Ropta Boys revancheert zich in Rinsumageest

26 oktober 2013 is een datum waar menig Ropta Boys fan nog  met klotsende oksels en een klamme bilnaad van wakker schrikt. Op die beruchte dag verloor de ploeg met grote cijfers van VCR en beleefde zij het dieptepunt van het seizoen. Destijds zat de ploeg midden in een slechte reeks. Nu, maanden later, is de ploeg bezig aan een ijzersterke reeks en ging men dan ook met zelfvertrouwen naar de koploper. Op zoek naar sportieve revanche, voor henzelf en voor het publiek.

Dat Ropta Boys gemotiveerd was, bleek vanaf het openingssignaal. Er stond een geconcentreerde eenheid van elf man op het veld en allen gingen voorop in de strijd. Ropta Boys deelde vanaf de start de lakens uit en hield VCR kort. De ploeg speelde goed over en had veel balbezit. Er was een manco in het begin, een gebrek aan kansen. De ploeg kon nog niet haar dominantie in kansen omzetten. Pas in de 21e minuut, bij zo’n beetje de eerste kans, kwam die dominantie tot uiting in cijfers. Tjidgser Braaksma wist een goede voorzet van Birhanu Rispens beheerst af te maken en zette Ropta Boys terecht op voorsprong(0-1). Ropta Boys ging verder maar gaf hierna wel enkele kansen weg. In de 28e minuut kon Folkert de Vries van VCR goed inkoppen uit een voorzet. Gelukkig stond Jan Meindert Castelein op de doellijn om de gelijkmaker te voorkomen. Minuten later was het dezelfde speler die vrij kwam en een goed schot wist te lossen. Ditmaal wist Lieuwe Verhaag redding te brengen en hield hij VCR op gepaste afstand. VCR kreeg nog een kans voor rust maar wederom was het Lieuwe Verhaag die de bal wist te keren. Met een verdiende voorsprong zocht Ropta Boys de kleedbox op.

Tweede helft

De kleine storm aan het einde van de eerste helft van VCR was gaan liggen na de rust en Ropta Boys kreeg weer de overhand. Wederom wist de ploeg niet dit om te zetten in grote kansen, daarentegen gaf het ook nul kansen weg. In de 72e minuut wist Erwin Braaksma een van de weinige kansen te promoveren tot doelpunt. Op aangeven van Geert Linthof schoot hij de bal in de doelmond van VCR en riep het meegereisde Ropta publiek massaal hoera ende hoezee(0-2). Hierna ging VCR over op plan b. De ploeg ging vol op de aanval en dit gaf Ropta Boys de kans om te counteren. Ropta Boys kreeg hierdoor enkele kansen en had alle hoop van VCR voortijdig naar het land der dromen moeten schieten. Dit deed de ploeg niet en daardoor bleef het spannend. De laatste kans van de wedstrijd was voor Abe Dreyer. Hij schoot hard in maar zijn pegel ketste af op de lat. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde en kon Ropta Boys met opgeheven hoofd van het veld lopen terwij VCR terecht gezet zal worden door de kanselier van Rinsumageest.

Ropta Boys heeft zeer goede zaken gedaan afgelopen zaterdag. De ploeg liet zien waar het toe in staat is als het strijdlust, passie en eenheid op ten tafel brengt. Het was een genot voor het Ropta Boys publiek en de spelers mogen dan ook met een goed gevoel nagenieten. Niet te lang want volgende week speelt men tegen Grootegast, ook een moeilijke ploeg.  Thuis op de Fiver om half drie uiteraard.