Ropta Boys MD1 kampioen

Ropta Boys MD1 – Bergum BCV combinatie MD1 3-1

Onder grote publieke belangstelling moest er deze middag gewonnen worden om kampioen te worden. De zenuwen hadden in het begin nog de overhand want RB begon niet heel sterk aan deze wedstrijd. Bergum BCV had het betere van het spel en kwam ook op voorsprong. Hierbij hadden ze wel hulp van RB omdat het een ongelukkige eigen goal was. Hierdoor werden de meiden wakker geschud. RB begon beter te voetballen en kreeg kansen. Na een assist van Siënna Boonstra slalomde Nel Bakker door de verdediging en met een verwoestend schot werd het 1-1. RB ging goed door en nog voor de rust werd het 2-1.
Pietrik Weidenaar mocht een corner nemen en ze wist deze in één keer in het doel te werken. Na de rust had RB de wedstrijd onder controle. De tegenstander kwam er eigenlijk niet aan te pas. RB wist nog de 3-1 te maken
door Esther Dijkstra en dit werd ook de eindstand. Na het laatste fluitsignaal was het feest. De kampioensbeker werd in ontvangst genomen, er werd champagne gedronken, foto’s gemaakt en aansluitend was er nog een feestrit door de omliggende dorpen. Een prachtig einde van een mooi seizoen. Na de winterstop voor het eerst als elftal en dan gelijk kampioen worden, super gedaan meiden!