v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys komt niet goed uit de winterstop

Na een natte periode van stil zitten, kon vandaag de competitie hervat worden onder prachtige weersomstandigheden. Weinig wind en een heerlijk zonnetje boven sportpark de Fiver in Oosternijkerk bood positieve verwachtingen voor het vlaggenschip van Ropta Boys. Helaas werden twee persoonlijke fouten Ropta Boys fataal, maar het voetbal was van beide kanten ook niet erg positief te noemen.

Ropta Boys startte thuis tegen Marrum goed en viel meteen aan. Dit resulteerde in een aantal prima schoten van Jan Bandstra en Sytse Talsma die geblokt werden door de Marrum defensie. Het tij zou al snel keren en de eerste echte kans voor Marrum was gelijk raak. Het was keeper Frans Postmus die de bal nog wel kon stompen, maar dit ging niet hard en ver genoeg waardoor een aanvaller van Marrum de bal uit de kluts voor de voeten kreeg en binnen kon schieten. Wederom binnen tien minuten op achterstand, zoals zo vaak het geval is.  Kort na het doelpunt weer een foute pass in de achterhoede en was het Marrum dat uit kon halen, maar nu was Postmus goed op zijn plek en kon de bal oppakken. Marrum werd beter en een schot van buiten het zestienmeter gebied kon maar net tot corner verwerkt worden door Postmus. Ropta Boys kon maar lastig onder de druk van Marrum uit voetballen en veel passes kwamen niet aan. Rutger Torensma loste een schot van ver, maar het had geen kracht genoeg en kon simpel door de Marrum goalie gevangen worden. Een vrije trap van Ropta Boys werd goed voor de goal geschoten, maar de inzet van Jan Bandstra was te zacht en ook deze kans was een prooi voor de keerper van Marrum. Na een half uur een prachtig schot van Torensma dat maar net uit de goal gewerkt kon worden door de Marrum keeper. Ropta Boys werd weer wat sterker een kon een paar keer uithalen via Geert Linthof en Jan Bandstra, maar beiden zagen hun inzet net over de goal gaan. Met een minieme achterstand werd er gerust.

De tweede helft was het voetbal ver te zoeken. Marrum beperkte zich voornamelijk tot het wegwerken van ballen en Ropta Boys wist elkaar maar lastig te vinden. Vele passes gingen verloren en eindigden veelal bij de tegenstander in de voeten. Een enkele speldenprik van Andre Turkstra en Geert Linthof waren niet dusdanig gevaarlijk dat Marrum er van in de war raakte, ze bleven goed verdedigen en opruimen achter in. Tien minuten voor het eindsignaal was het een defensieve fout die de 0-2 in leidde voor Marrum. De back van Ropta Boys mistte de bal finaal waardoor de voorhoede speler van Marrum ruim baan had richting goal en de bal prima in de hoek mikte. Ropta Boys probeerde het via de zijkanten en de lange bal naar voren, maar Marrum gaf niks meer weg en gooide het achterin op slot.

Voor beide ploegen is er op technisch gebied nog wel wat werk aan de winkel. Vooraf stonden beide ploegen op gelijke hoogte maar door de winst is Marrum Ropta Boys voorbij gegaan en staan ze nu drie punten boven de groen/gelen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ouwe Syl op het programma om 14.30 uur en hier zullen de broodnodige punten gepakt moeten worden.

Klik op onderstaande link voor alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/bjjFRLY6j7WF/