Ropta Boys sluit de bekerreeks winnend af

In de laatste bekerwedstrijd van het eerste elftal tegen het Suameer van trainer Yko de Boer werd knap gevoetbald. Een zeer aanvallend Ropta Boys dat veel druk naar voren zette. Dit leverde uiteindelijk drie doelpunten en een goede basis richting de eerste competitiewedstrijd op.

Meteen vanaf de aftrap werd er naar voren gevoetbald, dit leverde in de tweede minuut meteen al een kans op. Een lange bal van Geert Linthof op Hendrik Willem v/d Vorst die net naast mikte. In dezelfde minuut was het ook Tjidsger Braaksma die de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoof. Na een paar minuten had v/d Vorst moeten scoren oog in oog met de keeper, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Rutger Torensma wist in strafschopgebied uit halen en de keeper redde ternauwernood door de bal te toucheren. Alles bleek uitstel want na 10 minuten was het wederom v/d Vorst die de bal wist te onderscheppen en Torensma in staat stelde om de bal koelbloedig langs de keeper van Suameer te schuiven. De gehele eerste helft bleef Ropta Boys de betere ploeg en speelde aanvallend voetbal. Andre Turkstra kreeg nog een grote kans na een voorzet van Nik v/d Voort, maar hij zag zijn kopbal net over de goal gaan. Net voor rust brak Suameer uit en gelukkig voor Ropta Boys ging het schot in het zijnet.

Na rust werd de aanval meteen weer gezocht met Erik de Vries die zijn schot gekeerd zag door de keeper van Suameer en Rutger Torensma die zichzelf net te ver naar de zijkant liet drijven waardoor zijn inzet in het zijnet belande. Halverwege de eerste helft werden twee zeer jeugdige spelers ingebracht door trainer Elmendorp. Jacob Hendrik Heeringa en Sybrant Feenstra die beide spelen bij de JO-17. Heeringa werd meteen aangespeeld en zag zijn eerste schot net naast gaan, de volgende actie, na een prachtige doorspeelbal van Torensma werd zeer beheerst door Heeringa in de rechterhoek geschoven en zo bracht hij twee minuten nadat hij in het veld was gekomen de 2 – 0 op het scorebord. Een bijzondere goal voor Heeringa die met luid applaus door het aanwezige publiek werd gevierd. Ropta Boys bleef aanvallen en creĆ«erde nog een aantal kansen via Hendrik Willem, Lieuwe Sijtsma en de zeer goed spelende Rutger Torensma. Uiteindelijk was het v/d Vorst die de 3 – 0 scoorde en meteen de eindstand bepaalde.

Drie mooie punten voor de equipe van David Elmendorp die zijn ploeg aanvallend zag voetballen. Met twee overwinningen een keurige tweede plaats in de bekerpoule. Volgende week start de competitie voor de groen/gele formatie voor lijfsbehoud in de derde klas.