v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys pakt de winst in de eerste helft

Een derby staat altijd op zich en vooraf is lastig in te schatten wie als winnaar uit de bus zal komen. Vandaag is het eigenlijk nooit een derby geweest, Ropta Boys was de eerste helft stukken beter dan Ternaard maar liet zich de tweede helft te veel inzakken waardoor Ternaard meer naar voren kon komen. Het laatste kwartier werden er voornamelijk overtredingen begaan waarbij de niet altijd consequente leidsman ook een aandeel had. Een derby leiden is niet altijd een gemakkelijke opgave, dat bleek vandaag ook maar weer.

Ropta Boys pakte het meteen goed op en leek het belang van winnen goed in de gaten te hebben. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Ternaard met zo nu en dan een uitbraak richting keeper Frans Postmus van Ropta Boys die in de eerste helft nooit in de problemen kwam. Na vijfentwintig minuten was het aanvoerder Geert Linthof die met een mooie beweging zijn tegenstander uitspeelde om vervolgens een lange pass naar voren te geven. De bal leek in eerste instantie te hard maar spits Jan Bandstra zette de versnelling in en was eerder bij de bal dan de Ternaarder keeper. Bandstra speelde de keeper uit en schoot de bal in de hoek om de verdiende voorsprong te pakken. Vijf minuten later was het nestor Erik de Vries die een perfecte bal op Tjidsger Braaksma gaf richting cornervlag, Braaksma bracht de bal voor de goal en het was wederom Bandstra die de bal koelbloedig in het net jaagde. Er volgende nog een paar kleine kansjes voor Ropta Boys via Rutger Torensma, Erik de Vries en een vrije trap van Anco Dijkstra die niet de juiste hardheid had. De vrije trap van Geert Linthof kort voor rust werd naar net over de goal gewerkt door Bandstra en had zeker meer verdiend. Ropta Boys kon gaan rusten met een mooie 0-2 voorsprong.

De tweede helft werd een heel ander beeld. Ropta Boys zakte veel te ver in en liet Ternaard voetballen. Ze brachten zich zelf onnodig in de problemen en het voetbal werd er niet beter op. De leidsman floot ook niet geheel consequent, wat hij aan de ene kant af floot, liet hij aan de andere kant toe wat voor de nodige irritaties zorgde.  De wedstrijd werd harder en de scheidsrechter had zijn handen vol aan overtredingen die niet nodig waren. Ternaard dacht tien minuten voor het einde te scoren, maar er werd afgefloten voor een overtreding op de Ropta Boys keeper. Het leverde beide ploegen verder geen grote kansen op tot net voor het eindsignaal. Het was de Ropta Boys goalie die onbesuisd, net binnen het strafschopgebied, onreglementair een speler onderuit schoffelde. De scheidsrechter kon niks anders dan een volkomen terechte penalty toekennen aan Ternaard. Deze werd goed binnen geschoten en zo vond Ternaard toch de aansluiting. Ropta Boys wist de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen en de tijd was voor Ternaard te kort om nog echt gevaarlijk te worden. Na het laatste fluitsignaal was het Ropta Boys dat de drie punten mee nam naar huis.

Het was geen al te beste wedstrijd van beide kanten, Ternaard mistte een aantal sterkhouders en Ropta Boys liet zich met name de tweede helft niet zien. Door de winst komt de subtop steeds dichterbij en liggen de verschillen tussen de nummers drie en acht van de ranglijst niet heel ver uit elkaar. Volgende week komt Drogeham op bezoek op sportpark de Fiver, een ploeg die Ropta Boys in de heenwedstrijd finaal van de mat speelde en met dikke cijfers won. Toen werd er verwacht dat zij mee zouden strijden om de kampioensplek, maar op dit moment staan ze maar net boven Ropta Boys en liggen alle kansen weer open.