ROPTA BOYS OEFENDE VERDIENSTELIJK TEGEN SC VEENWOUDEN

Feanwâlden – Ondanks de afwezigheid van vele potentiële basisspelers werd er dinsdagavond 29 augustus 2017 door Ropta Boys verdienstelijk geoefend tegen tweedeklasser S.C. Veenwouden onder leiding van trainer Riemer Kooistra. Door de afwezigheid van spelers moest Ropta Boys trainer Wietse van der Veen een beroep doen op een paar A-junioren. Dit bleek geen probleem, want de invallende A-junioren Jacob Mooibroek en Wiard Witteveen deden moeiteloos mee.

In de eerste helft had trainer zijn elftal redelijk compact te staan en was het de bedoeling om S.C. Veenwouden niet te laten combineren. Er kort op zitten om de bal te veroveren en dan proberen via een uitval het makkelijker voetballend S.C. Veenwouden te verrassen. Het compact spelen en de juiste man en positie houden lukte aardig, maar ging helaas tweemaal helemaal fout bij de twee treffers van S.C. Veenwouden in de eerste helft. Na 12 minuten kon een speler  van Veenwouden vanaf zijn eigen helft doorlopen zonder te worden aangepakt. Alleen voor keeper Johannes de Groot was het koud kunstje om de score te openen. (1-0) Aan het einde van de eerste helft werd het Veenwouden wel heel gemakkelijk gemaakt om de 2-0 te scoren. Aan de rechterkant werd een Veenwouden speler belaagd door meerdere Ropta Boys spelers. Tevergeefs en onnodig, want de voorzet werd gegeven richting penaltystip waar tot ieders verbazing twee Veenwouden spelers geheel vrij stonden om ongehinderd binnen te tikken. (2-0)  Ropta Boys kwam in de eerste helft niet vaak in scoringspositie. Alleen Erik de Vries ( ex-Veenwouden speler), Geert Linthof en nieuweling Dennis van der Wal hadden met iets meer precisie kunnen scoren. De ruststand werd bereikt met 2-0.

De start van de tweede helft was dramatisch te noemen aan Ropta Boys zijde. De organisatie was even helemaal zoek. De concentratie niet meer optimaal en dat is dodelijk tegen een hoger en makkelijker spelend S.C. Veenwouden. Binnen een paar minuten wist S.C. Veenwouden de score te verdubbelen van 2-0 naar 4-0. Ropta Boys leek in deze fase volledig door de mand te vallen met als angst een grote nederlaag op te lopen. Dit liep gelukkig anders. Ropta Boys wist zich na een kwartier spelen te herpakken. De organisatie ( waar trainer van der Veen veel op hamerde), scherpte en doorzettingsvermogen voerden te boventoon. Dit resulteerde in kansen en mogelijkheden. Een kwartier voor het einde wist Erik de Vries met een geplaatste schuiver te scoren voor het bezoekende Ropta Boys. (4-1) Na dit doelpunt kwamen er meerdere mogelijkheden om de stand nog draaglijker te maken. Dit lukte uiteindelijk nog in de slotminuten. Het was Dennis van der Wal die via de rechterkant een puntgave voorzet af gaf richting tweede paal en zo de goed meelopende Rudi Torensma in staat stellen om de eindstand te bepalen op 4-2.

Conclusie: Een bij vlagen redelijk optreden van de geelgroene formatie tegen een sterker S.C. Veenwouden. Nu maar hopen dat er komende zaterdag thuis in de beker tegen Ouwe Syl wordt gespeeld, zoals Ropta Boys is geëindigd tegen S.C. Veenwouden. Eindstand: 4-2.