Ropta Boys krijgt geen loon naar werken tegen veenhuizen

Oosternijkerk – Ropta Boys speelde afgelopen zaterdagmiddag haar beste wedstrijd tot op heden in de 3e klasse B, maar stond na negentig minuten met lege handen tegen Veenhuizen. De bezoekers hadden gezien hun spel geen recht op een overwinning. Maar één bevlieging en werkelijk een schitterend doelpunt van spits Bram Smidt besliste het treffen tussen Ropta Boys en Veenhuizen. Met deze uitslag deed Ropta Boys zichzelf behoorlijk tekort. In het eerste half uur had Ropta Boys minimaal 2 of 3 keer kunnen en moeten scoren. Veenhuizen had genoeg aan één bevlieging en hebben zegge en schrijve 10 minuten gevoetbald tegen Ropta Boys. Voor het overige was Ropta Boys op alle fronten de betere, maar alleen niet in de afronding. En ja, daar gaat het nu juist om in het voetbal. Uiteindelijk een gemiste kans om punten te pakken tegen het hoog geklasseerde Veenhuizen.
1e helft.
Ropta Boys begon ontzettend scherp aan deze wedstrijd. In de eerste minuut had Rudi Torensma moeten scoren op aangegeven van Geert Linthof, maar hij schiet vrijstaand over. Een minuut later had Tjidsger Braaksma moeten scoren. Opnieuw op aangeven van Geert Linthof komt Tjidsger Braaksma alleen voor de keeper. Hij omspeelt de keeper keurig, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Kans drie ontstond uit de toegekende corner na de voorgaande actie. Uit de rebound van deze corner kreeg Rudi Torensma andermaal een goede mogelijkheid en nu schiet hij de bal op het dak van het doel. In de 14e minuut haalde Erik de Vries uit, maar de goed keepende Veenhuizen keeper redde met de voet. In de 17e minuut hadden vele supporters de 1-0 geteld voor Ropta Boys. Rudi Torensma zette met een bekeken pass Kees Kool alleen voor de keeper. Na de stuit kopte Kees Kool de bal keurig over de keeper richting het lege doel. Maar, met een zeer knappe terugloop actie van de Veenhuizen keeper wist hij de bal net voor de doellijn weg te trappen. In het eerste half uur was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Ropta Boys. In de 18e minuut was het eerste schot van Veenhuizen te noteren. Ropta Boys was overal een stapje eerder en zat er zeer kort op, waardoor de tegenstander er niet aan te pas kwam. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt voor Ropta Boys. Rudi Torensma kreeg in de 28e minuut opnieuw een 100% kans, maar andermaal redde de goede Veenhuizen keeper zijn schot in twee keer. Na het missen van zoveel kansen doet een oude voetbalwet zich gelden. Als jezelf vergeet te scoren, dan doet de tegenstander dit uiteindelijk wel. De eerste keer dat Veenhuizen goed counterde in de 34e minuut leverde meteen een wonderschone treffer op van aanvoerder en spits Bram Schmidt. Hij kreeg iets teveel ruimte en schoot vanaf rand 16 meter de bal via onderkant lat in het kruis. (0-1) Een behoorlijke domper en dat was meteen zichtbaar in het veld. De laatste tien minuten kantelde de eerste helft en kreeg Veenhuizen enkele goede mogelijkheden om de score voor rust nog te verdubbelen. Dit gebeurde niet, omdat keeper Johannes de Groot, soms grabbelend, zijn doel verder schoon wist te houden tot aan de rust. De rust werd hierdoor met 0-1 bereikt en daar was Veenhuizen zeer content mee, want Ropta Boys liet veel mogelijkheden liggen op een beter resultaat bij rust.
2e helft.
Na rust begon Ropta Boys opnieuw zeer overtuigend. In 46e minuut was er meteen druk en gevaar. Een schot van Geert Linthof werd een prooi voor de keeper en Hendrik Willem van der Vorst zag zijn inzet net naast gaan. De druk bleef en in de 60e minuut werd een inzet van Tjidsger Braaksma deze middag voor de tweede maal van de lijn gehaald. Het was éénrichtingsverkeer, maar de zo broodnodige treffer bleef uit. In de 72e minuut werd een hard schot opnieuw klemvast gepakt door de deze middag niet te passeren Veenhuizen keeper. Veenhuizen kreeg in deze dominante tweede helft van Ropta Boys in de 77e minuut haar enige kans in de tweede helft. Een voorzet van links werd uiteindelijk in de zestien meter van dichtbij over het doel gelobd. Het laatste kwartier werd er door trainer Yko de Boer begrijpelijk zeer aanvallend gewisseld. Hendrik Willem van der Vorst en Geert Linthof mochten plaats maken voor Arend Castelein en Edwin de Vries. Laatstgenoemde had Ropta Boys naar de gelijkmaker kunnen schieten. Uit een voorzet van Erik de Vries loopt hij de bal net voorbij in plaats van er tegen aan te lopen in het vijf meter gebied. Met een alles of niets poging probeerde Ropta Boys in de slotfase nog een punt te pakken. Dit leek te lukken in de 88e minuut, maar voorafgaande aan de gelijkmaker van Tjidsger Braaksma had scheidsrechter van der Spoel gefloten voor een overtreding van Erik de Vries. Ondanks het goede spel en de geweldige werklust aan Ropta Boys zijde werd na 90 minuten onder kunstlicht, in het schemer donker afgefloten voor een zeer onterecht en teleurstellend resultaat.
Conclusie: Een zeer hardwerkend en bij vlagen goed voetballend Ropta Boys vergat het allerbelangrijkste deze middag in de thuiswedstrijd tegen Veenhuizen, namelijk kansen benutten en scoren. Veenhuizen komt met de schrik vrij door een bevlieging in de 34e minuut. Een wonderschone treffer beslist deze wedstrijd en bezorgd Ropta Boys voor de tweede keer op rij een kater. Vorige week dom verlies in Dokkum en deze week ontzettend sneu verlies tegen Veenhuizen. Dan moet het volgende week gebeuren in de noordelijkste derby in de 3e klasse B tegen Anjum. Eindstand: 0-1.