Ropta Boys legt Birdaard het vuur aan de schenen

Na een week rust en twee weken na de knappe winst op Opende stond er een pittige tegenstander voor de deur. Birdaard, de koploper van de vierde klasse B, kwam op bezoek op de Fiver en was gebrand om haar koppositie te behouden. Ropta Boys was van plan om te laten zien dat de ploeg de weg omhoog heeft gevonden en de ploeg ging dan ook hard uit de startblokken.

Ropta Boys begon sterk aan de wedstrijd: onbevreesd zocht men de aanval op. Birdaard werd in de eerste minuten dan ook naar achteren gedrukt en had even tijd nodig om de situatie in te schatten. In de 8e minuut was er een grote kans voor Birhanu Rispens. Birhanu werd over de grond aangespeeld vanaf de zijkant en kon vanaf de rand zestien uithalen. Zijn schot mislukte echter en Birdaard kon uitverdedigen. Hierna kwam Birdaard meer in het spelbeeld voor. Door het gladde veld ontstond er achterin bij Ropta Boys gevaarlijke momenten. Er werd soms te gretig en soms te vroeg ingestapt en dat leverde glijpartijen op waar de aanvallers van Birdaard van profiteerden. Een grote kans tegen kreeg Ropta Boys nog niet, dat duurde tot de 18e minuut. Birdaard kreeg een vrije trap die volgens Ropta Boys onterecht was. Vanaf 20 meter wist Hidde Kingma de bal prachtig over de muur via de onderkant lat tegen de groen-gele touwen te werken(0-1). Deze tegengoal tastte het zelfvertrouwen van Ropta Boys aan want de ploeg speelde het restant van de eerste helft niet zo sterk als het begon. Birdaard was de bovenliggende partij maar kon niet tot gevaarlijke kansen komen. Ropta Boys vocht maar slaagde er niet in om het middenveld in handen te pakken en het spel te domineren. Na 45 minuten en een doelpunt was het tijd voor thee.

Tweede helft

De eerste vijf minuten van de tweede helft was Ropta Boys nog steeds de onderliggende partij. De ploeg liet zich verkatsen op dit moment. Uiteindelijk moest er een prachtig doelpunt aan te pas komen om Ropta Boys weer aan het voetballen te krijgen. In de 50e minuut pikte Edwin de Vries op het middenveld de bal op uit een duel. Hij kon opstomen en stuurde Tjidsger Braaksma de hoek in terwijl hij zelf richting de eerste paal liep. Geen verdediger liep met Edwin mee en hij stond dan ook helemaal vrij toen Tjidsger de bal op hem voorzette. Door de bal achter het standbeen riching de verre hoek te tikken wist hij de keeper te verschalken en Ropta Boys op gelijke hoogte te brengen(1-1). Dit gaf de ploeg het nodige zelfvertrouwen en vanaf dit moment was er weer schwung en felheid in de ploeg. Ondanks het hernieuwde elan kwam Ropta Boys minuten na de gelijkmaker weer op achterstand te staan. Birdaard kan door een counter door de verdediging van Ropta Boys snijden en met twee tegen een speelde Birdaard het goed uit en wist men Lieuwe Verhaag te passeren(1-2). Deze tegenslag had weinig invloed op het spel van Ropta Boys. De groen gelen gingen voluit in de aanval en de resterende 35 minuten speelden zich vrijwel alleen op de helft van Birdaard af. Ropta Boys creƫrde vele kansen en had ook nog eens veel scheidsrechterlijke beslissingen mee maar het lukte de ploeg niet om te scoren. In de 70e minuut had Ropta Boys een penalty moeten hebben toen Tjidsger Braaksma gevloerd werd in het zestien meter gebied maar toegekend werd deze niet. Vele corners, voorzetten en vrije trappen werden allemaal in het zestien meter gebied van Bridaard geslingerd maar Ropta Boys kwam telkens het laatste zetje tekort om het net te beroeren. Zo speelde Ropta Boys een sterke tweede helft maar wist de ploeg het niet om te zetten in een punt.

Ondanks de nederlaag kan de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd tegen de koploper. De instelling van de spelers was goed en het voetbal ook, en dat zeker in de tweede helft. Helaas lukt het niet altijd om het spel om te zetten in punten. Volgende week zal men weer een poging moeten doen om punten te pakken. De tegenstander is dan GSVV en de wedstrijd wordt gespeeld op hun territorium.