v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta boys komt tekort en verliest van leovardia

ROPTA BOYS KOMT TEKORT EN VERLIEST VAN LEOVARDIA.
Leeuwarden – Vorige week moest er worden gevoetbald tegen Kollum, welke wordt getipt als kampioenskandidaat. Afgelopen zaterdag was kampioenskandidaat Leovardia, zoals men zichzelf promoot in het programmablaadje, de tegenstander. Voor Ropta Boys zware tegenstanders. Ondanks dat Leovardia de beter spelende ploeg was en uiteindelijk verdiend won was Ropta Boys niet kansloos. Wanneer Ropta Boys snel gaat leren op details in deze klasse dan moeten er binnen nu en afzienbare tijd punten komen. De goals ontstonden met name door scherpte gebrek aan Ropta Boys zijde. Tevens zag Ropta Boys speler Anco Dijkstra afhaken tijdens de warming up, wegens een hamstringblessure. Vanaf het begin moest de pas 16-jarige Hendrik Willem van der Vorst aantreden voor zijn basis debuut in Ropta Boys 1. Hij deed dit meer dan verdienstelijk op het middenveld en kon zich gemakkelijk meten met de rest. Tot aan de rust kon Ropta Boys zich goed staande houden tegen Leovardia. Na rust werd de ploeg terug gedrongen en bleven de treffers niet uit voor Leovardia.
1e helft.
Net als vorige week tegen Kollum begon Ropta Boys sterk en energiek aan de wedstrijd. Bijna had Hendrik Willem van der Vorst een droomdebuut, want in de 2e minuut kon hij de bal bijna binnentikken op aangeven van Geert Linthof. Het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er ging iets meer dreiging uit van Leovardia. Met name van afstand werd keeper Johannes de Groot getest, maar tot tweemaal toe wist hij een treffer te voorkomen door de bal tot corner te verwerken. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de grote kansen aan weerszijden.
In de 33e minuut een vrije trap van Geert Linthof werd klemvast gepakt door keeper Mohite Tibben. Meteen daarop een omhaal van Leovardia speler Anne Kromhout die naast gaat. In de 35e minuut was er mooie aanval van Ropta Boys via Hendrik Willem van der Vorst op Geert Linthof. De steekbal van Geert Linthof was net te scherp voor Tijdsger Braaksma om de score te openen. Nog napratend over deze kans was het Leovardia met twee vrije schietkansen in het 16 meter gebied om te scoren. In eerste instantie bracht Johannes de Groot redding met de voet en in tweede instantie voorkwam Jan Pzn Braaksma een treffer door te blokken met de voet. Hier kwam Ropta Boys goed weg, maar een minuut later kwam Leovardia goed weg, want op aangeven Erik de Vries lobde Geert Linthof in kansrijke positie de bal over het doel. In de 38e minuut was het voorstopper Martin Kool die zijn kopbal bij de tweede paal via een Leovardia speler tot corner zag gepromoveerd. De grootste kans in deze eerste helft kreeg Erik de Vries. Door en misverstand in de Leovardia verdediging kon Erik de Vries alleen richting Leovardia keeper lopen voor één tegen één situatie. Maar tot ontsteltenis van iedereen neemt hij de bal helemaal verkeerd mee en verpruts deze 100% kans. Het slotakkoord kwam van Leovardia, maar een geplaatste kopbal werd een prooi voor keeper Johannes de Groot. Ruststand: 0-0.
2e helft.
In de 2e helft ging Leovardia vanaf het fluitsignaal meteen druk zetten. Ropta Boys had meteen problemen en kwam net overal die extra scherpte tekort die nodig is om weerstand te bieden. Leovardia creëerde meteen grote mogelijkheden. Een kopbal net voorlangs en een paar goede schoten die met veel moeite werden gestopt of tot corner werden getikt door keeper Johannes de Groot. De druk nam toe en Ropta Boys wist hardwerkend een tegentreffer te voorkomen in het eerste kwartier na rust. Hierna brak het verzet en werd in de 61e minuut toch wel zeer naïef verdedigend de 1-0 een feit. Een voorzet van rechts kon door een Leovardia speler geheel ongehinderd voor het doel worden gekopt. Door niet goed ingrijpen van doelman en verdediging kon Anne Kromhout heel gemakkelijk de bal binnen lopen voor 1-0. Na deze goal behield Leovardia het betere spel, maar de grootste kans kreeg Geert Linthof van Ropta Boys. In de 71e minuut zag hij zijn lob over de keeper net naast de paal vallen. In minuut later viel het doek voor Ropta Boys. Via een goed lopende combinatie kreeg de gehele Ropta Boys verdediging het nakijken en scoorde Patrick Zondervan beheerst de 2-0. Ondanks de 2-0 achterstand creëerde de ploeg van Trainer Yko de Boer en leider Andries Weidenaar nog zeer goede kansen om terug te keren in de wedstrijd. Met name Jan Pzn Braaksma, Ype Kingma, ingevallen voor Tjidsger Braaksma, Geert Linthof en Erik de Vries hadden de aansluiting op de schoen. Tegenover deze kansen had Leovardia ook kunnen uitlopen. Johannes de Groot hield zijn ploeg op de been en één keer kreeg hij hulp van de binnenkant paal. De stand werd in de slotfase niet meer gewijzigd, waardoor Ropta Boys puntloos blijft. Eindstand: 2-0.
Conclusie: Ropta Boys verliest, maar net als vorige week op details. Het moet allemaal net iets sneller, korter, scherper en de kansen die worden gecreëerd moeten met overtuiging worden afgerond.