ROPTA BOYS LAAT IN BLESSURETIJD DE WINST GLIPPEN TEGEN S.C. TWIJZEL.

Oosternijkerk – De nummers twee en drie van de 4e klasse B, S.C. Twijzel en Ropta Boys, stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar op sportpark “De Fiver” te Oosternijkerk. De opdracht van Ropta Boys was winnen om het gat op de ranglijst met S.C. Twijzel te dichten. Bij winst zou Ropta Boys de tegenstander S.C. Twijzel naderen op één punt. De winst was bijna een feit. Binnen de 90 minuten was het nog 2-1, maar in de dying seconds wist S.C. Twijzel langszij te komen en een punt veilig te stellen. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd een terechte stand, maar vanuit Ropta Boys perspectief ontzettend zuur. Want Ropta Boys hield met 10 man bijna een helft stand na het wegsturen van Zjéne van Dam met rood. Door het gelijke spel mist Ropta Boys de aansluiting met de top twee.

Gelijkwaardige 1e helft.
Vanaf het begin was Ropta Boys bij de les. De start was goed. In het begin was het aftasten aan beide kanten. De eerste grote kans was er na 8 minuten voor de thuisclub. Een voorzet van de rechterkant door Zjéne van Dam werd in vrijstaande positie voor het doel gemist door Erik de Vries. Na deze kans reageerde S.C. Twijzel meteen en vanaf buiten de 16 meter poeierde Mack Wischaunek de bal net over het doel van Ropta Boys. De toon was gezet en er ontspon zich een open en mooie wedstrijd met kansen aan weerszijden. De werklust was aanwezig en het tempo lag hoog. In de 10e minuut wist Ropta Boys de goede start te bekronen met de voorsprong. Een toegekende vrije trap, net buiten de 16 meter, werd hard en lag ingeschoten door Edwin de Vries. Via een overstapje van Erik de Vries in het strafschopgebied ging de bal in een mêlee van spelers uit het zicht van de S.C. Twijzel keeper rechtstreeks in het net. (1-0) Na dit doelpunt was S.C. Twijzel heel even van slag. Want een paar minuten later wist Martin Kool bijna een corner van Erik de Vries binnen te koppen. Een gedeelte van het publiek zag de 2-0, maar de kopbal verdween in het zijnet. Naarmate de eerste helft vorderde begon S.C. Twijzel beter te spelen en creëerde twee hele grote kansen via Johannes van der Meulen. Tot tweemaal toe werd hij door zijn medespelers alleen voor keeper Johannes de Groot gezet. Zijn eerste inzet verdween net naast en bij de tweede poging stond keeper Johannes de Groot op de juiste plaats om de bal klemvast te pakken. Ropta Boys kroop hier door het oog van de naald. Ondanks dat S.C. Twijzel iets makkelijker voetbalde hield Ropta Boys goed stand tot aan de 40e minuut. Slecht verdedigen aan Ropta Boys zijde leidde de gelijkmaker in. De handige Mark Boorsma maakt dankbaar gebruik van de miscommunicatie en wist aan de rechterkant een perfecte voorzet af te leveren op de geheel vrijstaande Johannes van der Meulen. Deze kans was wel aan hem besteed met een simpele binnen tikker. (1-1) Ondanks deze tik had Ropta Boys voor rust nog een kans om opnieuw op voorsprong te komen. Het was Edwin de Vries die uit de rebound, na een Ropta Boys corner, vrij kon knallen. Zijn harde schot werd jammer genoeg door een eigen speler geblokt voor het S.C. Twijzel doel. Hierdoor werd de rust bereikt met een terechte 1-1 stand.

Spectaculaire 2e helft.
Onder het kunstlicht van de v.v. Ropta Boys werd een spectaculaire tweede helft gespeeld. Het begon meteen uitstekend voor Ropta Boys. In de 4e minuut na rust speelde de keeper te zacht of de verdediger van S.C. Twijzel was te langzaam om de bal te pakken. In ieder geval was Erik de Vries eerder bij de bal dan de verdediger. De verdediger raakte Erik de Vries in het strafschopgebied en Erik ging onderuit met als gevolg een penalty. De gevloerde speler Erik de Vries ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty onberispelijk binnen voor de 2-1. Een paar minuten later kon Erik de Vries opnieuw juichen na een mooie combinatie tussen hem en Tjidsger Braaksma. Hij scoorde beheerst, maar volgens de grensrechter van S.C. Twijzel in buitenspel positie. De vreugde was van korte duur. De vreugde verstomde geheel toen Zjéne van Dam na 10 minuten spelen een geheel onnodig harde overtreding maakt rondom de middellijn. Scheidsrechter Timmerman was niet mild in zijn oordeel en gaf Zjéne van Dam de rode kaart. Ondanks een man minder situatie hield Ropta Boys stand en wist zelfs met 10 man mogelijkheden te creëren op de 3-1. De druk van S.C. Twijzel was er en men kreeg een paar goede kansen. Maar keeper Johannes de Groot bracht redding op een vlammend schot. Jan Meindert Castelein wist een kwartier voor tijd op het laatste moment een intikker te blokken en voorkwam hiermee de gelijkmaker. S.C. Twijzel probeerde het tevens via Menno Blom een paar keer van afstand, maar de juiste richting ontbrak meerdere malen bij S.C. Twijzel. Ropta Boys kreeg nog twee hele goede mogelijkheden. Eerst kopte Tjidsger Braaksma goed in uit een vrije trap van Jan Meindert Castelein. De kopbal werd met moeite gekeerd door keeper Tristen van Wieren. De grootste kans kwam er na 83 minuten voetbal. Erik de Vries was in de counter de gehele achterhoede van S.C. Twijzel te snel af en lag daarna de bal breed op invaller Willem Meinema. De inzet van Willem Meinema werd door S.C. Twijzel keeper Tristen van Wieren uit zijn doel geranseld. Zo bleef het spannend en werden helaas in de slotfase nog onnodige gele kaarten gepakt aan beide zijden voor voornamelijk praten en zeuren richting scheidsrechter. In de slotfase nam S.C. Twijzel alle risico, maar Ropta Boys gaf binnen de 90 minuten geen krimp. Helaas trapte Ropta Boys in een klassieke fout. De fout was om in blessuretijd met nog teveel mensen en zelfs verdedigers in de aanval te gaan. Een aanval van Ropta Boys in blessuretijd werd onderschept en S.C. Twijzel kwam met veel mensen en in overtal op het Ropta Boys doel af. De voorzet vanaf de linkerkant was perfect op de geheel vrijstaande Johannes van der Meulen, die koelbloedig in blessuretijd de gelijkmaker binnen schiet. (2-2) Dit tot ontsteltenis van de Ropta Boys aanhang.

Conclusie: Gezien de gehele wedstrijd genomen een terechte uitslag. Maar zo zullen de Ropta Boys spelers dit niet ervaren, want men was heel dicht bij de overwinning. Ondanks de teleurstelling is er naar vermogen gespeeld door Ropta Boys. Alleen net niet genoeg voor een driepunter. Volgende week komt Scharnegoutum’70 op bezoek voor de beker. Hopelijk weet Ropta Boys dan deze teleurstelling om te zetten in winst. Eindstand: 2-2.