Ropta Boys komt goed uit de lange zomerstop

Na een lange Coronaperiode zonder voetbal, mochten vandaag de schoenen weer uit de wilgen. Birdaard kwam vandaag op bezoek op Sportpark de Fiver voor de eerste bekerwedstrijd van seizoen 2020/2021. RoptaBoys had het prima voor elkaar betreffende de regels omtrent het virus. Overal waren looprichtingen aangegeven en afgezet met linten, ontsmettingsmiddel te overvloed, registratielijsten en de verkoop van koffie in de buitenlucht. Het aanwezige publiek hield zich over het algemeen goed aan de 1,5 mtr regel.

RoptaBoys kwam goed uit de lange rustperiode en al na 8 minuten scoorde Geert Linthof uit een prima steekpass van Erik de Vries. RoptaBoys bleef aandringen en vooruit voetballen. Birdaard had het zwaar met het combinatiespel van de groengelen. Na 20 minuten wist de rechtsbuiten van Birdaard zich vrij te spelen en dook het strafschop gebied in. Keeper Johannes de Groot was te laat en raakte de speler i.p.v. de bal. Een gele kaart en penalty als gevolg, maar deze keerde de Groot prachtig en verwerkte hem tot corner. Zo behield RoptaBoys de voorsprong en zocht de aanval weer. Jeugdspeler Rutger Torensma kreeg een basisplaats van trainer Elmendorp en liet zien dat hij prima mee kan komen in de eerste selectie. Torensma kreeg een kans voor de keeper, maar deze wist de bal net te raken met de vingertoppen en hem zo rakelings langs de buitenkant van de paal te tikken. 3 Minuten later is het Hendrik Willem v/d Vorst die de bal onderschept en zelf richting keeper stormt, helaas is zijn inzet net te zacht en kan de keeper van Birdaard de bal oppakken. Net voor rust zijn er van beide kanten nog een paar kleine kansjes. Schoten van Jacob Mooibroek en Geert Linthof weet de keeper beide keren naast de goal te werken. Met een 1-0 voorsprong en het betere voetbal gaat RoptaBoys rusten.

Tweede helft

Na de thee ging RoptaBoys goed door, ze bleven goed combineren en naar voren voetballen. Na 7 minuten haalt Jacob Mooibroek beheerst uit vanaf een meter of 18 en legt de bal keurig onhoudbaar in de hoek. Meteen creĆ«ert Birdaard aan de andere kant een kansje, maar de spits tikt hem ruim naast. Uit een voorzet van Erik de Vries schiet Geert Linthof net naast, maar kort daarna zet diezelfde Linthof goed door en speelt de keeper uit. Hij behoudt goed het overzicht en legt de bal panklaar voor de goed mee gelopen Gerwin Haaksma die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. Trainer Elmendorp liet de jeugdspelers Gerwin Haaksma en Gosse Jan Visser invallen en beide deden dit niet onverdienstelijk. De nieuwe aanwas bestaat uit een paar grote talenten wat de eerste selectie ten goede komt. 10 Minuten voor het einde verslapte RoptaBoys wat en wist Birdaard een aantal keren gevaarlijk door te breken, maar de verdediging o.l.v. de jarige Kees Kool hield stand en tolereerde geen tegendoelpunt. Net voor het einde geeft Gerwin Haaksma een prachtige steekpass op Geert Linthof die koelbloedig afrond en de einstand op een verdiende 4 – 0 brengt. Christiaan Wijnsma krijgt nog een grote kans na een prachtige crosspass van Tjidsger Braaksma, maar hij was wat te gehaast en zag zijn inzet naast gaan. In de 89ste minuut had de scheidsrechter genoeg gezien en beĆ«indigde de wedstrijd.

RoptaBoys kan terug kijken op een goede wedstrijd met jeugdige voetballers en goed combinatievoetbal. De doelpunten werden allemaal keurig en beheerst ingeschoten. Volgende week wacht de uitwedstrijd in tegen Marrum