizame en zwaar bevochten overwinning, welke tot stand kwam via het spelen als sterk collectief. Er was ontzettend veel strijd en er werd ondanks de druk heel weinig weggeven. Alle spelers streden voor een goed resultaat en dat werd deze middag beloond. Met deze overwinning staat Ropta Boys op een keurige 8e plaats in de middenmoot. IJs en weder dienende wordt de competitie hervat op zaterdag 19 januari 2019 thuis tegen S.C. Twijzel. Eindstand: 2-1.